Tanulmányi szerződés felmondás - lehet így?

anzsiee # 2015.04.01. 18:04

Üdvözlöm!

Történetem tavaly augusztus 24-el kezdődött,amikor aláírtam egy képzési szerződést.Becsatlakoztattak volna egy 1 éves tanfolyamba aminek novemberben lett volna a záró vizsgája. Ezt a képzési szerződést körültekintés nélkül október 23-án email formájában lemondtam mivel kiderült,hogy 1 hónap múlva november végén megszűnik a munkaviszonyom ezáltal létfenntartásunk a gyermekemmel is veszélybe került. A szerződésben foglalt főbb részek az én kötelezettségemre nézve a tanfolyami és vizsgadíj befizetése.A foglalkozásokról való távolmaradás és a jelenléti ív alá nem írása sem mentesíti a résztvevőt a fizetési kötelezettség alól.Itt megjegyezném egyszer sem voltam bent. A tanfolyamról való kimaradás esetén a kérelem benyújtásáig számított időarányos képzési díjat de min. a teljes oktatási díj 30%-át és az átvett jegyzetek árát a résztvevőnek meg kell fizetnie. Ezek után a mai nappal kaptam egy behajtó cégtől ezen képzési szerződésre hivatkozva hogy bizonyos pénzösszeget szeretne behajtani rajtam. Kérdésem az lenne ha most esetleg írásban megküldöm a felnőttképző felé a felmondásom az jó ötlet e vagy menjek ügyvédhez és vele írassak valami megdönthetetlent? ha egyáltalán lehet e olyat olyan törvényekre hivatkozva? Nagyon várom mielőbbi válaszát mert sajnos helyzetem azóta sem javult és semmiképp nem tudom rendezni az összeget még részletekben sem főleg meg egy olyan dologért amiből nem vettem ki semmi fejlődésemre szolgálót. Köszönöm. Tisztelettel: Z.A.

kaktuszka78 # 2015.05.28. 12:50

Kedves Mindenki!

Tavaly decemberben államvizsgáztam, a képzést a munkáltatóm támogatta.
Nyelvvizsga hiányában diplomát nem, csak igazolást kaptam a sikeres záróvizsgáról.
Munkáltatóm ezt az igazolást nem fogadta el, a támogatás visszatérítését követeli.
A kérdésem az lenne, hogy jogos-e ez a követelése? A tanulmányi szerződésemben nem az szerepel, hogy az oklevelét bemutatja, hanem, hogy a "tanulmányait lezáró vizsgakötelezettségeinek eleget tesz".
Érdemes Munkaügyi Bírósághoz fordulnom ebben az esetben?
Köszönöm