Segítséget kérnék!
Raktárvezető vagyok, az egyik beosztottam az osztályvezetőm fia. Engedélyt kapott a munkakörre.
Váratlan ellenőrzést kaptam, 26 tételemet ellenőrizték, mindent a legnagyobb rendben találtak. Egy probléma volt, hogy a salgópolc alatt több éve ott felejtett, használaton kívüli kidobásra váró 2 db kicsi rossz alkatrész volt, amit elfelejtettem kidobatni!
Ez valahogy a főnökség fülébe jutott, megtalálták, majd ezt követően, mint egy bűnözőt kezdtek ellenőrizni. Nem találtak semmit, amivel megfoghattak volna, bár megalázó volt, hogy még az íróasztal fiókjaimba is beletúrtak.
Ezért az egy érték nélküli szemét miatt szóbeli figyelmeztetést kapok hétfőn. Lehet ilyet csinálni?
szóbeli figyelmeztetés
Bocs, de miért tartottad fontosnak közölni, hogy az osztályvezető fia a beosztottad?
Amúgy mit érdekel téged, ha a főnöki azt mondja, "ejnye-bejnye"? Ennek jogi relevanciája nincs.
sopánkodás helyett inkább kezdj el másik munkahelyet
keresni.
Azért gondoltam, hogy fontos, mert nagy valószínűséggel ő volt az, aki felhívta apuka figyelmét a polc alatti "szemétre"!
A szóbeli figyelmeztetés azért egy csomó megvonással jár: fizetésemelés megvonása, vagy csökkentése, jutalom csökkentése, stb.
Nem sopánkodom, csak el vagyok keseredve! Másik munkahelyet? Hol élsz?
A szóbeli figyelmeztetést írásban fogom megkapni!
A szóbeli figyelmeztetés vonatkozásában éppen kezdeményezhetsz jogvitát. De jutalmat adni attól még nem lesz köteles a munkáltató, ha azt esetleg megnyered.
Köszönöm a választ!
Még egy kérdésem volna az előzőekhez!
Volt joguk az íróasztalom átkutatásához? Nem is tudom, hogy mit kereshettek ott? Ez nem sérti a személyiségi jogaimat?
Próbálj meg túllépni a kotorászásán.
Hacsak nem a saját tulajdonod az íróasztalod, akkor meg tudja magyarázni, hogy joga van a tartalmáról tudni.
A személyes öltözőszekrény már más lenne. Azt csak indokkal, jegyzőkönyvezve lenne neki célszerű kinyitni és átnézni, de a munkaasztal az más tészta.
Vannak ilyen típusú főnökök, akik hacsak tehetik, mindenbe belenéznek, szagolnak, matatnak az ember háta mögött.
Sokkal inkább adhat okot feszültségre az, hogy éppen akkor keresnek valamire indokot Nálad, amikor az ov. fia beékelődött a csapatba...
Lehet, hogy kell a helyed valakinek.
Ha van olyan jó munkatársad, aki kiállna melletted egy élesedő helyzetben, s netán jelen is volt az ellenőrzésednél, talán jelenthet valamit a későbbiekben.
Próbálj meg túllépni a kotorászásán.
Hacsak nem a saját tulajdonod az íróasztalod, akkor meg tudja magyarázni, hogy joga van a tartalmáról tudni.
A személyes öltözőszekrény már más lenne. Azt csak indokkal, jegyzőkönyvezve lenne neki célszerű kinyitni és átnézni, de a munkaasztal az más tészta.
Vannak ilyen típusú főnökök, akik hacsak tehetik, mindenbe belenéznek, szagolnak, matatnak az ember háta mögött.
Sokkal inkább adhat okot feszültségre az, hogy éppen akkor keresnek valamire indokot Nálad, amikor az ov. fia beékelődött a csapatba...
Lehet, hogy kell a helyed valakinek.
Ha van olyan jó munkatársad, aki kiállna melletted egy élesedő helyzetben, s netán jelen is volt az ellenőrzésednél, talán jelenthet valamit a későbbiekben.
csak egyszer nyomtam, de duplázott
"A szóbeli figyelmeztetést írásban fogom megkapni!"
Amit szóban aláírsz.
Nos, mint kiderült olyan, hogy szóbeli figyelmeztetés NINCS ! /már/
Írásbeli figyelmeztetés van, súlyosabb esetben ennek különböző a./b./c./ pontjai. Fizetéscsökkentés x hónapra, stb.
Dehogy nincs, azaz az a helyi kollektív szerződés szabályozza, ennek hiányában a felek most már rögzíthetik a munkaszerződésben is, milyen szankciót alkalmazhat a munkáltató
Erre céloztam már az elején. Ha írásba foglalják, akkor az nem szóbeli. Persze, hívhatják éppenséggel halálos ítéletnek is - de attól még nem lesz az.
Én egyszer adtam szóbeli figyelmeztetést, jó régen, ezt jeleztem az igazgatónak és a személyzetisnek, ő azonnal visszaszól, nemodabuda, le kell ám ezt írni. Mondtam, de hát szóbeli... akkor is, hogy legyen nyoma
De odáig vagytok!
Nem az a furcsa, hogy a szóbeli intelmet írásban közlik, hanem ha az írásbelit szóban.
Na? Az milyen?
:)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02