Jelenléti ív!


molnár73 # 2007.06.23. 20:27

Üdvözlök mindenkit.minálunk mindenkinek saját névreszóló jelenlétiíve van.mindenki maga vezeti,írja.és aszerint van a fizetés.hó végén.ha valaki csal és rájövök az mehet.a túlóra pedig közös megegyezés.

Wicke # 2007.06.23. 07:11

Köszönöm a segítséget!

the big cat # 2007.06.22. 18:44

És persze, az e-mailek még tovább valószínűsítik a te állításod, és csökkentik a hazug munkálttaó állítását.

the big cat # 2007.06.22. 18:43

A túlóürát nem kell írásban elrendelni, de még ah így volna is az írásba fogallás csakúgy mint a jelenléti ív vezetése a munkáltató feladata, saját mualsztására (felróható magatartására előnyök szerzése végett nem hivatkozhat. A bizonyítási teher megfordul abban a pillanataban, hogy a munkavállaló azt vallaja tanuvallomásában hogy volt túlóra. ez ellen a munkáltató csak a jelenléti ívet hozhatná, de azt elmulasztiota evzeteni, amiért már meg is büntették, na vajon miért nem vezet jelenléti ívet mégse, csak nem azért, hogy ne kelljen túlórát fizetni.

És pontosan, iylen alapon 600 túlórát is bemondhatsz, ez a munkáltató kockázata, ha jogsértő módodn a munkavállókat kijátszva megpróbálja megkerülni a világos rendelkezéseket.

Wicke # 2007.06.22. 18:06

Az e-mail-ek szolgálhatnak bizonyítékul? Ugyanis számtalan munkaidőn túl elküldött e-mail-em van elmentve/megőrizve.

efi99 # 2007.06.22. 16:24

Túlórát meg írásban kell elrendelni és gondolom ez se történt meg, tehát épp olyan nehéz lesz azt is bizonyítani, hogy volt... Ilyen alapon 600 túlórát is bemondhatok.

the big cat # 2007.06.22. 11:52

A munkáltatót be kell perelni, kérni kell a túlórák kifizetését, és meg is fogjátok nyerni, ugyanis a munkáltató lesz köteles bizonyítabni azt, hogy a túlóra nem történt meg, amit állítotok, ezt csak jelenléti ívvel tudná megtenni, az meg az ő hibájából nincs. Tehát szó sincs arról, hogyha nincs jelenléti ív akkor túlóra sincs, akkro az a túlóra van, amit ti állítook, és mondjuk egymás túlóráját a bíróságon tanuvallomással alá is támasztjátok.

És jelentsétek föl az OMMF-nél, az ismétlődő szabálysáértés nagyon sokba fog kerülni.

Wicke # 2007.06.22. 09:28

Üdvözlök Mindenkit!

Nálunk a cégnél egyáltalán nem vezetünk jelenléti ívet. Munkaügyi ellenőrzés is volt, ahol felhívták a munkáltatók figyelmét erre a hiányosságra (is).
Sajnos semmiféle változás nem történt az ügyben, pedig már mi alkalmazottak is kezdeményeztük. Sima excel táblába vezettük fel, majd vettünk jelenléti ívet is. A főnők visszadobta azzal, hogy ez nem megfelelő... ezt a könyvelő mondta neki. És egyébként sincs mód visszamenőlegesen megírni. (Én már 2 éve dolgozom ott, tehát elég macera lenne visszamenőlegesen is megírni)
Emiatt egyetlen egy túlóra sem lett elszámolva, mivel nem bizonyítható.

A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mit lehet tenni? Mivel lehet rábírni az ilyen munkáltatót, hogy vezesse a jelenléti ívet? (ha már a munkaügyi ellenőrzéstől sem riad vissza??)

válaszokat előre is köszönöm!

lezli # 2007.06.22. 09:17

Munkaköri leírásom szerint "egyéb adminisztratív..." feladatokat bízhat rám a csoportvezetőm.


doRko

the big cat # 2007.06.22. 08:54

A saját jelenlétedet be kel jegyeznek a jelenléti ívbe, ha viszont amunaköröd részévé teszik a jelenléti ív vezetését, akkor az a te feladatod. Itt miről van szó?

lezli # 2007.06.21. 21:06

Úgy látom, nem nagyon érdekel a téma senkit :(

Tehát egyszerűsítve a kérdést: jogosan testálja rám a jelenléti vezetését a cég?

Nem könyvelő, bérszámfejtő, hanem ügyintéző a beosztásom.


doRko

lezli # 2007.06.21. 07:55

Nálunk a jelenléti vezetése az értékelési rendszerünk szerint a munkavállaló kötelezettsége: ha elmulasztom, vagy hibásan, vagy nem időre teszem meg, akkor nem végzem megfelelően a munkám.
Eddig excel táblát kellett kitölteni, most viszont angol nyelvű és rém bonyolult (nem az angol miatt) ráadásul a hibás is (a május elsejei munkát nem is fizették ki, mert nem lehetett beleírni).

