hars-52!
Voltam ma a TB-ben, azt mondták ők is, hogy simán megvan a jogosultságom a 40 évesre. Ma kiléptetnek a cégemnél és hétfőn vinném be a papírokat.
Még egy kis segítséget kérnék, hogy pontosan miket kell bevinni, mert elfelejtettem megkérdezni.
Azt hallották az ügyintézők, hogy jövőtől nem lehet nyugdíj mellett dolgozni. Ez így lesz? (Ez van a tervezetekben?)
Nagyon köszönök minden segítséget! Le a kalappal, hogy ilyen önzetlenül segítetek itt ennyi embernek!
Szép napot!
somarka
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kedves Veci és a többi segítő!
Segítségeteket kérem. Régóta olvasom a fórumot, még eddig nem írtam. Férjem 1952. 01. 31.-én született, 44-év munkaviszonya van. Milyen feltételekkel mehet el előrehozott öregségi nyugdíjba?
Köszönöm: Hugi
Somarka!
Vinned kell: K02 nyomtatványt kitöltve, a mv.megszüntetődet, TB kiskönyvedet, ha vannak gyerekeid az eredeti születési kivonatukat.
Ami a nyugdíj melletti munkát illeti, biztosat csak a tv.elfogadása után, de ha a kiszivárogtatott tervezetet fogadják el akkor a költségvetési szférában nem lehet, de a piacgazdaságiba igen a minimálbér X 18/év-ig. Ez egy kereset korlát, amit ha akár évközben is túllép az ember, akkor az év hátralévő részében nem kap nyugdíjat, illetve jövőre jövedelempótlót. Sok sikert
üdv:Zsuzsa
Hugi55!
A férjed az idén semmiképpen nem tud elmenni előrehozott nyugdíjba, mert csak jövőre lesz 60 éves.
Ha a jelenlegi tervezetet fogadják el akkor lehet, hogy jövőre sem, mivel 2012.01.01-től minden korai nyugdíjat a kormány meg akar szüntetni. Ha ez így lesz akkor 62 év 183 nap számára az öregségi nyugdíjkorhatár.
Ha mindenképen szeretne nyugdíjba menni, egyedüli megoldásnak a korengedményes nyugdíj tűnik, ha a cége beleegyezik. A korengedményes nyugdíj lehetősége még 2011.12.31-ig él és az előrehozott nyugdíjig, a férjed esetében 2012.01.31-ig tart. Az erre eső időszakra kellene a férjed cégének (vagy Nektek) előre egy összegben kifizetni a nyugdíját. Ebben az esetben 2012.02.01-től lehetne előrehozott nyugdíjas, illetve aminek átkeresztelik (jövedelempótló juttatás). Remélem tudtam segíteni. üdv: Zsuzsa
T.FÓrumozók ! Azért az nem lesz semmi,hogy ha csak Decemberben fognak dönteni és szavazni a jövő évi nyugdijtörvényről,nem kapkodják el és még "telefonos sgítséget" sem kérhet az ember! A megkülömböztetés akkor is megmarad,ezzel ellentétben,inkább a NYUGDIJAS kifejezés maradna meg,igy lenne normális,az előrehozott nyugdij minden formájánál! / A rokkantnyugdij,az más kategória,épp úgy,mint a már rengetegszer emlegetett szolgálati / Addig még normális tanácsot sem lehet adni senkinek sem,ami most érvényes,az van!
Sitimaci!
Szerintem azért decembernél jóval hamarább az ogy. honlapján lesz a tv.javaslat, és abból sok minden ki fog derülni, azon már úgysem változtatnak komolyabban.
üdv:Zsuzsa
Szia Zsuszsa! Én nem tudom,a legfrisseb infó,úgy harangozta be,hogy a kormányközeli forrásokból értesült róla! Namár most,ők azt irták,hogy Decemberben lesz róla szavazás és döntés,de ha szerintünk nem és előbb lesz,akkor sem lesz jobb,ha November végén,vagy December elején,igaz! Hogy esetünkben mi a jóval elöbb,azt csak ők tudják,meg azt is,hogy mi a fene ez a marha nagy kapkodás,amikor 2013-tól úgy is sok minden meg fog változni! És a szolgálati nyugdijast miért hagyják meg NYUGDIJASNAK /57-62évest/,a civilekkel szemben! Gusztustalan,kivételezettség!!!
Szeretnék talán utoljára segítséget kérni.
