vizsga kontra tesztelés - munakügyi


Minea # 2003.05.08. 14:15

Milyen oktatási intézményre vonatkozott a szerződés? Úgy tűnik az elmondottakból, mintha azt a munkáltató szservezte volna?

joebt # 2003.03.13. 08:24

Sziasztok!

Egy nagyon érdekes kérdésem lenne, a helyzet a következö:
Jelenleg a volt munkáltatómmal pereskedek, mert volt egy tanulmányi szerzödésem, amiben foglaltakat véleményem szerint a volt munkáltatóm nem teljesített. Ezt azért gondolom, mert a tanulmányi szerzödésben az áll, hogy biztosítja számomra a képzéseket és a tanulmányok befejezését lezáró vizsgák után X ideig nála dolgozom. Az X idöt nem töltöttem le, most ezért pereskedünk. Viszont az tény hogy az oktatásokat ténylegesen biztosították számomra (az, hogy milyen minöségben, az egy másik probléma), azonban semmiböl sem engedtek levizsgázni, hanem a tanfolyamok után csak belsö teszteket kellett írni. Namármost én úgy gondolom, hogy a vizsga, meg a tesztelés között óriási különbség van!! A hivatalos vizsga után ugyanis bizonyítvány is jár, amivel lehet kezdeni valamit.
Indokolhatom a döntésemet azzal, hogy a volt munkáltatóm egyoldalú szerzödésszegést követett el azzal, hogy nem engedett vizsgázni, holott a szerzödésben vizsga, nem pedig belsö tesztelés szerepel?

Elöre is köszönöm a segítséget!

joebt


Joe