Minimalber - Mennyi a diplomas minimalber

the big cat # 2003.06.17. 13:16

Hoppá, nem tudtam, hogy itt ügyvédjelöltről van szó. Mindeneseter nagyon elszomorító amin az ügyvédjelölteknek kell keresztül menni. Ez piaci alapokon működő ügyvédség esetében kizárt lenne.

Császár Gábor # 2003.06.17. 11:25

Természetessen rajtad függ, hogy belemész -e egy ilyen 'adócsalásba', de nem tudsz mit csinálni, ha találtál egy olyan helyet ahol a szakmai előmeneteled a szakvizzgáig biztosított és a tulaj nem akar többet fizetni.Mivel inkább kihúzod azt a három évet, hogy szakmai ismeretekkel felvértezve legyél ügyvéd.
Arról nem is beszélve, hogy a kézhezkapott fizetésed sokszorosát is megkeresheted, ha saját ügyeket szerzel, mert olyan ügyvéd azért nincs aki még ezt sem engedi, persze a felelősségvállalásáért fizetned kell /gyakran százalékos arányban.......  

Várom válaszaitokat...

Béres-Deák Attila # 2003.06.16. 19:30

Maximálisan támogatom álláspontod. Ha egy cipőt nem lehet megvenni fél áron, akkor egy diplomást miért lehet?

attika

the big cat # 2003.06.16. 17:23

Még annyit, hogy nem a munkáltató dönti el, mennyi a béred, hanem ez egy megállapodás kettőtök között. Ha nem tetszik az ajánlata, egyszerűen nem fogadod el.

Ugyanez igaz arra is, ha hajlandó vagy belemenni abba, hogy kevesebbet kapj, mint amennyire be vagy jelentve. Vagy minimálbérre jelentenek be, de zsebbe még többet kapsz. Ez utóbbi adócsalás is, a te részedről is.

És még mielőtt valaki azzal jönne, hogy ez kényszerhelyzet, stb, ez nem igaz, mindig rajtad áll, hogy eldönts mit akarsz, és milyen áron.

Oliva # 2003.06.16. 14:04

Köszönöm
O.

Császár Gábor írta - 2003.06.16 15:53
Szerintem is fontos dolog a fizetés, de minden olyan munkánál aminek teljesítményét, eredményességét, hasznot hozó hatásait nem igazán lehet számszeru eszközökkel lemérni ott elsodlegesen a munkáltató megítélése, és a munkádba vetett hite, határozza meg a fizetésed összegét.
Papiron minimálbérre leszel bejelentve/nem a kormány által igért diplomás mb/, de a kézhez kapott fizetésed összege általában még ennél is kevebb lehet pl. ügyvédjelöltként.

OLIVA

Császár Gábor # 2003.06.16. 13:53

Szerintem is fontos dolog a fizetés, de minden olyan munkánál aminek teljesítményét, eredményességét, hasznot hozó hatásait nem igazán lehet számszeru eszközökkel lemérni ott elsodlegesen a munkáltató megítélése, és a munkádba vetett hite, határozza meg a fizetésed összegét.
Papiron minimálbérre leszel bejelentve/nem a kormány által igért diplomás mb/, de a kézhez kapott fizetésed összege általában még ennél is kevebb lehet pl. ügyvédjelöltként.

Várom válaszaitokat...

Oliva # 2003.06.16. 09:33

Szeretnem tudni, mennyi a diplomas minimalber oylan esetben, ha alap+jutalek a fizetes es nem allami szferaban dolgozik valaki.
Van ebben az esetben is egy konkret minimalis osszeg,amit fizetnie kell a munkaltatonak vagy O donti el, hogy mennit ad?
Ez egy fontos dolgo es sajnos nem sikerult megtalalnom sehol sem. Valoszinuleg rossz helyen neztem.
Elore is koszi.
Oliva

OLIVA