Lehetek-e alkalmazott saját Kft-ben?


Zoltán György # 2004.02.22. 20:13

A gyed igénylő laprará van irva, hogy nem dolgozhatsz mellette! Segíts a férjednek, mintrendesen!

fogiani # 2004.02.21. 08:39

Köszi a választ, már rágódtunk egy ideje ezen.
Ha én elkezdek dolgozni a Kft-n belül (otthon), és kötünk munkaszerződést, akkor járni fog még a GYED? Nem ütközik ez valami támogatással, juttatással? Vagy jobban járok, ha csak akkor szerződünk, ha már olyan kevés GyED-et kapok?

Még egy kérdésem van. Ha visszamegyek a kórházba dolgozni, mellette a Kft-s dolgaimat is csinálhatom? Adhatok számlát? Szerződéssel? Anélkül? Be kell-e jelentenem a kórháznak? Gondolom önadózó leszek ezután...

Előre is köszi...

Béres-Deák Attila # 2004.02.20. 17:16

Ügyvezető a tulajdonos is lehet munkaviszony keretében. Te is lehetsz alkalmazott, ha az ügyvezető munkaszerződést köt. Nem értem, hogy az APEH és a könyvelő miért nem tudja ezt? Bár igaz, hogy az ilyen kérdésekre nem a könyvelőnek kell tanácsot adni, de még nem is az APEH-nak, hanem a cég jogászának. Ha nincs jogászotok keresetek egyet, mert a cégügyek jogilag elég problémásak és jogi tanácsadó "megspórolása" elég veszélyes mutatvány manapság.


attika

fogiani # 2004.02.20. 17:06

Kettőnknek férjemmel van egy Kft-nk, amiben 50-50% tulajdonosok vagyunk. Õ az ügyvezető. Kérdésem, ő lehet-e alkalmazott ebben a helyzetben, és igénybe veheti e az alkalmazotti juttatásokat (pl adókedvezmény)? Az APEH és a könyvelők egymásnak ellentmondó információkat adnak.
Én csak tulajdonos vagyok, és gyed-en levő közalkalmazott. Második gyermekemet várom, az első 16 hónapos. Milyen formában végezhetek munkát a Kft-nkben?