Külföldi kiküldetés - Utazási költség megtérítése


the big cat # 2003.06.13. 11:36

Nincs olyan, hogy kiküldetési díj, sem semmi ehhez hasonló.

A munkabér szabad megállapodás kérdése, így nincs arra sem kötelezettség, hogy emeljen. Ha a jelenlegi béred nem felel meg akkor kezdeményezheted a munakszerződésed módosítását, de ezt nem köteles elfogadni.

A munkáltatónak egyedül arra nézve van kötelezettsége, hogy az érdekében felmerült költségeidet megtérítse.

pusz # 2003.06.12. 06:17

Harmadik éve tanitok Ausztriában egy magyarországi cég küldött ki.Szeretném tudni,hogy jár e nekem a kiküldetési dij vagy sem és az itteni átlagbér.Kérném,hogy válaszoljon,vagy a Munka törvénykönyvében melyik rész vonatkozik rám.
Tisztelettel: Pusz


pusz

Béres-Deák Attila # 2003.02.03. 20:14

A Munka Törvénykönyve 76/A§ rendelkezése szerint' A külföldön történő munkavégzés esetén a munkavállalót írásban tájékoztatni kell:

  • a munkavégzés helyéről, illetve tartalmáról,
  • a pénzbeli és a természetbeni juttatásokról, a díjazás és egyéb juttatás pénzneméről, továbbá a hazatérésre irányadó szabályokró. Tekintettel arra, hogy a Munka Törvénykönyv szabályai kiterjednek a külföldön végzett munkára így az általános szabályokat be kell tartani. Többek között azt, hogy a munkavállaló mmunkáltató érdekében felmerült költségeit me kell téríteni. Nyilvánvaló, hogy az egyszeri ki illetve visszautazás az. A többi utazás megegyezés kérdése.Ha a fentiekben leírt tájékoztatásban szereplő feltételek Neked nem felelnek meg, akkor nem utazol külföldre. A külf-i kiküld. munkaszerződés módosításnak minősül, vagyis kell hozzá a beleegyezésed.

attika

szdorina # 2003.02.03. 18:52

Munkavállalóm 6 hónapra Németországba akar kiküldeni, amivel igazából nincs is gond. Viszont érdekelne, hogy hányszor köteles a hazautazásomat téríteni (nem örülnék neki, ha nem tudnék hazajönni).
Ha nincs konkrét szabály rá, akkor mi az általában elfogadott?

Ha valaki tudna segíteni, a választ a sz_dorina@freestart.hu cimre szeretném kérni, mert azt minden nap megnézem

Előre is köszönöm a segítséget

Szakolcai Dorina


Dorka