Jogszerűen szeretném ezt a kötelezettségem leadni.Elegendő, ha a Mt. 140/A. § -ra hivatkozom? A rendszer amúgy minden nap számolja a "bentidőmet", számítógépes munka.


doRko

Pangea # 2005.11.18. 08:46

Sziasztok!
A jelenlétí ívhez egy újabb kérédsem lenne:
Ez kötelező iskolában pedagógusok számára is?
Vagy ott még elég a naplóban az aláírás?
Tudtok erről valami rendeletet, vagy jogszabályt?
Köszönöm
Pangea

Bogie # 2005.09.03. 08:33

Köszi, Vadmacs, ahogy már a többiekkel is beszéltük. Azoknak kell fellépni ellene, akikkel ez csinálják, de valami okuk csak van rá, hogy miért nem teszik.

Vadmacs # 2005.09.02. 18:04

Kedves Bogie!
Jelezd a munkaügyi felügyeletnek ezeket a problémákat. Hadd bírságolják csak meg rendesen a munkáltatódat, ki fognak menni nekem elhiheted. (Egyébként mindig feldühítenek az ilyen munkahelyi pofátlanságok.) Amiatt ne aggódj, hogy munkaidőn túl ne tudnának ellenőrizni. Rutinosak ők ezekben a dolgokban:-)
Nálunk pl. az iskolaigazgatót azért büntették meg 50 e Ft-ra, mert a konyhás lányokat megkérdezték, hogy mikor mehetnek szabira, és azt találták válaszolni, hogy akkor adják ki, amikor szünet van, egységesen:-) Na ezért kell éves szabadságolási tervet is készíteni és a munkavállalóval aláíratni.
A jelenléti ív egyébként azért is fontos dokumentum, mert munkahelyi baleset esetén bizonyítja a munkavállaló munkahelyen tartózkodását az eset idején.
Pedig mi is lusták vagyunk írni, de véleményem szerint a munkavállalóknak kell vezetni és igazoltatni a munkáltatói jogkör gyakorlójával.


Üdv néktek

groovehouse # 2005.09.02. 09:37

Köszi a választ

Kála # 2005.09.02. 09:27

Szia!
Táppénzre szerintem nem, szabadságra viszont igen (már ha nem fizetés nélküli).

groovehouse # 2005.09.02. 09:15

Szaisztok!

Tudja e valaki,hogy táppénz illetce szabadság idejére jár e étkezési utalvány??kösz a választ

sensitive # 2005.09.01. 13:55

Tudom, hogy nagyon hosszút írtam, de kérlek titeket, hogy írjátok meg a véleményeteket! Nagyon fontos lenne!

sensitive # 2005.09.01. 08:42

Mondtam neki, hogy de hát tan.szerződésem van, ami nem csak engem köt.. de ő csak erősködött.. erre teljesen kibuktam persze.. eddig reménykedtem, hogy majd csak megoldódik ez a helyzet, de már láttam hogy nem tudok semmit elérni és így még az a 2006-os dátum is tarthatatlan lesz részemről.
Írásban kértem tőle három hét szabadságot tanulmányaim érdekében. Erre a levélre nem is válaszoltak.. csak szóban mondta, hogy majd a főosztályvez. assszony fog válaszolni. Aztán betegállományba kényszerültem..
Még mindig II.éves vagyok, pedig az iskola igazolása szerint is idén nyáron mehettem volna államvizsgázni, ha a tanmenetet tartom..

Most meg mindenbe belekötnek..
A közös megegyezés keretében kérjük az én általam fizetett I.ciklus fél tandíját, mert a tan.szerződésem 100%-os támogatásról szól és nincs benne, hogy visszamenőleg nem érvényes. A III.ciklus tandíját, mert azt az ő hibájukból már önerőből tudom csak folytatni.
2 hónapra az illetménykülönbözetet, mivel diplomával már a magasabb fizetési fokozatba tartoznék.
Persze az elmaradt szabimat, amiből a tavalyi évi 53 nap (egy évre nekem csak 30 nap jár).
Valamint a tanulásból kiesett 16 hónap miatt három havi fizetésemet, hogy a tanulást folytathassam.

Szóval ők ezekkel nem értenek egyet, úgy érzem max a szabimat akarják majd kifizetni. Pedig dokitól is van papírom, hogy a stressz és idegeskedés a munkahelyi problémák állhatnak hátterében 2 éve tartó panaszaimnak, szóval a károm jóval több ennél.

azt mondták, hogy kártéríteni csak bírósági határozatra áll módukban..
Szinte úgy tűnik,hogy ők megszegték a szerződést és az én kártérítésem annyi lesz, hogy nem kell visszafizetnem az általuk kifizetett tandíjat.

Mi a véleményetek fenti tételekről? Melyiket tartjátok jogosnak illetve nem jogosnak?

