Nagyon Köszönöm Karika!
_/Nefer_
Nagyon Köszönöm Karika!
_/Nefer_
Nefer!
Javasolom, hogy tanulmányozd át ezt:
"50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet
a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről"
Elég részletesen foglalkozik a számítógépes munkavégzéssel.
Munkavédelmi oktatás volt, de belső szabályzattal nem találkoztam a mai napig. Pl.: a mai napig nem vagyok biztos benne, hogy az eszközök, amivel dolgozunk, azok egészségilek megfelelnének az előírásoknak. Ilyen a székmagasság, a billentyűzet, stb.
_/Nefer_
Ha irodai munkát végzel, biztos hozzáférsz jogszabályokhoz, s belső kötelező szabályzatokhoz. Kellet lennie munkavédelmi oktatásnak, kellene lennie szabályztanak,ebben és a körülmények vizsgálatában a szerződésben álló foglalkozás-egészségügyi alapellátást nyújtó orvosnak is részt kell vennie. Léteznek előírások, hát persze. Betartatni már nehezbb. Ha mered, hívd ki a Munkavédelmi felügyelőséget, ők legalább jegyzőkönyvben rögzítik a hiányosságokat, lehet bírságolják is a főnököt. Ez a legegyszerűbb út, vagy hívja ki a szakszervezet. No ha meri...Áldásos hatása lehet a belejelntőre, gondold végig,én azt javaslom. Hogy közben tönkremegy a szemeszd, a gerinced, a lábad, igazad van, az enyém is, mégsincs bátorságom ilyen lépésre, ezt csak kollektíven lehet. Persze ez csak egy válemény.
Sziasztok!
Irodai munkát végzek, és mióta a cégnél dolgozom, azóta görbült a hátam, és romlott a szemem. Szeretném megtudni, hogy van-e olyan irat, rendelet, törvény, mely megszablya, hogy melyek a minimális egészségügyi követelmények a munkáltató részéről ezen egészségügyi tünetek csökkentésére vonatkozóan? Hülye példa, de példa: milyen világítással kell rendelkeznie egy iroda helységnek? Nálunk neon van, de a neontól megfájdul a szemem.
_/Nefer_

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02