Közeli hozzátartozó halála után járó 2 nap

maria80 # 2012.01.19. 20:32

Kedves Pazs!
Köszönöm eddigi segitségedet, nagyon hasznosak a számomra.
Esetleg a munka törvénykönyvében, vagy valahol található arra utalás (ügyvéd nélkül), hogy ezeknek a napoknak nem okvetlenszerüen egymás után kell lenniük! Mert amire hivatkoznak: a hazautazásra adják a két napot, ezért nem lehet közte munkanap (viszont hétköznap az elkövetkező hetekben nincs két munkanap szabadom egymás után).
Előre is köszönöm.

pazs # 2012.01.18. 15:41

Munkaügyi Felügyelethez vagy munkaügyi bírósághoz. Lehet, hogy egy ügyvéd által írt levél is megteszi.

maria80 # 2012.01.18. 14:42

Sziasztok.
És mire tudok hivatkozni? Mert a munkahelyemen azt állitják egymást követő napoknak kell lenni és a hétvégét nem tudják elszámolni. Egy napot fogadnak el. Hova fordulhatok?
Előre is köszi.

pazs # 2012.01.13. 12:29
  1. igen
  2. nem kell egymást követő napoknak lennie
  3. erre nincs szabály, de nyilván ésszerű időn belül, mert ez nem pótszabadság, hanem fizetett igazolt távollét.
maria80 # 2012.01.13. 10:36

Elnézést kérek, ha rossz helyre írok, de segítségeteket szeretném kérni az említett témában.
Meghalt a nagymamám, azzal tisztában vagyok, hogy erre jár 2 nap távollét, amit a munkáltató fizet, viszont azt nem tudom, hogy ezt hogyan - milyen feltételek mellett tudom igénybe venni. A kérdésem az lenne:

1. ha én szombat vasárnap is dolgozom, a temetés szombaton van a szombati nap lehet az egyik nap?
  2. A két napot egymás után kell e kivenni, vagy lehet közte munkanap, értem itt a temetés intézése, valamint a temetés napja között eltelik néhány nap
  3. Meddig kell kivenni ezt a két napot?

Előre is köszönöm segítségeteket.