BETÁRSULÁS


the big cat # 2004.02.20. 11:22

Ki más dönthetné el helyetetted, hoyg az neked megfelelő-e?

Nyilván ha van x pénzem, és 3x befektetési lehetőségem, akkor abba teszem a pénzt amelyik a legtöbbet hozza.

Félre ne érts, de ha ennyire tapasztalatlan vagy a befektetések értékelésében, akkor nem javaslom, hogy rögtön a legkockázatosabb befektetésbe, a vállakozás tulajdonrészbe fektess. kezd biztonságos állampapírokkal, figyeld a hozamok, vegyél egy Modern vállalalti pénzügyek könyvet, és olvasgasd el a befektetésekről szóló részeket.

attis # 2004.02.19. 23:23

Köszönm the big cat hozzászólását és segítségét. Szívesen fogadnák esetleg bővebb segítséget, akár konkrét példát. pl.: ha mondjuk a befektetett összegem 3 éven belül megérül akkor az reálisidő-e, vagy teljes mértékben nekem kell eldöntenem, hogy nekem megéri e? Mégegyszer köszönöm the big cat -nek.

the big cat # 2004.02.10. 22:43

Hát ennek sok módja van, és mind más más eredményt fog adni.

Látni kellene a cég mérlegét, abból ki lehetne deríteni a z eszközértékét, megnézni mennyi benen a likvid tőke, és persze a jővőbeni elvárt profitok is számítanak.

Egy befektetést úgy érdemes megbecsülni, hogy mennyi a megtérülése. De a megtérülés maga is számítható különféle módokon. (ROCE, ROI, IRR, stb.)

attis # 2004.02.10. 20:31

Az alábbi kérdésem lenne:
Egy meglévő kft-be szeretnék betársulni
50%-os tulajdoni résszel. Mi alapján lehet kiszámolni, hogy mekkora összeggel kellene beszállnom? Előre is köszönöm a gyors segítséget.