Ügyelet és szabadnap, hogy is van?


oemuser # 2004.05.19. 15:18

Üdv!

Közalkalmazotti jogviszonyban állok, informatikusként, jelenleg állást keresek és ha találok szeretnék minél elöbb kilépni pl rendkivüli felmondással.
Lehet-e ennek oka a következök:
2 éve dolgozom a cégnél, minden második héten telefon ügyeletet kell válalnom, amiért elvileg járna 25%-os bérpotlék, de én nem kapok egy fillér pluszt sem. Volt egy időszak hogy a kollégám 4 honapig táppénzen volt akkor végig én voltam ügyeletes azért sem kaptam semmit.
A munkarnedem is érdekes mivel a kollégám nem hajlandó szombaton dolgozni ezért minden szombaton én dolgozok és helyette hétfő a szabadnapom. Régen bent volt az is a törvényben hogy egy honapban legalább egy-egy szabadnapnak szombatra és vasárnapra kell esnie, ez él még?
szintén a mult évben egy pályázat kapcsán plusz munkát kellett válalni igaz ugyan hogy plusz pénzért de nem volt alku tárgya elém rakták a papírt hogy azonnal irjam alá, amikor ellenkeztem az igazgató azt mondta ha nem irom alá \"kenyértörés lesz\", aláirtam 150 órányi plusz munkát nem tulsok pénzért, ( ami miatt ráadásul az adó sávom változott és be kell fizetnem 80ezer ft-ot).
Valamint még mindig nincs munkaköri leirásom, de amit csak lehet (nem csak informatikusi munka) rám soznak, ha nemet mondok akkor meg huzza a száját a vezetőség.
És az utolso ami ok lehet az az ahogy értesültem a kollektív szerződést nem akarják oda adni senkinek mivel nincs rajta dátum ha netán valami van akkor tudjanak rajt modosítani.
Köszönöm a segítségét