A férjem szept 15-től korengedményesbe megy el.KFT.nk an amibe én azért léptem be,hogy el tudjon menni nyugdíjba.Mindketten ügyvezetők vagyuk,de a férjemet 06.17-től büfé eladónak jelentettük.Most a nyufig kéri a társasági szerződést,meg a munkaszerződést.Kérdésem az ,hogy nem kötnek bele abba,hogy 06.17.előtt 1 személyes kft volt,és utána módosult a társasági szerződés,és a férjem munkaszerződése büfé eladónak?Ezt elfogadják,mert úgy tudom hogyha ügyvezető marad akkor az nem munkaviszony.Jó lesz így a munkaszerződés?Várom a segítséget,mert hétfőn menni kellene vele.Köszi.
Kedves mari55! Köszi hogy feltetted,de a lényegről még nem nyilatkoztak "jogerősen"! Amúgy meg az a lényeg,hogy a fizetésük nem fog csökkenni /csak nőni/ és őket nem fogják átnevezni semmiféle jövedelem,meg korhatár alatti pótlónak! A gazdagok tovább gazdagodnak,a szegényebbek meg a temetésüket is "személyi - áruvásárlási" kölcsönből fogják "megszervezni" /szerveztetni/ ! Köszike kormány,nem erre szavaztunk! Nem ezt érdemelték meg,az ÖREGEK,nyugdijasok,nyugdij előtt állók,akik sokat/!!!/ dolgoztak már! /nem civilekről van szó/ A jó Pap is,holtig tanul,igaz?!
A 2012-es költségvetés tervezete már tartalmazza a készülő nyugdíjtörvény forrás oldalát.
Eddig ilyen szociálpol.alap nem volt.
21 Nemzeti Szociálpolitikai Alap
1 Családi támogatások
1 Családi pótlék 355 015,0
2 Anyasági támogatás 5 528,0
3 Gyermekgondozási segély 66 050,0
4 Gyermeknevelési támogatás 14 223,0
5 Apákat megillető munkaidő-kedvezmény távolléti díjának 1 956,0
megtérítése
6 Pénzbeli gyermekvédelmi támogatások 7 103,0
7 Életkezdési támogatás 4 704,0
8 Gyermektartásdíjak megelőlegezése 1 500,0
2 Korhatár alatti ellátások
1 Szolgálati ellátás 94 347,8
2 Korkedvezményes ellátás 28 760,4
3 Előrehozott öregségi ellátás 189 621,5
3 Jövedelempótló és jövedelemkiegészítő szociális támogatások
1 Bányászok korengedményes nyugdíja, szénjárandóság 7 704,0
kiegészítése és kereset-kiegészítése
2 Mezőgazdasági járadék 3 756,0
3 Fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadéka 31 217,0
4 Politikai rehabilitációs és más nyugdíj-kiegészítések 20 328,0
5 Házastársi pótlék 4 481,0
6 Egyéb támogatások (Cukorbetegek támogatása, Lakbértámogatás) 80,0
70
Cím
szám
Alcím
szám
Kiemelt
előir.
szám
Alcím
név
Jogcímcsop.
név Kiemelt előirányzat neve
. F E J E Z E T
millió forintban
Kiadás Bevétel Támogatás
Jogcím
szám
Jogcím
név
Előir.
csop.
név
Jogcímcsop.
szám
Előir.
csop.
szám
Cím
név
2012. évi előirányzat
XX
7 Megváltozott munkaképességűek kereset-kiegészítése 475,0
4 Különféle jogcímen adott térítések
1 Közgyógyellátás 19 500,0
2 Egészségügyi feladatok ellátásával kapcsolatos hozzájárulás 5 000,0
3 Terhesség-megszakítás 400,0
4 Folyósított ellátások utáni térítés 1 650,0
5 Nyugdíjbiztosítási Alaptól átvett pénzeszköz 17 714,0
21. cím összesen: 863 399,7 17 714,0
Ha valaki érti,tudja hgy ezek mit jelentenek,mi várható,az kommentálja! Köszi.
Az előrehozott öregségi
ellátások, szolgálati ellátások és a korkedvezményes ellátások finanszírozása a
Nemzeti Szociálpolitikai Alapból történik.
Az előbbiekben felsorolt ellátásokat kivették a Nyugdijbiztositási Alapból.
Ezek után csak meg kell szavazni a 2012-es költségvetési törvényt.
Köszi a kommentálást!
Köszönöm agica20
Üdvözöl : Esopus
Tisztelt fórumozók!
Ha valaki tud tanácsot adni,nagyon örülnék neki!
V E C I !
Te nagyon tájékozott vagy,biztosan kapásból tudod!
60 éves véglegesített rokkantnyugdíjas nő vagyok.
Két éve véglegesítettek.Akkor azt mondta nekem a nyugdíjbiztosítónál egy ügyintéző,hogy amennyiben megvonnák a rokkantnyugdíjamat,kérhetem az előrehozott öregségi nyugdíjat,megvannak a feltételei,mert a rokkantnyugdíjban töltött idő biztosítási jogviszonynak számít.
