A Nagy Macskának.....

earlobe1 # 2004.08.01. 18:42

Köszönöm a válaszod,igazad van elgondolkodhatunk rajta,maradunk,vagy maradunk,mert amíg nincs más ezt kell nyomni. Az én állításom a céggel szemben szinte nulla, és bizonyítani sem tudom,szóval csöndben leszek. Azt azért nem tudom felfogni,hogy lehet egy cég ennyire gátlástalan,és kizsákmányoló,de azért kösz a segítséget. Üdv

the big cat # 2004.08.01. 17:42

A probléma akérdéseidnél sokkal súlyosabb. A kérdés, hoyg akartok-e valamit tenni, és tudtok-e valamit tenni?

Ahogy fogalalkoztatnak bennetetket az teljesen törvénytelen. Munakügyio bírósághoz, és munakügyi felügyelethez lehet fordulni, de amit állítototok, azt a munkáltató állításával és bizonyítékaival szemben nektek kell bizonyítanotok.

És ezzel együtt is levesztitek a munkátokat. benzikútra akármikor találnak másik embert iylen feltételekkel, ezért mehet ez így . Ez nem jogi kérdés.

Mindenesetre oyoan jelenléti ívet ne írjatok alá, amin nem a valóság van, így azt nem tudja amunkáltató felhasználni bizonyításra.

earlobe1 # 2004.08.01. 11:44

Én konkrétan ezekre lennék kíváncsi.

• Folyamatos munkarendnél,12 órás műszakban törvény szerint hány napot dolgoztathatnak egyfolytában, jogos a hat nap?- megtagadhatom e a munka végzést ha nem?
  • Így hat nap után pihenő kiadása nélkül még egy 24 órás műszak is vár egy két kollégára. MEGTAGADHATJÁK A MUNKAVÉGZÉST? Hogyan közöljük ezt és kinek lenne célszerű ? Központnak előre,írásban a beosztás alapján,vagy közvetlen főnöknek írásban?
  • Négy napos munkavégzésnél,kötelesek e négy nap pihenő kiadására,vagy ez tőlük függ és ez lerövidülhet 1-2napra?
  • A hónap végén elszámolásra kerülő ledolgozott idő nem egyezik az általam ledolgozott órákkal,plussz becsúszott két szabadnap amit ki se vettem,és ezt nem vagyok hajlandó aláírni,akkor hogyan bizonyítom be és kell e bizonyítanom a saját verziómat?
earlobe1 # 2004.08.01. 10:54

Madarnak üzenem,hogy valóban megoldható lenne,ha nem lenne egyáltalán forgalom és több felé tudnál figyelni egy időben.Fizetnek a pénztárban mondjuk áll a sor,erre min.két ember kell ,figyeld a shopot ha netalántán lopnak füleld le. Különben a béredből levonják a hiányt és természetesen aki kéri segíts neki tankonlni kint a shopon kívül,addig meg szédszednek bent mindent. Ez más kategória szerintem mint egy recepció. Ahogy már említettem felelősséggel tartozol a pénzért amit kezelsz,ja és az elhajtókról ne is beszéljünk,mert arra is figyelj mert azt is veled fizettetik ki. Éjszaka nem is lehet egy ember benzinkúton,de kösz a hozzászólást.

szajbertattila # 2004.07.31. 17:11

earlobe-1:

ha ezt érzed jónak, akkor tedd ezt! mások vagyunk - máshogy oldjuk meg a problémáinkat - remélem sikerrel jársz.

earlobe1 # 2004.07.31. 16:27

Köszönöm...., nem tudod elképzelni mik mennek a háttérben egy benzinkúton mondod csak tökösen,oké sajnos felmondani nagyon könnyű ezért nincs elég ember...ha nem tetszik nekik valaki azonnal repül ,van indok kirúgni hidd el. Ahogy írtam felelősek vagyunk a pénzért,ha a főnőkünknek felülről az az utasítás jön le hogy valakit ki kell rúgni akkor következő nap a „ledobóból ”hiányozni fog a neved alatt ledobott pénz ,vagy egy nagyobb hiány lessz a kasszádban, mindíg le kell tennünk boritékban egy nagyobb összeget a széfbe,hogy ne legyen a kasszában. Azt pedig senki se látja ,amikor másnap kiürítik...hogy benne volt e vagy sem. Tőlük függ....Nem gondoltam volna hogy létezik ennyire gátlástalan cég,és mégis...A félelemről annyit vezető beosztást mondtam fel egy nagy cégnél 7 év után,mindegy miért..reméltem ennyi kapcsolattal könnyen találok majd állást másfél év sikertelen próbálkozás után maradt ez az alternatíva. Miután teljesen leamortizálódott a család. Én a magam részéről lépnék valamit ,de azt hiszem egyedül fogok maradni. Megint pénz nélkül évekig?? Habár ez is csak éhen halni elég...Én azt gondoltam hogy a nagy cégnek a főnök megkerülésével írnék egy ajánlott levelet,amiben elmondjuk panaszainkat,és kérjük őket hogy vizsgálják meg a dolgot,erre csak kell reagálni. Ha leírom,hogy hat napot dolgoztatnak bennünket egyfolytában lehet h,az lesz a válasz erről ők nem így tudnak mert ilyen nem is volt,könnyen beírhatnak embereket másik kútról mintha helyettesítenének. Szóval valamilyen felsőbb szerv kellene akit lehetne értesíteni és mint kivül álló felügyeleti szerv ellenőrizne figyelne minket egy hónapig ,és lefülelné a turpisságaikat, mert csak így lehetne igazolni azt h mi dolgozunk Õk meg hamisítják a papirokat. Ilyen szerv nincs?????

