Tisztelt Szakértő!
Foglalkozásom óvodapedagógus. Ez év január óta táppénzen vagyok pszichés okok miatt. Voltam szakértői bizottság előtt(Nemzeti Rehabilitációs és Szakértői Hivatal),ahol 32%-os egészségkárosodást állapítottak meg,ill. szakmai munkaképességem szempontjából közepes mértékű egészségkárosodást.Jelenleg nem tudom ellátni a munkámat, de február 2-án lejár a táppénzes időszakom.Utána munkanélküli leszek? Ráadásul július 15-én kapnám meg a 25 éves jubileumi jutalmam is, amitől szintén elesek,ha eljövök a munkahelyemről.Mit tanácsol? Mi tudok tenni ebben az esetben? Vezetőm segítőkész, de ő sem tudja, mi a megoldás.Válaszát előre is köszönöm: Szabó Edit
Mentesülés munkavégzés alól..
Köszönöm a válasz!
bluejuniper: lehetőség arra, hogy igazolás nélkül hiányozz a munkahelyedről? Szabadság.
Igazolt távollét - de akkor nem kapsz rá fizetést, és kell az igazolás. Ha szabadságot kérsz, akkor nem kell igazolás - és fizetett, természetesen.
T. Szakértő!
Édesapám halála miatt január végére megidézett a közjegyző hagyatéki tárgyalásra. Mivel ez munkanapra esik ez igazolt távollétnek minősül-e vagy szabadságot kell kivennem! ? Ha igen, kell kérdem igazolást a közjegyzőtől?
Továbbá mivel közúti balesetben hunyt el édesapám majd a jövőbeni tárgyalásokra is ez lesz-e a irányadó a bíróságon?
Köszönöm!
KBS
Köszönöm a választ.
Sajna nem tudtam hogy már kikerült a Munka Törvénykönyvének általános szabályai közül. :(
Pedig milyen jól hangzott: "Nem kell a keresőképtelenséget igazolni évente egy alkalommal, legfeljebb három munkanapig terjedő betegszabadság esetén.."
Esetleg van valami hasonló "lehetőség"? Lemondok a kutakodásról, nehogy valami ősrégi leletet húzzak elő megint. :)
bj
Ezer éve megszűnt. Na jó: száz.
Tisztelt Szakértők, Ügyvéd Hölgyek és Urak!
Keresőképtelenség "Törvényi rendelkezés folytán szünetel a munkavégzési kötelezettség a munkavállaló keresőképtelenségének időtartamára. A betegség miatti keresőképtelenség esetén - az üzemi baleset és foglalkozási betegség miatti keresőképtelenséget kivéve - évenként tizenöt munkanap betegszabadság jár. Az ennek alapjául szolgáló keresőképtelenséget az érintett személy kezelőorvosa köteles igazolni. --- NINCS SZÜKSÉG IGAZOLÁSRA EGY ÉVBEN EGYSZER, LEGFELJEBB HÁROM MUNKANAPRA.----
Kérem, segítsenek ezen mondat értelmezésében, valóban így van ahogy gondolom?
Köszönettel:
bj
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02