Munkahelyi egészségügy


Nefer # 2004.05.16. 08:11

Nagyon Köszönöm Karika!


_/Nefer_

Karika # 2004.05.15. 19:17

Nefer!
Javasolom, hogy tanulmányozd át ezt:

"50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet
a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről"

Elég részletesen foglalkozik a számítógépes munkavégzéssel.

Nefer # 2004.05.15. 18:53

Munkavédelmi oktatás volt, de belső szabályzattal nem találkoztam a mai napig. Pl.: a mai napig nem vagyok biztos benne, hogy az eszközök, amivel dolgozunk, azok egészségilek megfelelnének az előírásoknak. Ilyen a székmagasság, a billentyűzet, stb.


_/Nefer_

csufi99 # 2004.05.14. 23:48

Ha irodai munkát végzel, biztos hozzáférsz jogszabályokhoz, s belső kötelező szabályzatokhoz. Kellet lennie munkavédelmi oktatásnak, kellene lennie szabályztanak,ebben és a körülmények vizsgálatában a szerződésben álló foglalkozás-egészségügyi alapellátást nyújtó orvosnak is részt kell vennie. Léteznek előírások, hát persze. Betartatni már nehezbb. Ha mered, hívd ki a Munkavédelmi felügyelőséget, ők legalább jegyzőkönyvben rögzítik a hiányosságokat, lehet bírságolják is a főnököt. Ez a legegyszerűbb út, vagy hívja ki a szakszervezet. No ha meri...Áldásos hatása lehet a belejelntőre, gondold végig,én azt javaslom. Hogy közben tönkremegy a szemeszd, a gerinced, a lábad, igazad van, az enyém is, mégsincs bátorságom ilyen lépésre, ezt csak kollektíven lehet. Persze ez csak egy válemény.

Nefer # 2004.05.14. 17:31

Sziasztok!

Irodai munkát végzek, és mióta a cégnél dolgozom, azóta görbült a hátam, és romlott a szemem. Szeretném megtudni, hogy van-e olyan irat, rendelet, törvény, mely megszablya, hogy melyek a minimális egészségügyi követelmények a munkáltató részéről ezen egészségügyi tünetek csökkentésére vonatkozóan? Hülye példa, de példa: milyen világítással kell rendelkeznie egy iroda helységnek? Nálunk neon van, de a neontól megfájdul a szemem.


_/Nefer_