Munkaugyi Birosag! Nem fizettek...

Ping-win # 2004.04.11. 14:23

Igen, én is abban gondolkodom, hogy rendkívüli felmondással azonnali hatállyal megszüntetem a munkaviszonyomata Mt. 96 § (1) a.) pontra hivatkozva, hiszen az, hogy a munkabéremet nem fizeti ki és a jövőben sem szándékozik, ezt megalapozza.

Továbbá a munkavállalónak munkaviszonya alapján a munkáltatótól munkabér jár, az ettől eltérő megállapodás érvénytelen. Sőt, a munkavállaló részére olyan elszámolást kell adni a munkabérről, amelyből megállapítható, hogy milyen jogcímen milyen összegű bérben részesült. Nálunk ez az elszámolás is hiányzik. Nem tud ilyet mutatni, mert nincs, mert ilyen nem készült.

A gond az, hogy nehéz lesz bizonyítani, hogy a jövőre nézve is megtagadta a kifizetést. Van ugyan egy félmondatom tőle írásban, ami ezt jelenti, de nagyon átvitt értelemben fogalmaz, és nem tudom megáll-e majd.

Már előre látom, hogy fog velem üvöltözni, ha ezt megtudja...

Köszönöm a tanácsodat! Üdv. :)

the big cat # 2004.04.11. 18:59

Valójában azt sem tudod egyenlőre bizonyítani, hogy a mostanit sem fizette meg és nem is akarja megfizetni. Ha a helyében lennék a rendkívüli felmondáskor átutalnám ami jár késedelmi kamattal, és a bíróságon azt mondanám, hogy csak késtem, és leatgadnám az egész sztorit.

Ping-win # 2004.04.11. 23:33

Semmilyen bérlapot nem írtam alá, mert nem is volt bér. De jó lenne, ha igazad lenne, és inkább fizetne, utálom a cirkuszt. A kamatról is lemondok, csak adja ide a zsét, amiért dolgoztam. És asszem nem is nekem kell bizonyítani, hogy nem kaptam meg, hanem neki, hogy odaadta. Egyébként az biztos, hogy mindent le fog tagadni...

Ping-win # 2004.04.14. 12:59

The big cat!
Köszönöm a közreműködést, tipped bejött, tagad. Viszont nem kell bíróságra mennem. Pénzt megkaptam így is, gondolom nem akart cirkuszt ő se. (na jó, azért nem ugrált a plafonig örömében.)
És csodák-csodája máris van új helyem, és nagyon úgy cseng, jobb mint az eddigi.

Köszi mindenkinek!

:)))

the big cat # 2004.04.15. 04:33

Nincs új a nap alatt...

makaii # 2004.04.30. 13:16

Sziasztok!

Beadtam a munkaugyi birosagra a fizetesi meghagyast, 4 peldanyban, amibol egyet visszakaptam. Fura volt, mert nem kellett a perelt osszeg 3%at befizetni, hanem csak elvette a csaj a beadvanyokat es monsta hogy egy honap mulva korulbelul jelentkeznek.

Ez igy leirva mennyire tunik ugy ahogy mennie kell?!?

olivaaa # 2004.10.23. 12:27

Szia makaii,
mi történt azóta az ügyben? Azért érdekel, mert sajnos én is így jártam. :-/