Normális munkahelyi szondáztatás volt. Én úgymond bátran álltam oda és fújtam a szondát 3 fújásból jelzett is hogy kész, és 0,01 ezreléket mutatott ki.
De!Én abszurd nem iszom alkoholt, de még alkohol tartalmú édesség vagy cukorkát sem.
Jeleztem az ellenőrnek, hogy nem ismerem el a szonda által kimutatott eredményt, mert nem fogyasz(ok)tottam alkoholt.
Ő közölte, hogy pedig amennyit mutat, annyi alkohol van bennem, és még egy kísérletet biztosított ugyanazzal a készülékkel. Eredmény ugyan az volt.
Én mondtam, nem ismerem el az eredményt, kérdeztem nem lehet-e vérvétel, amire nem válaszolt. Csak felajánlotta, hogy nyilatkozatot tehetek az eredmény el nem ismeréséről.
Azt rögzítette is abban a füzetben, amiben szerepelt a szonda eredménye, nevem, stb, és két tanú aláírta..
Ennek ellenére azt mondta hogy marad az írásbeli figyelmeztetés, amit majd kiküldenek,és a következő alkalommal már el is bocsájtanak.
Én ezt nem akarom elfogadni!
Nekem gyanús volt a készülék is, kis apró úgy 3x1,5x6 cm-s kütyü.
Befújásnál bepárásodott a kijelző.
Mindenek ellenére a többi kollégánál 0%-t mutatott.
Ugye nem ismertem el az eredményt, mért nem vittek el vérvételre.
Vagy azt nekem kellett volna intéznem?
Vagy nem kellett volna egy másik készüléknek is lennie az ellenőrnél?
Meg a jegyzőkönyvet, ha az volt amit kiállított, nem kellett volna kapnom?
Alkoholszondázás
Olvastam az adott linket.
Ezek szerint nem tekinthető alkoholos állapotnak a 0,01 ezrelék.
Így akkor nem jogos az írásbeli figyelmeztetés.
Még kettő kérdés.:
Amikor én a vizsgálat eredményét nem ismertem el, sem az elsőnél sem pedig a másodiknál,a szondáztatást végzőnek nem kellett volna intézkednie a véralkoholos vizsgálatról?
Kérhetem-e a készülék hitelesítési dokumentációját, és a készülék hibalehetőségét, hibahatárát?
Üdv!
Lenne egy kérdésem nekem is szondázással kapcsolatban.
A cégünknél már 2 éve saját biztonsági szolgálat van.
Azóta ezek az őrök minden nap jönnek egy jelenléti ívvel
amit alá kell írnunk,hogy bent vagyunk,és mindenkit megfújat a szondával(ami olyan szonda,hogy a piacon is veszek olyat :D)de se két tanú se jegyzőkönyv nincs ami a szonda számát vagy hitelességét bizonyítaná.
Kérdésem az,hogy van e neki így jogosultsága szondázni?
Mert én ahogy utána olvastam mindig kell 2 tanú és jegyzőkönyv is.
Köszönöm előre is a választ.
Hát, az én esetemben.
Jegyzőkönyvet akkor készítenek, ha vitatod az eredményt.
Ha van a vállalattól felhatalmazásuk, akkor szondáztathatnak.(Munkavédelmi megbízatás)
A sűrűsége meg belső rendelet írja elő, és ha az naponta, akkor sajna tehetik.
Jah, és a szonda, csak érték, ha te vitatod, nekik kell bizonyítani, hogy az szeszes ital alkohol.
A vérvizsgálat a garantált.
A vizsgálatot pedig neked kell kérni, és nekik kell eljutasanak a vérvételre. A költségek meg Őket terhelik, kivéve ha az eredmény beigazolodik.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02