Előrehozott öregségi nyugdíj

Veci # 2011.03.02. 12:30

TibiDh
Próbálj a munkáltatóddal beszélni, neked max. 1 hónapot kellene előre befizetniük. Kell hozzá a szolgálati idő elismerés is. Ha emberséges a munkáltatód, akkor segít neked, nagyon szorítok neked. A lényeg, hogy a megállapodás dec. 31-ig megkötésre kerüljön. Mindent tudjatok meg a Nyugdíjbiztosítótól.
Az ügymenetet nem tudom, de olvassátok el a tájékoztatót: http://www.onyf.hu/?…

Oskolas
Semmi hátránya nem lenne, ha biztos megvan a 40 év jogosultsági ideje (a hírek szerint ez nem változna). Szerintem az idén semmi változás nem lesz, bár ki tudja. Figyelni kell a híreket.
Ha esetleg a +2% induló nyugdíj motiválja, akkor esetleg maradjon addig munkaviszonyban, amíg meglesz a 41 éve (inkább 5 nappal több, mint 1 nappal kevesebb).
De akár dönthet úgy is, hogy a kedvezményes nyugdíjat választja.

Avarka
Ha megvan a 37 éve, akkor elmehet nyugdíjba, de arra figyeljetek, hogy legkésőbb dec. 31-én már nyugdíjas legyen. Gondolom a 37 éve nincs még meg neki, mert az életkori feltétellel rendelkezik. Neki csökkentett előrehozott nyugdíja lesz.

Üdvözlettel Veci

Avarka # 2011.03.02. 12:03

Segítséget szeretnék kérni.
Apukám 1950. december 31-én született. Jelenleg betegállományban van, valószínű, hogy műtét után megszűnik a munkahelye. Talán meg van a 37 éves munkaviszonya. Elmehet-e nyugdíjba? Köszönöm a választ.

Oskolas # 2011.03.02. 11:34

A kérdésem az, hogy feleségem 52-es, idén előrehozott nyugdíjba mehet, de meg van a tényleges 40 éve is már (tavaly betöltötte), érné-e valami hátrány, ha most elmenne nyugdíjba és nem várná meg az 59. éve betöltését (szerintem nem, de valaki biztos jobban ért ehhez).
Köszönöm!

TibiDh # 2011.03.02. 11:05

Kedves Veci

1952.01.23-án születtem/férfi/.
2010.05.24-én 44 év 19 nap elismert szolgálati időm /melyben az ipari tanuló idő és katonaság is benne/van.
Terveimbe az szerepelt, hogy 2012.05.24 megyek el előrehozott öregségi nyugdíjba, de a tegnap bejelentett nyugdíjterv módosítások után feltettem a kérdést, hogy érdemes-e várnom 2012.05.24-ig vagy próbáljam a munkáltatómmal megbeszélni a korengedményes nyugdíjazást
hátha belemennének.Ha belemennének a korengedményes nyugdíjaztatásomba akkor mikortól, hogy a cégnek minél kevesebbe kerüljön.

Veci # 2011.03.02. 10:03

sztaga54
Nagyon nincs véleményem, lehet, hogy jobb is! Egyenlőre még ne temessétek a dolgot, majd ha kidolgozzák az új nyugdíjrendszert, akkor meglátjuk.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.03.02. 10:00

Sajnos az emberek többsége a mese és illúzió világában él. Azt az egyszerű, tanulatlan ember is tudja, ha nincs a kamrája tömve minden földi jóval, a péztárcája nincs degeszre tömve, akkor hiába akar égi mannát igérni a gyereknek, hiába igér kacsalábon forgó várat, TUDJA hogy nem tud összejönni.
A "nemigéret" pedig akár gyanús is lehetett volna, ha gondolkodunk is. Sajnos a ZEMBEREK 2/3-ot "akartak", nem lett elég akár 55-60 %, hát ez lett, kimondatlan megszorítás.
Jaaa!, hogy a 2/3 a választók 51-52%-a! Az kit érdekel!

