gyed alatti munkahely váltás?

Timi75 # 2012.07.04. 13:05

Jelenleg gyeden vagyok 8 hónapos ikergyermekeimmel. Egyébként kormánytisztviselői beosztásban dolgozom, és jelenleg is határozatlan idejü szerződésem van.
Pillanatnyilag ajánlottak egy jobb munkahelyet, melyet elvállalnék, de nem tudom, hogy a felmondás az hogy működik ebben az esetben. A gyed alatt és az előző időből felhalmozott kb. két hónap szabadságom az elveszik ebben az esetben? a kéthónapos felmondási idő is van?
Nem igazán tudom ezeket a dolgokat, de azt mondták, hogy mondjam fel a gyedemet, majd a szabadságomat kiadják,és az alatt mondjak fel és akkor kb. három-négy hónap mulva tudok kezdeni az új helyen....
Az lenne a kérdésem, hogy ez valóban ilyen hosszadalmas, vagyis ténylegesen ez az eljárás?
válaszát előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.04. 13:25

A gyed alatt és az előző időből felhalmozott kb. két hónap szabadságom az elveszik ebben az esetben? a kéthónapos felmondási idő is van?
Igen, a munkaviszony megszűnésekor meg kell váltani. Van felmentési idő, de nincs jelentősége, hiszen nincs munkavégzési kötelezettséged. Minél hamarabb mondasz le, annál hamarabb telik le a felmentési idő. (Az sem kizárt, hogy meg lehetne egyezni rövidebb határidejű megszüntetésben, végül is a munkáltatónak mindegy.)