Sziasztok!
Ma derült ki, hogy megszakadt a terhességem. A főnökasszonyommal több ütközési pontom is volt az elmúlt években. Többek között hétfőn, amikor megmondtam neki, hogy nem megyek dolgozni, hanem táppénzre megyek a terhesség miatt.
Most az a helyzet, hogy mielőtt megtudta, hogy terhes vagyok, azelőtt 10-12 órában alkalmazott volna, holott teljes állásról mentem gyesre 2005ben. Kinevezett tanár vagyok, határozatlan idejű szerződéssel.
Most holnap bejelentem neki, hogy mégis mennék dolgozni, csak nem azonnal, mert kb. 1 hét kell, hogy a vetélés befejeződjön.
Azért is választottam a táppénzes megoldást, mert akkor úgy el tudtam volna kerülni a streszt, amit a közös munka okozott volna, ill. a munkaügyi pert, ami vár rám, mivel nem fogadom el a fél állásos megoldást.
Azt már tudom, hogy nem alkalmazhat fél állásban egész helyett, csak akkor ha én ebbe bele megyek. Viszont azt nem tudom, hogy ez milyen következményekkel jár. Holnap megyek ő mondja, hogy fél állás, én mondom, hogy nem.
Ezek után jöhet az indoklás nélküli felmondással? Én a kjtben nem találtam ilyet, de most mindenki ezzel riogat. Én úgy tudom, hogy az államigazgatásban és a közigazgatásban dolgozókat sújtják ilyen módon. A közalkalmazottat is el lehet indoklás nélkül küldeni?
Mit mondjak, ha a félállásos dolgot erőlteti? Aláírni semmit sem fogok.
Előre is köszönöm a választ!