Felmondás - segítsetek - ha nem fogadják el a felmondást


the big cat # 2003.08.14. 17:38
  1. A felmondást nem kell aláírnia, az egyoldalú jognyilatkozat, ha nem hajlandó átvenni, akkor küldd el tértivevénynel, ha azt nem veszik át, amgukra vessenek.
  2. A munkáltatódnak van igaza a felmondási idő hosszát illetően. Ugyanis, a minimális felmondási idő valóban 30 nap, ha munkaszerződés vagy kollektív szerződés máshogyan nem rendelekezik.  A te esetedben rendelekezik. A munkavállaló hátrányára való eltérés tilalma erre a szabályra a kifejezett megengedés miatt nem vonatkozik.
Oliva # 2003.08.14. 09:20

Szeretnek ismet segitseget kerni Toletek.
Ezen a heten beadtam a felmondasom. Eloszor kozos megegyezessel 4 het felmondasi idovel, de arra a fonokom azt valaszolta, hogy gondolkodnia kell, megnem tud valaszolnicsak kb. 1.5 - 2 het mulva.Es nem is irta ala. Ugy tudom ala kell iratni, hogy tudomasul vette.
Akkor elkeszitettem egy masikat.
Rendes felmondas 30 nap felmondasi idovel hivatkozva a Munka torvenykonyve 92§(1)-re, mivel meg nem dolgozok itt 3 eve. Azt mondta ezt nem fogadja el es nem is irja ala, mert nem ert egyet azzal a mi munkatorvenykonyveben van.
Ezt arra alapozza,hogy alalirtam egy szerzodest, amiben 3 honap szerepel, de ha jol tudom, ezt a Munkaugyi Kp-ban mondtak, nem szerepelhet a sima munkaszerzodesben kedvezotlenebb kitetel a munkavallalora nezve, mint ami a torvenyben szerepel. Kiveve, ha valami kollektiv vagy mas szerzodes van.
Amit alairtam annak kb. ezt a szovege:

'..fizeteset x datumtol y Ft-ra emelem (rendkivul minimalis emeles).
A feladatok sokretusege miatt a felmondasi ido 3 honapra emelkedik.'

Azt mondtak nekem, hogy ezt nem ervenyes. Ezt neki is elmondtam es ahogy mar az elobb irtam nem fogadja el.

A kerdesem az lenne, hogy kinek van igaza? Elkerulte-e valami a figyelmemet a munka torvenykonyveben?
Mivel tudok ervelni?
Jol tudom, hogy valoban ala kell irnia a felmondasomnak az egyik peldanyat, ami nalam marad es csak onnantol el a felmondasom?

Nem akarom, hogy elmergesedjen a helyzet, de engem mar varnak egy masik helyen, ahol alairtam egy eloszerzodest annak ismereteben, hogy  a felmondasi idom 30 nap. A munkaugyi kp. dolgozojanak csak hihet az ember vagy nem?

Tertivevennyel vagy ajanlottan nincs ertelme feladni, mert ha meglatja a feladot, nem veszi at visszakapom.

Elore is koszonok minden segitseget.

Udvozlettel
Oliva


OLIVA