Most akkor én lemondhatok-e a rokkantnyugdíjamról,és kérhetem-e az előrehozott öregségi nyugdíj megállapítását?
Nagyon bizonytalan ez a rokkantnyugdíjasoknak táppénz formájában fizetendő ellátás,ha lehet szeretném elkerülni.
Csak nem tudom,járható út-e ez?
Aki tud,adjon nekem tanácsot. Mimóka
ötvenhármas
Egy-két nappal ezelőtt, még arról volt szó, hogy 57 fellett mindenki nyugdíjat kap, ami igazságos is lenne, és a nyugdíj alapból kéne fizetni akkor szerintem. De a http://www.parlament.hu/…65/04365.pdf-el ez nem koherens. Lehet, hogy még MGy sem tudja, vagy tudja,és a minél később, annál jobb taktika működik.
Fria!
Általánosságban 2012-től korhatár előtt nyugdíjat már nem állapítanak meg, helyette folyósítják majd a szoc.alapból a korhatár előtti ellátást. Aki jelenleg korhatár előtti nyugdíjas, annak a nyugdiját 2012-től átnevezik korhatár előtti ellátásnak, ami nem csökken és nem is emelkedik.
A továbbiakban igazi nyugdíjas csak akkor lesz vki, ha eléri a rá irányadó nyugdíjkorhatárt.
A kormány nagyon is tudja, hogy mit akar, csak az információt csöpögtetik és így kevésbé látható, hogy a dolgok nagyon is összefüggnek egymással.
Kedves ötvenhármas!Nagyon igazad van! A nép már tudhatja azt,hogy mit akarnak,törvénybe meg majd ráérnek november-december körül beiktatni!Akkor majd megjelenik a M.Közlönyben is és az ő részükről be van fejezve a nyugdíjas "hadművelet".Lenne még sok minden amit hozzálehetne fűzni,de már régebben megtörtént,fölösleges az ujját koptatni az embernek a billentyűkön! A dolgok igen,nagyon is összefüggnek egymással,persze ettől még igazságtalan,érthetetlen,értelmetlen nagyon sok minden! Üdv.
Segítség!
Édesanyám nevében fordulok önökhöz segítségért. 1950.augusztusában született, 2011.dec.31-ig lesz meg 32év 300nap munkaviszonya. Tehát 2012.augusztusában tölti be a 62. életévét.
Megváltozott munkaképességűként van foglalkoztatva, 40%-ra van leszázalékolva. A problémánk az, hogy a munkáltatója 2012.jan.01-től nem alkalmaztathat 40%-ra leszázalékolt dolgozókat, csak annál nagyobbakat. Így elbocsájtják, nyugdíjazás előtt 8 hónappal.
A kérdésünk az lenne, hogy ezt megteheti-e a munkáltatója? Van-e ilyen esetre megoldás? Bármilyen javaslatot szívesen fogadunk. Köszönjük
- Mesterházy azt mondta,hogy jövőre mindenképpen rosszul járnak a nyugdíjasok!Ezt marha nagy dolog volt megjósolni,a Nép is tudja,nekik meg akkor amikor kormányon voltak,NEM KELLETT VOLNA FELEMELNI A NYUGDÍJKORHATÁRT,legalább ennyi előny lett volna és volt még egy jó pár kedvezőtlen intézkedésük!Hiába,a kibicnek,semmi sem drága,igaz?
- A rossz gazdaságért, most a nyugdíjbakészülőket büntetik mindenféle átnevezéssel,megvonással,jövőre meg senki nem mehet el előbb,mármint a civilek. Ettől jobb lesz a gazdaság???? Ez egy nagy tévedés! / Az írás,jobboldali szakértőktől származik!!!/
2011. szeptember 7.től vagyok jogosult az előrehozott öregségi nyugdíjra.
Kérdésem az lenne , hogy most októberben mennyi pénzt kapok, ha az előleg 90000 Ft., mert még semmit nem kaptam.
Jó volna egy tárgyalást kicsikarni!
13.52 Többezresre duzzadt a tömeg
Folyamatosan érkeznek a tüntetők a Kossuth térre, már az Alkotmány utcában is egyre többen vannak. A vidéki szakszervezetek buszai a Bajcsy-Zsilinszky úton állnak. A helyszínen lévő tudósítónk többezresre becsülte a tömeget, a Kossuth téri színpad előtt rész teljesen megtelt./ Origo /
A Klubrádión hallgatom az élőközvetítést a neten.
Üdv: Korall (53-as nö)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02