felmentési idő


lulu # 2004.02.22. 22:22

csufi99 köszi a válaszod.Én is úgy gondoltam,hogy mondjon fel a munkahely,ha nem tud rövidebb munkaidőben foglalkoztatni.Mert elvileg dolgozhatnék a nyugdij mellett kevesebb bérért rövidebb munkaidőben.Végkielégítés biztosan nem jár,csak felmondási idő.Ezt viszont mindenképpen szeretném megkapni.Válaszoddal megerősítetted az
elgondolásomat.

csufi99 # 2004.02.21. 00:22

Én várnék, hgy a munkáltató mondjon fel, okosabb az lenne- de ha jól értem már megállapították a nyugdíjat-, hogy egészségi állapot miatt ajánljon fel a munkáltató megfeleő munkát, ha nem tud mondjon fel, ekkor szerintem felmentés és végkielégítés is járna. Ha már nyugdíjat állapítottak meg, nem jár végkielégítés. Én nem mondanék fel az bitos, mondjanak fel ők! Mindig sprólni akarnak a dolgozókon.

lulu # 2004.02.20. 18:09

Segítsen valaki!A napokban rokkant nyugdijas lettem./III.csoport/mivel közelkalmazott vagyok,azt olvastam,hogy a kjt 30§/e alappján a munkahelyemnek kell felmentenie a munkaviszonyból.A felmentési idő min.2hónap.Bajban vagyok,mert a munkahelyem azt szeretné elérni,hogy én mondjak fel,és szerinte a 2 hónap is csak adható,de szerintem kötelező.Mi az igazság?
Mit tegyek?