Akkor ha jól értem, a szakorvosom véleménye mindenképpen mérvadó, mivel Ő lesz a bizottság elnöke?
Ezt a torturát...
Akkor ha jól értem, a szakorvosom véleménye mindenképpen mérvadó, mivel Ő lesz a bizottság elnöke?
Ezt a torturát...
102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet
a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről
2.
(2) A keresőképtelenség elbírálása az Ebtv. 44. §-ában felsorolt esetekben történik.
(3) A keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálását a mindenkor érvényes szakmai irányelvek szerint kell végezni.
2. § (1) Az Ebtv. 45. §-a szerinti keresőképtelenség, illetve a keresőképesség elbírálására és igazolására jogosult:
d) a regionális egészségbiztosítási pénztár (a továbbiakban: REP) ellenőrző tevékenysége során az eljáró ellenőrző főorvos (a továbbiakban: ellenőrző főorvos),
7. § (1) A keresőképtelenség és a keresőképesség elbírálását az ellenőrző főorvos ellenőrzi. Ellenőrző tevékenységet elláthat a REP erre kijelölt főorvosa.
(3) Az ellenőrző főorvos az ellenőrzés keretében jogosult:
d) a keresőképtelenség, illetve a keresőképesség tényének megállapítására,
7/A § (2) A 7. § (6) bekezdésében foglalt esetben, valamint, ha a biztosított a keresőképtelenség elbírálására jogosult orvos döntésével nem ért egyet, a keresőképességének elbírálását kérheti a területileg illetékes FOB-tól.
9. § (1) A FOB tagja a Szakértői Intézet kijelölt szakértői bizottságának két orvosszakértője, akik közül az elnök a beteg fődiagnózisa szerint illetékes szakorvos.
(2) A FOB a döntését a rendelkezésére álló orvosi dokumentáció alapján hozza. Szükség esetén a beteget vizsgálatra berendelheti, a fekvőbeteget az ápolás helyén megvizsgálhatja.
Illetve hogyan lehetne meggyőzni arról amit a szakorvos mondd?
Menjek vissza a szakorvoshoz, s írjon papírt, hogy nem mehetek vissza? Azért a szakorvos véleménye érdekes hogy kevesebbet ér, mint a táppénzes orvosé. Hogyan érthet az minden területhez?
Mindenesetre érdekes az egész, nem akarattal törtem el a lábam, s nem tehetek róla hogy fáj, illetve azért a 60% táppénzért sem vagyok itthon szívesen, de az egészségem többet ér a pénznél...
De ha visszaküld akkor íratok vele papírt, hogy az ő tanácsára mentem vissza, és bármiféle szövődménye lesz, akkor azért Ő a felelős...
Ha begyullad, elhal a combfej, akkor az biztos, hogy jogi útra megy az ügy később...
A szakorvos papíron annyi volt, hogy kontroll 2 hónap múlva.
Amikor volt hasonló csonttörésem, és amikor viszaengedett dolgozni, azt külön kiemelte, természetesen amíg nem szerepelt a papíron, addig nem mehettem vissza.
Azért érdekes, hogy felülbírálhatja a szakorvos véleményét. És ha valami szövödménye lesz, mert nem ért hozzá a főorvos?
„Ilyen esetben mi a teendő?
NEM szakorvos a szakorvosi véleményt felülbírálhatja?”
1.Jelen esetben az ellenőrző főorvos a háziorvos döntését és nem a szakorvos döntését bírálja felül.
(Ha jól értem a szakorvos a véleményét nem adta írásba, csupán Önnel, mint beteggel közölte azt...)
2. Az ellenőrző főorvos -amennyiben a beteget a járóbeteg szakellátó szakorvosa tartja keresőképtelen állományban- jogosult a szakorvos ezirányú döntését is felülbírálni és a beteget keresőképessé nyilvánítani.
3. A háziorvos, illetve az ellenőrző főorvos döntése ellen az ORSZI-hoz lehet fordulni.
Lásd: 1997. évi LXXXIII. törvény
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól
77. § (1) A biztosított keresőképessé nyilvánítása miatt panasszal fordulhat az orvosszakértői szervhez. Az orvosszakértői szerv döntése ellen jogorvoslatnak helye nincs.
4. A főorvos az "Irányelv a funkcióképesség, a fogyatékosság és a megváltozott munkaképesség véleményezéséhez" c. könyvben foglaltak szerint jár el, amely könyv -többek között- tartalmazza minden betegséghez az átlagos gyógyulási időt.
Ez azonban azt is jelenti, hogy esetenként a gyógyulási idő ettől több is lehet....
Erről vita esetén az ORSZI jogosult dönteni, amely ellen további fellebbezésnek helye nincs.
Üdv. :)
Combnyaktörést szenvedtem ~4 hónapja.
A traumatológus orvos azt mondta áprilisnál korábban semmiféle képpen nem enged vissza dolgozni, mert szövődményei is lehetnek ha nagyon megerőltetem, s nem akarja hogy protézis legyen, ha elhalna a combfej. (január végén voltam nála kontrollon)
Havonta járok a házorvoshoz táppénzes ellenőrzésre, amit a "főorvos" végez. Szerinte nem indokolt a táppénzem, mivel ezzel már dolgozni is tudnék szerinte. Ez ellent mond a szakorvosnak. Azt mondta márciusban visszaküld dolgozni.
Én sem érzem magam jól, 500m-nél többet menni sem tudok, meg ha sokat megyek akkor már annyira fáj, hogy minden mozdulat fáj.
Ilyen esetben mi a teendő?
NEM szakorvos a szakorvosi véleményt felülbírálhatja?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |