Az még külön érdekesség, hogy ha euro-ban állapítják meg a bért, és euro-ban is fizetik, akkor vajon hogyan forintosítják az adó- és járulékalapokat??
(most nézek ki a fejemből erősen...)
Teljesen szabálytalan az egész.
Az még külön érdekesség, hogy ha euro-ban állapítják meg a bért, és euro-ban is fizetik, akkor vajon hogyan forintosítják az adó- és járulékalapokat??
(most nézek ki a fejemből erősen...)
Teljesen szabálytalan az egész.
154. § (1) A munkabért - külföldön történő munkavégzés vagy jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - forintban kell megállapítani és kifizetni.
165. § (1) A felek megállapodása vagy kollektív szerződés
foglaltaktól nem térhet el.
Nem szabad belemenni, átvernek. rád akarják terhelni az átváltás miatti költségeket. Fizessen csak forintban!
Igen.
Megint én, most azt mondták a cégnél, hogy a járulékokat és az adót forintban fizetik ki, de a nettó fizetésem nem változna az árfolyammal: azt mondta, nyissak eurószámlát, hogy a konverziós veszteséget ne szenvedjem el.
Én viszont nem szeretnék nyitni, mert forintban szeretném megkapni a fizetésemet.
Ilyen esetben az átváltásból adódó veszteség kit terhel?
A kötelező forintban történő fizetés nem csak az adókra és járulékokra vonatkozik, hanem a fizetésre is?
Köszönöm a gyors segítséget!!
Lehetséges euróban meghatározni a fizetést, azzal, hogy pontosan meg kell határozni, mikori árfolyamon átváltva kell forintban utalni. Kifizetni csak forintban lehet.
Tisztelt Szakértők!
Az a kérdésem, hogy Magyarországon legális-e, ha egy cég euróban ad fizetést.
Kaptam ugyanis egy ilyen ajánlatot, egy német cég.
A munkavégzés helye Budapest, tehát nem külföldi munkáról van szó.
Ha pedig lehetséges, akkor hogy van az adózás/járulékfizetés ebben az esetben?
Előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02