Gwidon üzeni a kérdezőnek:http://nyugdij.adohirek.hu/…-korengedményes-nyugdij-2011-előrehozott-nyugdij.html
Előrehozott öregségi nyugdíj
Meszus,
365 nappal számolnak egy évet, édesanyádnak szerintem agusztus 31-ig kellene dolgoznia, és így még lenne 6 nappal több mint 40 éve. Szeptember 1-től kérhetné a nyugdíjazását!
gwizdon
Hol olvastad, meg tudnád adni a pontos forrást, vagy linket?
Amit írsz, az éppen az általam e fórumon már unalomig ismételt ellentmondást hordozza. (53-as nők pédája)
Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
gwizdon üzeni mindenkinek akit érdekel vagy érint.
Utánanéztem a dolgoknak és szó szerint idézem amit találtam : A munkáltató fizetési kötelezettsége a munkavállaló előrehozott öregségi nyugdíjra jogosító életkorának betöltéséig terjedő időszakra vonatkozik.
A véleményem az, hogy ha valaki az idén el tud menni nyugdíjba az tegye meg, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz 2012. január 1.-után.
Vecinek! Nagyon köszönöm a segítségedet, és a jó tanácsaidat! Ma voltam bent a nyugdíjfolyósítónál, május 6-án meg lesz a 41 évem, de azt javasolták május 11-től kérjem a nyugdíjat! Azt is elmondták, hogy 2009. dec. 31-ig vannak meg jelenleg a béradataim, így az alapján 75.000Ft felett lesz a nyugdíjam!
Mindent Veci tanácsára tettem, így előre is köszönök mindent!
Hallgassatok Vecire!!!!!!!!!!!!!!Fogadjátok meg a tanácsát!!!!!!!!! Csak jót akar!!!!!!!!!!!!!!!!!
@korall 54 !
A szocik találták ki és ezt respektálja talán a Fidesz:)))
52-esek öregségi ny.korhtára: 62,5
53-asok ..63...stb...
Az egységes nyugdíjkorhatárt nem mi,a 60 körüliek fogjuk bevezetni,hanem a 45-50 körüli törvényalkotók,akiknek még fogalmuk nincs arról, hogy az 50 körüli életkor az nem egyenlő a hatvan körülivel:(
Valahol itt volt mindígis az öregedés-gerinc és egyéb problémák általános választóvonala:(
Nem volt véletlen a nők 55 éves nyugdíjkorhatára annó..
- ez utal valami figyelembe veendő tényre-ha sokan mondjuk:)
gabusch53
zsuzsa52
Az eddigi médiahírek alapján én is attól félek, amit te felvázolsz. Azonban, ha végiggondolom az egyes születési évjáratokra vonatkozó jelenlegi tv-t, arra jutok, hogy csak kifutó rendben lesz lehetséges valami merőben új szabályozást bevezetni, mert különben hatalmas igazságtalan különbségek valósulhatnak meg az azonos életkorúak esetében.
Pl.: Egy 1953. jan. 1-jén született nő 2012. jan.2-tól előrehozott nyugdíjra jogosult, ha van 37-40 éve. Amennyiben közalkalmazott, most máj.2-tól már a felmentési idejét tölti, szept-dec-ben pedig már nem is dolgozik.Ha egy másik 53-as nő pedig dec. 30-án született, ő már nem mehet el, az előbbivel meg jan. 1-jén közlik, hogy vissza az egész, vagy ő mégis lehet nyugdíjas?
Vagy ugyancsak egy 53-as nő már most is korengedményes nyugdíjban van és minden bizonnyal marad is, szemben egy másik 53-as nővel, aki a rá vonatkozó tv szerint 59 évesen 2012-ben készül előrehozott nyugdíjba menni, de ...?
Azért bízom a jogalkotók mindenre kiterjedő figyelmében és nem hoznak ekkora igazságtalanságokat szentesítő tv-t, hanem kifutó módon, születési évjáratonként sávosan - ahogy az a jelenlegi tv-ben is van - változtatnak.
Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Öreglány!
Hallhattad a hírekben, hogy pártunk és kormányunk nyugdíjreformra készül jövő januártól. Minden korkedvezményt meg akarnak szüntetni, de állítólag a 40 éves szabályt nem.