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.03.02. 09:50

Kedves Veci! Minden igy igaz,de ha ezeket a programokat a választás előtt ismertetik,mert igy lett volna korrekt /mindent az ég világon/ akkor a parlament közelébe sem jutottak volna!Csak sajnos a választási beszédekben mindig csak a szép,fellengzős dumák voltak, / elszámoltatás,lopott pénzek visszaszerzése,a nyugdijpénztárak meghagyása,stb.,stb./,magyarul átlettünk vágva és ez nagyon,nagyon csúnya dolog,de a fehér ember,nem felejt,ahogy a közmondás is mondja!Hát sok ember ezért ikszelt rájuk,remélve,hogy jobb életük fog lenni!Sokan már a 2014-et várják,itt tartunk most!!!!

sztaga54 # 2011.03.02. 09:38

Sziasztok,
mi a véleményetek ez az új nyugdíjrendszer amit igérnek az előrehozott, csökkentett nyugdíjat is eltörli.
A férjem 1952. októberben született, abban reménykedtünk, hogy 2012-ben elmehet előrehozott nyugdíjba. Szolgálati ideje már 43 év, mivel a szakmunkásképző is beleszámít.
Sajnos a korengedményes nyugdíj nem sikerült, a cége nem vállalta a költségeket.
Mit hallottatok volt errő szó?

Veci # 2011.03.02. 08:26

Lehet, hogy egy kicsit jobban át kellett volna gondolni, amikor a X-et kitették a 2/3-hoz! Mostmár mindenki (a felső réteg kivételével) benne vagyunk a kakiban. A váltás már várható volt, de a tejhatalom túlzás volt. Időnként nemcsak nézni, hanem látni is kellene, és nemcsak fülelni, hanem hallani is.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.03.02. 08:20

Kedves Fórumozók!A Facebookon volt olyan hozzászólás,hogy a Matolcsyt ha meglátják kirázza őket a hideg,annyira ellenszenves.Nők irták és igazuk van,a Varga Misi sokkal szimpatikusabb,de szerintem Ő komolyabb annál mint hogy az ilyen ámokfutás szerü idióta dolgokaban bejelentéseket tegyen! Ezt is irták és én is igy látom:
..... Mivel a számonkérés elmaradt,ki van csukva,az hogy itt komoly felelősségrevonás legyen,holló a hollónak nem vája ki a szemét valamint a sok-sok ezer-százezermilliárdokat amiket elloptak,a különféle hülye üzleteléssel elcsesztek állami szinten és saját zsebbe téve,/ az előzö kormányok is a húsz év alatt /nem tudják visszaszerezni,ezért itt vannak ezek az idióta,átgondolatlan,embertelen intézkedések,kezdve a sok kamuzástól! Kezdődött a magánnyugdijpénztár elvételével a nyugdijba készülők kicseszéséig!Mit akarnak még csökkenteni a táppénzen,igy is kevés,ha meg meghalunk mert a munkába beledöglünk olyan fáradtak vagyunk,az özvegynek adni kel a járadékot.Persze még ezt is elvehetik! Pofátlanság amit a 2/3 függvényében meg mernek tenni,hiszen a rengeteg szavazó nem ezért szavazott rájuk,de már ezt is sokan visszacsinálnák!!! Na majd 2014-ben,ha még élünk!!!

agica20 # 2011.03.01. 17:44

Sziasztok !Üdv Sitimaci és Veci!

Köszönöm,hogy reagáltatok,nagyon egyformán jön le ez nekünk.
Egyébként ez is benne van a csomagban:

2011. december 31.
11. A nyugdíjrendszer újraszabályozása eddig megtörténik.
12. Az NGM megteszi azokat a lépéseket, amik a vállalkozások adósságterhének további csökkentéséhez kellenek.
13. Kidolgozzák a MÁV adósságrendezésének tervét (a vasút tartozása jelenleg 300 milliárd forint).
14. Elkészülnak a végrehajtási és felszámolási eljárások gyorsításának szabályai.
15. Ekkora felülvizsgálják a korábbi rokkantsági minősítéseket.

üdv.
Ági

Veci # 2011.03.01. 16:10

varga edit
Amit válaszolt Topmiett, az konyhanyelven van, mondhatnám a számból vette ki a szót. Ők most benne is vannak a dologban. Annak viszont ti járjatok utána, hogy a férjed, mint vállalkozó (önfoglalkoztató is), miként vehet részt a korengedményes nyugdí megállapodásban. A vállalkozáshoz nem értek. Gondolom a Nyugdíjbiztosítónál is tudnának felvilágosítást adni, ez egy ötlet, vagy jogi ismerettel rendelkező.

