13 .havi fizetés

bori # 2005.10.25. 04:55

A 2-ik esetet pontosítom

a dolgozó 3 hónapos próbaidő alatt volt aug.01-től okt.19-ig

sensitive # 2005.11.09. 16:39

Sziasztok! Engem is nagyon érint ez a kérdés, hátha már valaki tud valami okosat ez ügyben!

Nekem a köztisztviselői jogviszonyom felmentéssel szűnik meg, és ez mindjárt, 11,15-én esedékes lesz! Nekem is az lenne a kérdésem, hogy az elszámolásnál meg kell-e kapnom a 13.havit? Mert szerintem igen, akárhogy is nézzük, egy évvel kevesebbet kaptunk, hiába kaptunk idén januárban, szerintem az a tavalyi évi volt... így hát most nekem időarányosan kellene kapnom az ezévit! De a munkahelyem hivatkozhat arra, hogy nem tudják értelmezni az AB döntését? Ekkor lehet, hogy elesek a 13. havimtól?
Mit lehet ilyenkor tenni?

sensitive # 2005.11.10. 08:51

Kérlek Titeket, valaki adjon tanácsot, mit csináljak, ha behívnak végelszámolni???

Most munkanélküli leszek, nekem az-az egyhavi is nagyon számítana.. :))

sensitive # 2005.11.14. 09:34

Senkinek semmi ötlete? Most hívtak bentről, hogy mehetek majd a papírjaimért... rákérdeztem a 13. havira és szerintük az idei évit már megkaptuk januárban.... és a médiában port kavart 13.havi ügy pedig (mármint, hogy nem kaptak egy évit és a bíróság megítélte nekik) szerintük csak a közalkalmazottakra vonatkozik!!!

Ugye nem így van? Mit tegyek??????

vanda24 # 2005.11.16. 07:57

Sziasztok!

Ha valaki egész évben közalkalmazottként dolgozott,de most(november 21-től) közös megegyezéssel elmegy,megkapja-e 13.havi illetményét?

Üdv:Vanda