Sziasztok!
Ha valaki egész évben közalkalmazottként dolgozott,de most(november 21-től) közös megegyezéssel elmegy,megkapja-e 13.havi illetményét?
Üdv:Vanda
Sziasztok!
Ha valaki egész évben közalkalmazottként dolgozott,de most(november 21-től) közös megegyezéssel elmegy,megkapja-e 13.havi illetményét?
Üdv:Vanda
Senkinek semmi ötlete? Most hívtak bentről, hogy mehetek majd a papírjaimért... rákérdeztem a 13. havira és szerintük az idei évit már megkaptuk januárban.... és a médiában port kavart 13.havi ügy pedig (mármint, hogy nem kaptak egy évit és a bíróság megítélte nekik) szerintük csak a közalkalmazottakra vonatkozik!!!
Ugye nem így van? Mit tegyek??????
Kérlek Titeket, valaki adjon tanácsot, mit csináljak, ha behívnak végelszámolni???
Most munkanélküli leszek, nekem az-az egyhavi is nagyon számítana.. :))
Sziasztok! Engem is nagyon érint ez a kérdés, hátha már valaki tud valami okosat ez ügyben!
Nekem a köztisztviselői jogviszonyom felmentéssel szűnik meg, és ez mindjárt, 11,15-én esedékes lesz! Nekem is az lenne a kérdésem, hogy az elszámolásnál meg kell-e kapnom a 13.havit? Mert szerintem igen, akárhogy is nézzük, egy évvel kevesebbet kaptunk, hiába kaptunk idén januárban, szerintem az a tavalyi évi volt... így hát most nekem időarányosan kellene kapnom az ezévit! De a munkahelyem hivatkozhat arra, hogy nem tudják értelmezni az AB döntését? Ekkor lehet, hogy elesek a 13. havimtól?
Mit lehet ilyenkor tenni?
A 2-ik esetet pontosítom
a dolgozó 3 hónapos próbaidő alatt volt aug.01-től okt.19-ig
1. eset
A dolgozó 2004 jan 01.től - szept.30-ig munkavizsonyban állt. 32/2005 AB határozat alapján kéri az 1 havi elmaradt bérét. 2 hete voltam egy továbbképzésen. Úgy tudom, ha valaki akár 1 napig is dolgozott, jár naki a teljes - nem rézsarányos 13.(0-ik). Ez hol van leírva? Vagy elég hogy ezt nem írták le sehol?
2. eset
Munkaviszony megszűnés napján az összes járándóságot ki kell fizetni. 2005.X.19-én megszűnt közalkalmazotti munkavizsony után jár e a 13.(O.ik) bér?
Bori
Azt elfelejtettem,hogy megnézve a munkaszerződésemet,egyik kitétel sem szerepel benne.
Akkor elvileg nem is kaphatnám meg őket?
Sziasztok.
Én annyit kérdeznék,hogy nekem 2001/01 óta volt munkaviszonyom 1 cégnél,a múlt pénteki napig.
November 19. vel monsódanak fel.
Kapokhatok e étkezési jegyet,illetve 13. havi fizetést?
Eddig mindkettőt kaptam.
Köszi a segítséget.
értem.
köszönöm.
Az Alkotmánybíróság döntése után mindenki tanácstalan.
senki nem tud válaszolni?:(
vagyis nulladik havi:)
februárban kezdtem dolgozni, ugye elvileg egy év, de mivel a keretet a munkaügyi központ nem egy évre előre adja le, ezért negyedéves szerződéseket írok alá, vagyis jelenleg éppen két hónaposat..
megkérdezném én a munkaügyest, de mivel a lányzó nem túl segítőkész, meg ráadásul a minimálbérből az első hónapban símán levonta az adó összegét, ezért benne nem túlságosan bízom.
meg mondjuk a nulladik havi fizetésben sem, de hátha.. nem jönne rosszul:)
köszönöm mégegyszer!
sziasztok!
Azt szerentém megkérdezni, hogy ha valaki egy önkormányzatnál közhasznú adminisztrátor, annak vajon jár-e 13. havi fizetés avagy nem? Tudtok erről valamit?
köszönöm szépen előre is!
kiskanál
to bukfenc.
nem csak benned merült ez fel, és épp emiatt lesz majd még huzavona belőle... ne felejtsük el azt sem, hogy a ktv-ék és a ht-k kaptak egy 1/12 részt a 2004 év után járó 13. haviból.
Januárban kapsz.
Sziasztok.
Akkor a kedvemért tudnátok egyszerüen fogalmazni?
Csak 1 választ várok egy igent vagy nemet.
Tehát a kérdésem:
2005 április 1-én kezdtem dologzni egy kórházba,elötte gyesen voltam.
Akkor kapok juttatást (tök mindegy minek nevezzük) vagy nem??
Köszi a választ.
Szerintem is minden a régen bevett gyakorlat szerint fog tovább menni, de azt gondolom, lényeges kérdés, hogy amit idén, 2005. januárjában kifizettek, annak mi volt a "neve".
2003. januárban kifizették a 2002. év "után járó" 13. havit a régi jogszabály alapján.
2004. januárban kifizették a 2003. év "után járó 13. havit szintén a régi jogszabál alapján.
2005. januárban az új jogszabály szerint szerintem a 2005. évre járó 13. havit fizették ki.
Ha azt nézem, hogy az AB határozat "visszaállitotta" a régi rendet, és annak tükrében nézem az elmúlt évek 13. havi fizetését, akkor azt kéne látnom, hogy minden évRE megkapom az egy havi bért.
De nekem itt lóg a 2004. évi 13. havi bérem.
Vagy csak én nem látom a fától az erdőt?
El tudom képzelni megoldásnak, hogy 2006. január 16-ig számfejtenek majd egy havi bért, és az lesz a "lógó" 2004. évi 13 havi fizetés, de akkor Karikának igaza lesz. :)
Az AB határozat után szerintem a januárt sem lenne szabad megvárni a számfejtéssel, mert miért kamatozik az én bérem másnál?
Azt hiszem, van pár technikai kérdés még ezzel kapcsolatban, amire meg kell találják a megoldást.
Gsnake!
Ha bejön a te verziód, akkor a TB-nél, nyugdíj hivatalnál, APEH-nél többen fognak az idegnyugtató után kapkodni. Gondold el, 2005 végén növelnék meg egy havi fizetéssel a 2004-es évi jövedelmet. Nem akármi lenne.
2004 decemberében nem kaptál.
2005 januárjában igen. (ellenben a régebbi gyakorlattal)
mivel az AB megszüntette a törvény java részét (miszerint annak jár, aki január 1-én munkaviszonyban áll) így most még nem tisztázott az, hogy mi lesz.
borítékolom, hogy "visszatér" minden az eredeti kerékvágásba, legfeljebb nem dec.-ben, hanem januárban kapsz + 1 havit.
ezzel egyidejűleg a 2005 évi "0"-dik haviből 2004. évi 13. havit csinálnak.
nem hinném, hogy még egy + havi juttatást kapnál ez évben.
Köszönöm szépen az őszinte választ.
A válaszom az, hogy nem tudom. Eléh nagy a találgatás e körül.
Most, hogy jogi státusomat tisztáztuk /:)/, kérlek, válaszold meg érdemben a kérdésem.
"Több éve folyamatos munkaviszonyban állok ugyanannál a cégnél."
"Köztisztviselő vagyok."
Azért egy köztisztviselőtől, aki közigazgatási szakvisgát tett elvárható lenne, hogy leaglább a saját jogi státusával tisztában legyen.
az AB határozat itt olvasható:
Köztisztviselő vagyok.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02