Üdvözlettel Veci

varga edit # 2011.03.01. 16:03

Köszi Veci.
Lehet,hogy hülye vagyok,de nem értem.Elolvastam.
1953.jan 21-én született a férjem.Van neki egy KFT-je,tehát meg tudná kötni a szerződést,mert mint munkavállaló is a saját cégébe.Itt írnak különböző életkorokat is amit nem értek.Írd már meg nekem tudatlannak,hogy mehet,vagy nem mehet,és mikor,és mennyit kellene fizetnie .Hálás lennék ha a fejembe férne ez a sok össze-vissza adat.Vagy csak én nem értem?Ja és szakmunkást végzett a tanuló idővel 1967 óta dolgozik 1 év kihagyással 3 év katonasággal

Veci # 2011.03.01. 15:32

Edit ezt olvasd el:
http://www.onyf.hu/?…

Üdvözlettel Veci

varga edit # 2011.03.01. 15:30

Köszönöm a válasz,tudtál segíteni.Mégegyszer köszi

Topmiett # 2011.03.01. 15:02

Keves Varga Edit!

Az 1953-ban született férfi korengedményes nyugdíjba tud menni, ha a munkáltatója lefizeti 61 éves koráig a nyugdíját. (Ha 42 év szolgálati ideje van, akkor csak 60 éves koráig.)
A Regionális Munkaügyi Központba formanyomtatványon be kell jelenteni a megállapodás megkötésének szándékát 30 nappal a megállapodás megkötése előtt. 20 nap múlva reagál a Hivatal, majd megköthető a megállapodás, melyet a Nyugdíjintézet helyi kirendeltségéhez kell beadni egyrészt a munkáltatónak, más rész a nyugdíjba vonulónak.
Az ONYF honlapján elolvasható a tájékoztató a korengedményes nyugdíjazásról.
Remélem tudtam segíteni.

fabatka # 2011.03.01. 14:29

Tisztelt fórumozók!
A beadott fényképes önéletrajzra nem is válaszolnak. Megyünk falevelet söprögetni akit érint...ebből lessz ám a bevétel!!!! Lessz miből törleszteni az adósságot.Gyárak kellenének...de azokat eladták.Meg szakképzett, kezüket használni tudó fiatal szakmunkások ,akik eladható terméket gyártanak.Közmunka?!....Kényszermunka!!!!!!Ami igen nagy kedvel végezhető.Kezdem érteni miért nem engedik ki Budaházyt.Miért nem a lopott pénzt szedik össze..vagy ez nehezebb.De nem is folytatom,mert nem látom értelmét.Lényeg az hogy nincsenek megszorító intézkedések....csak struktúra átalakítás.Üdv mindenkinek.fabatka.

varga edit # 2011.03.01. 14:27

Sziasztok.
Kérem mondja meg valaki,hogy 1953.januári férfi mikor és milyen módon mehet el leghamarabb nyugdíjba.Akár a munkaadó is tudja vállalni a költségeket ha van ilyen lehetőség.

Topmiett # 2011.03.01. 13:44

Kedves Fórumozó Sorstársaim és Veci!

Sajnos most is kommunikációs zavar van, az írott és mondott sajtó között.
Navracsics Úr mai bejelentésében korengedményes nyugdíjazás rendszerének felülvizsgálatáról volt szólt. (Mely elméletileg 2011. december 31. újra- és le van szabályozva. Utána úgyis megszűnik!)

2011. december 31-ig dolgozzák ki, hogy korhatár előtt senki nem mehet nyugdíjba: ide érthetik a fegyveres testületek tagjait, valamint egyéb korkedvezményes munkakörben dolgozókat, és mindenki mást.(Előrehozott nyugdíjba menni akarókat!)

A korábbi 40 év szolgálati idő bejelentésnél nem Neki lett igaza, remélem most sem.
Az is lehet, hogy ismét számolgatni kezdenek, hogy kikre is vonatkozzon.

Az 1953-ban születettek, mint én is, ha az idén nem
tudnak korengedményes nyugdíjba menni, akkor dolgoz-
hatnak 63 éves korukig, feltéve, hogy lesz hol? Közmunkát ígérnek!!!(Parlagfűírtás és egyebek diplomával!)