Sürgős lenne a véleményetek, mert minden pill-ban hívhatnak elvileg egy egyeztető tárgyalásra és nem tudom, hogy tartsak -e ki az "igényeim" mellett vagy mit tegyek!?

sensitive # 2005.09.01. 08:34

Sziasztok!
Szerintem sajnos nincs olyan, hogy rendkívüli lemondás nálunk.
Viszont a problémám az, hogy ha nem tudok velük közös nevezőre jutni, akkor mit tehetek. A bírósággal nem a közös megegyezést akarom kisajtolni belőlük, csak valami végeredményre jutni, ha én úgy gondolom, hogy semmit nem akarnak abba a közös megegyezésbe belevenni, ami az én érdekem lenne.

A dolog a kövekező volt: 2000-ben tan. szerződést kötöttünk. Az I.ciklus felét én fizettem még saját erőből. Távoktatásos a suli, így szinte minden hónapban van vizsga előadás, nincs ún. szorgalmi időszak. Első évben 11 tantárgyam volt, ezt másfél év alatt a tanmenetet követve el lehetett végezni. II. ciklusban már 21 tantárgy van, ezt kb. 2003 közepéig nyögvenyelősen tudtam követni, majd már nagy nehezen engedtek akkor is... és 2003. októbere óta nem engedtek szabira, amikor is 2004 tavaszán kértem a tan. szerződés módosítását, a határidő végett. Alapból az iskola igazolása alapján 2004. jún 30 volt rögzítve. Az iskola újabb igazolása alapján a iII.ciklusra 6 év áll rendelkezésre külön kérelem és hosszabbítás nélkül, így 2006.dec. 31-re módosítottuk a szerződést. A kérelmem és a módosítás között eltelt kb 5 hónap, ebben az időben sem történt semmi, meg utána sem.. holott még a teljesítményértékelőmbe is belevették a fősüli mielőbbi elvégzését, mint kiemelt célomat...
Közben veteőváltás történt... nagy nehezen idén márciusban mehettem szabira három hétre..Még tavaly ígérgették, hogy tehermentesítenek, meg megoldjuk a helyettesítésemet és minden hónapban elmehetek tanulni .. erre fel új vezető jött márciusban és még újabb feladatokat osztott rám... aztán amikor májusban újra kértem tőle a szabadságomat (idén 100 nap körül indítottam).. kerek perec kijelentette, hogy ez nem egy olyan munkahely, tanuljak éjjel és ő nem tudja nekem garantálni azt a szabadságot, amit annó megígértek.
folyt.köv

the big cat # 2005.08.31. 17:11

A rendkívüli lemondás és felmondás feltételei, joghatálya gondolom nagyon hasonló, de öszintén megmondom nem néztem utána. Azt viszont kizártnak tartom, hogy a bíróság kikényszerítsen egy közös megegyezést. ha el kaarsz menni neked kell lemondanod. Ha van okod rendkívüli lemondásra, akkor úgy, ha nincs, akkor nincs.

Bogie # 2005.08.31. 15:40

El nem tudom képzelni, hogy közös megegyezést bíróság által meg lehet támogatni.

Mi az, hogy egyoldalúan akarják diktálni a feltételeket? Nem ők akarnak felmondani neked, ha jól értettem, hanem te akarod ott hagyni őket.

Azért akarsz közös megegyezést, hogy ne kelljen elszámolnod a sulival kapcsolatos szabadságaiddal vagy mert nincs másik munkalehetőséged és nem leszel járulékra jogosult 90 napig?

Ebbe vagy belemennek vagy nem, kényszeríteni őket szerintem nem tudod. Inkább kedvező hangulatot kellene magad körül teremtened, akkor talán megenyhülnének a felmondásoddal kapcsolatban.

sensitive # 2005.08.31. 13:04

Igen, én is úgy sejtem mint Kála, hogy nálunk nincs rendkívüli felmondás..

épp ezért maradnék munkaviszonyban, csak közben lépnék a munkaügyi bíróságnál ez ügyben.. és persze nem azért mert a közös megegyezés nem jött létre.. A közös megegy. is a szerződésszegés miatt megy... és vannak dolgok, amiket szeretnénk kihajtani ... De ha nem tudunk megegyezni, akkor csak a lemondás marad, ami nem jó, mert akkor felmentési idő és egyéb dolgok lehetnek..

Szóval szerintetek van -e arra lehetőségem, hogy mivel a közös megegy. feltételeit egyoldalúan a másik fél akarná diktálni, munkaviszonyom még folyamatban van - és a sérelmeim miatt a bírósághoz fordulnék és tőlük kérném a helyzet megoldását a munkaviszonyom felbontását. Ilyet lehet csinálni?

Kála # 2005.08.31. 12:53

Ha köztisztviselő, akkor lemondás van, ha közalkalmazott, akkor rendkívüli lemondás - ha jól rémlik, rendkívüli felmondás nincs.