Madar # 2004.07.31. 16:22

Annyit tennék csak hozzá halkan, hogy öt emberrel simán, túlóra nélkül megoldható egy 24 órás benzinkút ellátása, persza, ha egy műszakban csak egy ember van. Nálunk így megy a recepció négy emberrel, csak a szabadságok miatt kell időlegesen egy ötödik ember. Beosztás: 12 órás műszakok, 4 nap munka 4 nap pihenő, a munkás napokból az első kettő nappalos, a második kettő éjszakás, mindig 8tól 8ig. Persze bérpótlékot kell fizetni, mivel ez a beosztás többműszakos, és a munkarend folytonos.

szajbertattila # 2004.07.31. 15:04

hello,

bár nem én vagyok a topic címzettje, de átérzem a problémád, ezért engedd meg, hogy hozzátegyem, amit fontosnak tartok, azaz:

1. ha féltek - zsarolhatók vagytok, és ha nem mertek lépni, nem lehet tenni semmit sem. Pont ezért tudnak sakkban tartani benneteket - a legfontosabb, hogy álljatok a sarkatokra. Szerintetek nélkületek menni fog a benzinkút? Ki termeli a pénzt a főnöknek?
  2. A túlórát és a munkaidőt tekintve az igényeitek jogosak. Az, hogy hogy voltak lepapírozva idáig a dolgok (ellenetek), az sajnos részben rajtatokis múlott, mert ti írtátok alá a jelenléti íveket. De ezen a jövőre nézve lehet változtatni. Közölni kell az alapvető igényeket: annyi időt fogtok dolgozni, amennyit kell a törvény szerint, és a túlórát pedig kéritek kifizetni. Az igény bejelentéséért nem mondhatnak fel senkinek sem Ha azt a megoldást választanák, hogy rendes felmondással meg akarják szüntetni a munkaviszonyotokat az igénybejelentés miatt, akkor az joggal való visszaélés lesz a részükről, és jogellenes lesz a munkaviszony megszüntetése - ezen pedig nagyon sokat bukik majd a cég.
  3. Fogjatok össze - ha legalább 3-4 ember együtt van, akik idáig nyelvetk, és együtt lép fel, akkor sokkal könnyebb lesz a helyzetetek, és mindenki nyerni fog. HA nem fogtok össze - egyedül is lehet nyerni, de sokkal kisebb az esélye ennek.

Tehát:

• vagy leküzditek a félelmet és szembeszálltok tökösen, ahogy kell, vállalva minden kockázatot, vagy marad ez a megalázott helyzett havi 56.000-ért
  • ha szembeszálltok és együtt vagytok, ti fogtok nyerni: a munkaügyi vita szempontjáéból is, meg az emberi máltóságotok is helyreáll ... és ez az utóbbi se egy elhanyagolható szempont ... hidd el, nekik se hiányzik ez a konfliktus, engedni fognak, mert nélkületek nem megy a bolt, kirúgni benneteket meg nem olyan egyszerű, mint ahogy hangoztatják vagy ahogy hiszik, vagy ahogy hiszitek ...
earlobe1 # 2004.07.31. 12:23

Kedves big cat újból a segítsígedet kérem. Benzinkúton dolgozom, folytonos munkarendben,12 órás múszakban. Négy napot egyfolytában két nappal két éjszaka közötte pihenésre sokszor csak 1 nap olykor kettő is akad. Folymatosan túlóráztatnak bennünket mert ember hiány is van. 5-6 emberrel akarják megoldani egy 24 órában nyitvatartó üzlet 31 napos nyitva tartását ,de a főnök szerint a központ még ezt is soknak tartja. A túlóra pénzt és a helyettesítési pénzt természetesen hónapok óta nem látjuk ,arra hivatkozással,hogy a központ meghatározott egy órakeretet amit nem lehet túl lépni elszámoláskor,mert egyszerűen nem fizetik ki. 20 21 napokat dolgozunk és ebből 16 17 napot szoktak beismerni. Hónap végén pofátlanul két nap szabadnapot is levesznek mindenkitől és új jelenléti ívet kell aláírni. Nem tudunk semmit tenni mert akkor köv. hónapban nincs állás. Tegnap kitalálták,hogy mivel újfent ember hiány van 6 napra bővül a folyamatos 12 órás műszakunk, felháborodásunknak hangot is adtunk amire főnökünk válasza az volt ha nem tetszik el lehet menni,ez egyszerűen embertelen és kizsákmányolás mindezt havi 56 ezer forintért. Mondd meg mit lehet tenni egy ilyen céggel szemben? Rajtam kívül mindenki hallgat,mert félnek. Teljesen el vagyunk fáradva ki vagyunk merülve de ez senkit nem érdekel. Pénzzel dolgozunk és felelősek is vagyunk a shopért anyagilag. Ma már nehéz csak úgy egy munkahelyet leakasztani,és ezt ki is használják , én is azért dolgozom még itt mert egyenlőre nincs másik lehetőségem . Kérlek ha van valami ötleted segíts!!! Üdv earlobe1