Köszönöm a gyors választ!
Ezek szerint - ezt eddig is sejtettem - ezt törvény nem alapozza meg. Ez esetben elképzelhető, hogy a Bíróság mérlegelésén múlik, vagy esélytelen? Azt gondolom, hogy azért erős érv - bár a munkáltatótói szerződés nem tér ki rá - hogy a közvetlen megelőző kölcsönzötti szerződés tartalmazza az alábbi idézetet. Ez nyilván nem került volna bele a kölcsönbevevő-foglalkoztató jóváhagyása nélkül.
Álláspontom szerint tényleg 4,5 év volt a jogfolytonos munkaviszony, végig ugyanott ültem, a foglalkoztató neve szerepelt a névjegyemen, annak nevében jártam a külvilág fele egész magas jogosítványokkal, az ő eszközeit használtam, ő hagyta jóvá a TM-memet etc etc. Tehát szerintem ez csupán HR technikai kérdés, hogy ki volt a munkaszerződés aláírója.
Hallottam egy olyat, hogy erre a problémára vonatkozóan létezik valamilyen Bírósági állásfoglalás, de ezt nem találtam sehol, nem tudtam megszerezni. Esetleg nincs erről tudomásod, vagy hol érdemes utánanézni?
A csoportos leépítés általában valóban jó indok, de nem mindig sikerül tökéletesen megcsinálni, jelen esetben erről van szó. Elnézést kérek, ezt nem szeretném egyelőre nyilvánosságra hozni. (Esetleg e-mailben.)