Táppénz alatti kirúgással való fenyegetés


Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.20. 20:54

Miért tette rosszul?
Na vajon? Az ember ne menjen be dolgozni, ha nincs munkavégzési kötelezettsége. Ahogy szegény jó apám mondta: a munkahely nem kocsma, hogy akkor is ott töltsük az időnket, ha nem muszáj.

lajcsó # 2013.11.20. 20:51

"Bementem, beteget jelentettem, nem dolgoztam semmit, hazamentem." Kész ennyi. A munkáltatóddal szemben a lehető legkorrektebben jártál el. Ez a magatartásod semmiképpen nem lehet felmondási ok. Az eleve abszurd állítás az, hogy keresőképtelen állapotban felvetted a munkát.
Álláspontom szerint nem vagy köteles bemenni a munkahelyedre a betegállomány (keresőképtelenség) időtartama alatt. Közöld a munkáltatóddal, hogy egyéb módon (telefon, e-mail. stb.)lehetséges a kapcsolattartás!

efi99 # 2013.11.20. 19:41

kbs
Értő kérdezés is rulez
"rosszul tettem-e hogy betegen bementem" (levendula66)
"Rosszul tetted" (kbs)
Miért tette rosszul?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.20. 17:54

Én ugyan nem kifogásoltam. Értő olvasás rulez.

efi99 # 2013.11.20. 17:39

levendula66
Mondom, hogy te írtad: "Az ok szerintük hogy pénteken bementem és felvettem a munkát."
Ha az én esetemben ezen fennakadtál, mikor írtam, akkor amikor a munkáltató mondta, miért nem kérdezted tőle, hogy mire alapozza, hogy fel is vetted a munkát? (Már azon kívül, hogy bementél, mivel a postás is bemehet meg a pizzásfiú is gondolom, attól még nem veszi fel nálatok a munkát.) Csak van valami jelenléti ív vagy ilyesmi. Mert ha ez az ok és ez nem állja meg a helyét, akkor a többi történésig és kérdésig már el sem jutottatok volna.
Továbbegyenlő, azt is írtam, hogy amúgy azzal mégis mi a probléma, ha esetleg valaki tényleg felveszi a munkát és fél 10-re meg annyira rosszul lesz, hogy beteget kénytelen jelenteni? Volt már ilyen a világtörténelemben. Ezt is igazán kifejthetné a munkáltató. (meg kbs is, ha már kifogásolta).
Az erre alapozott kirúgással való fenyegetés, meg a betegen való becibálás meg már a szürreális kategória.

wers # 2013.11.20. 08:52

Orvosi papírt leadtad a betegállomnyba vételről?

levendula66 # 2013.11.20. 07:38

efi99 valószínű te ülsz a semmibe bámulva, ahelyett hogy normálisan elolvasnád amit írok.
Bementem, beteget jelentettem, nem dolgoztam semmit, hazamentem. A munkaadóim mondták, hogy ez hogy bementem már azt jelenti hogy felvettem a munkát.
Nem írom le többször.

efi99 # 2013.11.19. 20:37

Miért tette rosszul? Betegség csak munkaidő előtt kezdődhet? Ha pl valaki 9:30-kor kap egy agyvérzést az már dolgozza csak le szépen a maradék 7 és fél órát, ha egyszer már elkezdte? Inkább örülne a munkáltató, hogy azt a pár óra munkát kisebb kiadással letudja.
levendula66
Persze, ha - mint írod - felvetted a munkát, és - amint szintén írod - nem dolgoztál semmit, abból nekem az jön le matematikailag, hogy 3 órát ültél a semmibe bámulva, majd bejelentetted a betegségedet. Ebben az esetben az a 3 (vagy akárhány) óra így tényleg gáz.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.19. 16:34

Rosszul tetted, de pont a munkáltató ezt nem nagyon kifogásolhatja.

levendula66 # 2013.11.19. 15:56

Pénteken bementem a munkahelyemre, bejelentettem a felettesemnek (nem az igazgatónak) hogy a mai naptól betegállományban leszek, nem dolgoztam semmit. Utána nemsokára megkerestek a munkaadóim, hogy közös megegyezéssel szüntessük meg a m.viszonyt, vagy ha ez nem történik meg, akkor fegyelmi eljárást kezdeményeznek. Az ok szerintünk hogy pénteken bementem és felvettem a munkát. Közölték velem, hogy ha nem írom alá, akkor hivatalos levéllel kiértesítenek, hogy betegállomány alatt menjek be a munkahelyre és ott elbeszélgetnek velem a továbbiakról.
Kérdésem, hogy tényleg rosszul tettem-e hogy betegen bementem, másik hogy köteles vagyok-e bemenni betegállomány alatt?