Szerintem, ha van lehetőséget az idén elmenni feltétlen tedd meg, itt már semmit nem lehet tudni.
Ha az idén megvan a 40 éved kérd a nyugdíjat, mert az előrehozott is valószínűleg megszűnik, a nyugdíjkorhatár sincs bebetonozva, ki tudja emelik vagy nem, aztán egyre csak távolodsz.
Kedves Fórumozók, édesanyám 2011-ben szeretne előrehozott öregségi nyugdíjba menni, 2010.12.31-ig 39 év 128 napja van. Hogyan számolják a napokat? Az idei évben még cca 240 nap kellene ahhoz, hogy meglegyen a 40 éve? Minden nap, vagy csak a munkanap számít? Köszönöm a segítséget
Sziasztok Fórumozók!
Sorba olvasom a különböző tanácsokat, válaszokat, lehetőségeket. Ha jól értelmezem a rám vonatkozó dolgokat, hogy 2012.12.31-ig ez a nyujdíjas verzió lesz, akor nem érdemes az idén nyugdíjba mennem (még hiányzik pár hónap a 40 évenhez 2011-ben).Nem érdemes megváltanom sem, mert mindenképen csökkentett összeget kapnék. Tehát várjam meg 2012.tavaszáig a 40 év betöltését és az után menjek nyugdijba (szül:1952.12.22), nem lenne csökkentés, marad a 80%?
Idáig nem nagyon foglalkoztam ezekkel a kérdésekkel mert jól éreztem magam a munkahelyemen. De sajnos teljes vezetőváltás volt és most pokol bent az élet. Ha van kalap az a baj, ha nincs kalap az a baj. Ha nem tetszik az ember képe, akor már bért is csökkentenek minden indok nélkül. Ha nem tetszik akor kívül tágasabb mondják. Hát ezért gondoltam, hogy megnézem a lehetőségét a 2011-es nyujdijbavonulásnak. Előre is köszi a válaszokat. Üdv. Öreglány
pinterj!
Ha nem akarsz nem kell várnod juliusig, ha megvan a nők 40 év utáni kedvezményes nyugdíjához a jogosultsági időd, hamarább is elmehetsz, de talán érdemes megvárni a 41 évet, magasabb lesz az induló nyugdíjad.
1952-ben,'70-ben kezdtem dolgozni; megfelelek (júliusban) az '52-es születésű nő, 40 év munkaviszony (41 lesz), 59 év feltételeknek az előrehozott öregségi nyugdíjazáshoz.
Akkor várjak türelemmel?
köszönöm.
Kedves Veci légy szives segíts mert teljesen összezavarodtam. 1951-es vagyok,nő. Megkértem az előrehozott öregségi nyugdijhoz a szolgálati időmet. 2011.decemberében lesz meg a 38 évem.Telefonon azt mondták a nyugdijosztályon hogy az 1951-eseknek semmiképpen sem csökkentett.Ehhez képest a határozatba azt irják hogyha 2009.01.01-ig nem volt meg a 38 évem akkor csökkentett lesz.Akkor már nincs gyerekedvezmény beszámitás.Kérlek válaszolj mit csináljak mert december végén el szeretnék menni elörehozott öregségi nyugdijba.Tisztelettel orchidea
gwizdon
Kérlek benneteket segítsetek a próblémám a következő:
2012 április 09-én töltöm be a 60. életévemet, ha a tv. nem változik akkor csökkentett előrehozott öregségi nyugdijra leszek jogosult, tekintettel arra, hogy a munkában eltöltött időm 2011. szeptember 1-én 45 év lesz.
2011 december 31-ig ha a munkáltatommal szerződést tudok kötni valószínüleg nyugdíjba tudok vonulni.
kérdésem a következő: ha szerződést kötök a munkáltatommal és a felmondási időm 2011. december 31 lesz akkor a munkáltatomnak 2012 április 9-ig kell egyösszegben kifizetni a nyugdijfolyósítónak a nyugdijamat vagy addig az időpontig amig el nem érem a 62,5 éves kort.
judit45
Jól gondolod, ha nem változik a tv. számára hátrányosan, akkor 60 évesen max. 8,4 % csökkentéssel mehetne előrehozott nyugdíjba.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Köszönöm a választ a férjem 52. augusztusi, tehát 2012 aug-.ban lesz 60 éves, addigra meglesz a 42 év munkaviszonya is, de ki tudja addig kitart-e a munkahelye. És kitart-e ez a rendelet?