Nagyra értékelem ezt a fórumot, mert vigaszt nyújt számomra, hogy nem vagyok egyedül.
Mindenkinek köszönöm!
Miett

sitimaci # 2011.03.01. 13:25

Rubi52! A csomagban / kattins az alul lévő linkre / A korengednényes nyugdijbavonulást vizsgálja felül elsősorban,de szerintem a a korkedvezményes munkaköröket és valószinü,hogy a szolgálati/rendőr,katona,tűzoltó,vámos,börtönőr/ nyugdijakat is. Ez egy kicsit rázósabb,"tüzesebb " dió fog lenni,szerintem kitörik a foguk benne! A Nőket állitólag békén hagyják és elmehetnek a "negyvenévesre",ha nem kamuznak,persze kérdés az,hogy meddig?!A dolgokat sokszor összekeverik: Szolgálati,korengedményes,korkedvezményes nyugdij van.Az előrehozott dologgal együtt.

sitimaci # 2011.03.01. 13:12
sitimaci # 2011.03.01. 13:12
Rubi52 # 2011.03.01. 12:59

Kedves Fórumtagok, kedves Veci!
A nagy vonalakban közzétett szabályozási tervek bennem némi aggodalmat keltettek. Mármint a nyugdíjakkal kapcsolatban
Emlékszem, hogy a nők 40 év utáni kedvezményes nyugdíjazásával kapcsolatban hosszú ideig milyen kommunikációs zavarok voltak. Hivatalos nyilatkozók is keverték a jogviszony, a munkaviszony és a jogosultsági idő fogalmát.
Vajon a "korkedvezményes" nyugdíj fogalma most nem olvad egybe az előrehozott öregségi, ill. a korengedményes nyugdíjjal? Vagy majd a részletes számítások alapján - szükség szerint - döntik el, mire gondolnak.
Ki lát a fejekbe?
Remélem, nincs igazam, csak kicsit borúlátó vagyok.
Üdv: ági

sitimaci # 2011.03.01. 12:48

Azért hozom fel mindig ezeket a testületeket,mert habár nem százezres nagyságban mennek nagyon fiatalon,nyugdijba pont akkor amikor a tudásuk,tapasztalatuk legjavát tudnák adni,mert ezek iritálják talán a legjobban az embereket.Azon kivül,ha 38-40 évesen nyugdijba mehet,mennyi ideje lenne még hátra a rendes nyugdijáig? Ami nem kevés,hiába mondják többen azt,hogy kevés. És hiány van belőlük mert nem sokan mennek ilyen helyre dolgozni,csak akkor ha van valami más kedvezmény, amivel jól járhatnak majd!Ez a szolgálati nyugdij/ nem véletlenül,nem korkedvezményes / és van még a sima korengedményes nyugdij,ami szintén kedvező /ajándék lehetőség /! És van a korkedvezményes nyugdij,amit nem véletlenül adnak,akik ilyen helyen dolgoznak,azok a nyugdijba menetelük után nem mindig élnek sokáig. Tapasztalatból tudom! De ez a korkedvezményes nyugdij,máshol is létezik

Veci # 2011.03.01. 12:33

Kedves Fórumozók!

ITT a friss olvasni való:
Orbán-csomag: menetrend van, számok nincsenek
http://index.hu/…k_nincsenek/

2011. július 1.

2. Eddig kidolgozzák a rezsiköltségek befagyasztását lehetővé tevő szabályozás részleteit.
3. Ekkorra megszületik az új közbeszerzési törvény.
4. Eddig elkészülnek a közmunka rendszerének új szabályai.
5. Ekkorra felülvizsgálják a korkedvezményes nyugdíj rendszerét (várhatóan megszűnik a rendőrök, katonák, tűzoltók ilyen nyugdíjazása).
6-7. Ekkorra újraírják a rokkanttá nyilvánítás és a táppénz-jogosultság szabályait.

8. Ekkorra elkészül az új közszolgálati életpályamodell.
9. Ekkorra megalkotják az új gyógyszertámogatási rendszer szabályait ("a gyógyszergyárak extraprofitjához ezentúl nem járul hozzá feleslegesen a magyar adófizetők pénze").
” stb.

Ebből az jön le nekem, hogy a nyugdíjrendszer változása 2012-től várható. Ha hinni lehet a menetrendben.

A legtöbb eredményt a rendőrök, katonák, tűzoltók nyugdíjazásának felülvizsgálatától várják az emberek (én is!).

Üdvözlettel Veci