13 .havi fizetés

the big cat # 2005.09.22. 07:00

Munkaviszonyban vagy, és egy gazdasági társaságnál? Akkor neked az jár, ami a munakszerződésedben benne van. ha abban nincs 13. fizetés, akkro az nem is jár, ha a munkáltató ad ilyet azt egyoldalúan teszi, (nyilván jól megfontolt gazdasági érdekből) de ez jogot nem alapít.

bukfenc) # 2005.09.22. 06:18

Miért nem kapok választ? :(

bukfenc) # 2005.09.21. 06:26

Az Alkotmánybíróság határozata alapján vetődött fel bennem a kérdés.
Több éve folyamatos munkaviszonyban állok ugyanannál a cégnél.
2004. decemberében nem kaptunk, ellenben 2005. januárjában kaptunk + egy havi fizetést. Hogy 0 havi, vagy 13 havi fizetés volt -e a neve, azt nem tudom.

Mivel 2004. évben nem fizettek 13 havi fizetést a cégnél, azt most, idén meg fogjuk kapni?

ObudaFan # 2005.09.20. 20:59

Mostmár 0. havi, és januárban kell megállapítani, ugyanakkor az Alkotmánybíróság határozata értelmében már nem feltétel, hogy január 1-én is fennálljon a közalkalmazotti viszony. Mivel jelenleg is vita folyik a határozat értelmezéséről (!), nem árt az első néhány bírósági döntést megvárni a többi kérdéssel kapcsolatban.

anaksunamon # 2005.09.20. 20:51

Érdekelne ,hogy mi alapján jár a 13.havi fizetés?Közalkalmazott vagyok és gyes után kezdtem az idén áprilisban dolgozni.
A mostani mukahelyem nem az ahol a gyesem elött dologztam.
Akkor én az idén jogosult vagyok erre vagy csak jövőre ha már megvan az egy éves munkaviszonyom??
Részarányosan esetleg kaphatok?
Köszi.