Tanulás tanulmányi szerződés nélkül

Kála # 2006.06.19. 13:26

Kötelező, viszont fizetés nem jár rá. Fizetetlen szabadidő jár a kötelező iskolai foglalkozásokra (esetleg szakmai gyakorlatra), illetve vizsgánként jár a vizsga napját is beleszámítva 4 munkanap, a diplomamunka készítéshez pedig 10 munkanap. Természetesen iskolai igazolást vinned kell.

the big cat # 2006.06.19. 13:26

Kötelező. Így a fizetett szabadságod nem fogyott el, a munkáltatód köteles visszamenőleg korrigálni a kivett szabadságokat.

bumbika # 2006.06.19. 13:04

hello!!!

Az lenne a problémám, hogy elfogyott a fizetett szabadságom és nem tudtam hogy tanulmányi szerződés nélkül is kaphatok valamilyen címen szabadságot a vizsgáimhoz.Ez kötelező jellegű vagy csak adható a munkáltató részéről?
Várom mielőbbi válaszod!

Előre is köszönöm

Kála # 2006.06.02. 08:31

Ha van felvételi, akkor ha megvan az eredménye; ha csak beiratkozni kell, akkor a jogviszony igazolás kiadása után már illik közölni - ha előtte akarod, akkor, hogy mennyivel, az meg attól függ, hogy milyen viszonyban vagy a főnököddel, erre az Mt. szabályt nem mond ki.

Fizetett szabadság valóban nem jár, konzultációra és vizsgára igazolt fizetetlen szabadidő jár (vizsgára egyébként a vizsga napját is beleszámítva 4 munkanap, diplomamunka elkészítéséhez 10 munkanap).

Na most a fizetett szabval az a gond, hogy azt nem te veszed ki, hanem 3/4 részét a munkáltató adja ki - azaz azt megteheti, hogy nem veszi figyelembe a tanulmányi napjaidat, és más időszakra ír ki szabit.

A felajánlást gondolom úgy értetted, hogy megkéred a munkáltatód (mert ugye neki ebben nem sok üzlet van), de természetesen ha akarja, akkor adhat neked plusz fizetett szabadságot.

kathy_82 # 2006.06.02. 07:56

Szeptembertől tervezem levelező tagozaton munka mellett a továbbtanulást.

Tanulmányi szerződésem nincs, mivel saját önszántamból, nem a munkáltató kérésére tanulok tovább.

Kérdéseim:

Mikor kell leghamarabb közölni a munkáltatómmal, hogy tanulni szeretnék?

Jól tudom, hogy nekem a tanulás idejére (konzultáció, vizsganap, felkészülés a vizsgákra) abszolút nem jár fizetett szabadság?, de a munkáltatóm köteles elengedni a konzultációkra és a vizsgákra?
Nekem ezek szerint a tanulási napok bármelyik formájára csak fizetés nélküli szabadsági jár, ha a fentmaradó fizetett szabadságaim elfogytak?

Tanulmányi szerződés nélkül felajánlhatom a munkáltatómnak, hogy támogasson engem (nem anyagilag) fizetett szabadságot illetően? Előfordul, hogy önszántából támogat pár nap fizetett szabival?