kiküldetés


the big cat # 2004.01.29. 19:25

Nem érted jól, és nem kell kiabálni.

Fogalmam sincs mennyi a ledolgozott órák száma, de az biztos, hogy 8 órára 100% bér, további öt órára 40% bér jár.

wufka # 2004.01.29. 17:15

KEDVES THE BIG CAT!
hA SZAVAID JÓL ÉRTELMEZEM AKKOR HA PL.REGGEL BUDPESTI LAKCÍMEMRÕL GYULÁRA MEGYEK ÉS ONNAN SZENTESRE ÉS REGGEL 6-KOR INDULTAM OTTHONRÓL ESTE 7-RE ÉRTEM HAZA,A LEDOLGOZOTT ÓRÁK SZÁMA 13 ÓRA?
KÖSZI A SEGÍTSÉGET

the big cat # 2004.01.18. 16:30

A munkáltató elrendelése szerint, ha az utazási időből bármennyi a rendes a munakidőn túlra esik, azt 40%-kal kell fizetni.

Ezt mindenképpen fizetnie kell, bármi is legyen a munkaszerződésedbe írva a munkahelyről, sőt akkor is kell ha változó munakhelyre alkalmaz, pl. utazó ügynökként. Ha az utazás része a munakörnek, ennek akkor is bele kell férni a 8 órába, vagy fizetni kell érte 40%-ot.

wufka # 2004.01.18. 11:19

kedves the big cat!
ez azt jelenti,hogy ha az odautazásom pl.2 óra a visszautazásom is ennyi.letöltöm a munkaiőmet az adott helyen,akkor a munkáltató köteles a 4 óra utazásra fizetni a személyi alapbérem 40%-át arányosan?
Érthetem úgy is,hogy ebben az esetben 4 órát kellene az adott helyen dolgoznom?
Ezek akkor is érvényesek,ha a szerződésben benne van hogy a munkáltató Magyarország közigazgatási határain belül is alkalmazhat,de a munkavégzés helye egy bp-i cím?
köszi a segítséget

the big cat # 2004.01.17. 19:56

Amennyiben valakiit a szokásos munakahelyén kívül köteleznek munkavégzésra, az kiküldetésnek minősül. amennyiben az utazás ideje túlnyúlik a rendes munakidőn, úgy az utazás idejére a személyi alapbér 40%-a jár. Minden költséget köteles téríteni a munkáltató, így a szálloda költségét, valamint az utazás teljes költségét, de az étkezés az nem a kiküldetés miatt felmerülő költség, hiszen ennei otthon is eszik az ember, így semmennyi étkezést nem köteles téríteni. Viszont nem kötelezhet arra, hogy vidéken aludj, még akkor sem, ha ezt diktálná az esszerűség.

wufka # 2004.01.17. 15:53

Sziasztok!
A cégnek,ahol dogozok több egysége van az országban szétszórva.A munkám során ezeket kell látogatnom.
Több kérdésem is lenne.

  • mi számít munkaidőnek az esetemben?bp-en lakok,és ha pl.gyulára kell mennem több órát kell utaznom,de a munkáltató azt mondja,hogy az utazás nem számít bele a munkaidőmbe,tehát el kell töltenem 8 órát az adott helység egységében.

Az utazáshoz biztosít gépjárműt,de nem téríti meg az odautazás fáradalmait.

  • néha meg kell szállnom is az adott helyen.A szállást fizeti,és étkezést is csak akkor fizet egyszeri alkalommal,amikor ott alszok.

Nem járna a többi esetben is?amikor reggel hatkor megyek vidékre,és este érek haza?
köszi a segítséget