De akkor mehetene el 8,4%-os csökkentéssel nyugdijba?
1953-as születésü nő vagyok. Sajnos 36 éves munkaviszonnyal rendelkezem, és szeretném megkérdezni van e lehetőség az előre hozott öregségi nyugdijra abban az esetben ha a munkaadóm kifizeti a plusz 1 év hiányzó időmet.
Mennyi időt kell fizetni egy 1953-as születésű alkalmazott előrehozott öregségi nyugdijba meneteléhez, ha megállapodást kötünk vele. A szolgálati ideje majdnem 40 év, pár nap hiányzik hozzá. Egyáltalán kell-e a megállapodás, csökkentett összeggel nem mehet el saját jogon?
Kedves Veci!
Nyugdíjfolyósító gyesen eltöltött időről kér igazolást!
Kérdésem az lenne hol tudom beszerezni. 1977-ben
szültem.
pinterj
Feltételezem, hogy neked a jogosultsági idő megállapítása miatt lett beadva a kérelmed. Ebben az esetben nem tudják a határidőt tartani, első a nyugdíjbavonulók nyugdíjának kiszámítása, határozatának elkészítése az új valorizációs szorzók megjelenése óta (kb. 1 hete), revidiálása, utána az életkorban közelebb állók időmegállapítása.
Te melyik évben születtél?
Üdvözlettel Veci
judit45
A férjed 1952-ben vagy 1953-ban született? Ha meglesz a 42 év szolgálati ideje, akkor 60 évesen tudna előrehozott nyugdíjba menni, ami max. 8,4 %-al csökkentett, a ma még hatályos tv. szerint. Munkanélküli ellátás időtartama is növeli a szolgálati időt.
Ha nem lesz meg a 42 éve 60 éves koráig és 1952-es, akkor legkésőbb 60,5 évesen, ha 1953-as, akkor 61 évesen mehetne előrehozott nyugdíjba. Most azt nem tudjuk, hogy 2012-től hogyan változtatja meg a kormányzat a nyugdíjrendszert, nyugdíjtörvényt.
Más lehetőség a korengedményes nyugdíj lehetne az idén, ha a munkáltató megállapodna vele és egy összegben kifizetné a nyugdíját és egyéb költségeket a Nyugdíjfolyósítónak. Ha haldoklik a munkahelye, akkor erre nem igazán számíthatna.
Ha egészségi állapota indokolttá tenné és ORSZI vizsgálatra menne, akkor az egészségkárosodás mértékétől függően vagy rokkantnyugdíjat, vagy az életkora alpján átmeneti járadékot kaphatna (ez a nyugdíja 75 %-a). DE eléggé szigorú az ORSZI minősítés, ezt is megpiszkálják.
MÁS lehetőséget nem tudok.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Mi a teendő, ha február 10-én beadtam a szolgálati idő kiszámításra szolgáló kérelmet és a mai napig nem kaptam meg? Az ügyintéző telefonon arról tájékoztatott, hogy három hete lezárta és revizorra vár.
Értenem kellene az okokat? Hol a 22 nap ügyintézési idő?
Köszönöm
Judit
Üdv.
Kérdésem lenne, ha valaki ért hozzá.
Férjem 58,5 éves, 41 év munkaviszonnyal.
Milyen módon és mikor mehetne nyugdíjba (mivel a cége haldoklik)? A cég nem fizet semmit, ilyen javaslatot nem kérek:-((
Köszönöm, ha valaki értene hozzá csak az írjon.
Kedves Veci!
Kőszönöm a választ.
klarissza55
Akkor mehetsz nyugdíjba, ha meglesz a 40 év jogosultsági időd, mivel most még decemberi 38 év 130 napod volt. A hiányzó időt munkaviszonyban szerezd meg. Arra figyelj, hogy inkább 5 nappal több legyen a jogosultsági időd, mint egy nappal kevesebb. Ha jój számolom akkor 1 év 230 napod dolgozz (ebben már benne van januártól ledolgozott idő).
Üdvözlettel Veci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02