Feladom, itt is a Lilla...
Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat
Kérem segítsenek!!
46 éves vagyok szakmunkás 25 év munkaviszonnyal most lettem először közalkalmazott takarítok egy kollégiumban!
Mennyi szabadság jár egy évben? ,mert eddig 30 napot kaptam! Miért veszik el az a sok ledolgozott idő???
Milyen kategóriába sorolhatnak ?
Köszönöm!
Tisztelt Szakértők!
Közalkalmazotti jogviszony kiszámításával kapcsolatban kérdezem Önöket.
Ha jól tudom, az 1992. jún.1 előtti összes munkaviszony ide tartozik, így mivel 1979.08.13-án kezdtem dolgozni, 1992.06.01-ig számítható idő 12 év 9 hó 18 nap.
Ezután még 1996.06.30-ig dolgoztam iskolában (4 év 1 hó), majd passzív gyesen voltam, ezután négy évet egy vállalatnál. 2001.09.03-tól mostanáig folyamatos a közalkalmazotti jogviszonyom. Hogyan adódik ez össze? Járt volna már a 25 éves jubileumi jutalom? Ahányan számoltak eddig, annyiféleképpen tették, szeretnék tisztán látni.
Még egy kérdés: a nyugdíjhoz (40 év munkaviszony) szükséges szolgálati időbe beleszámít a tartósan beteg gyerekkel passzív gyesen töltött idő?
Mindkét kérdésre adott válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Kedves Szakértők! Férjem öregségi nyugdíjas köztisztviselő, s most alkalma lenne arra, hogy megbízási szerződéssel dolgozzon. A feladatkör nem lenne köztisztviselői vagy közalkalmazotti jellegű. Az lenne a kérdésem, hogy nyugdíjasként még köztisztviselőnek számít-e a megítélése, és milyen feltételekkel helyezkedhetne el? Köszönettel, Crozi
Tisztelt Szakértők!
Nyugdíjas munkavállalóval kapcsolataban szeretnék segítséget kérni, közalkalmazotti jogviszonyban.
A közalkalmazott nyugdíjasként van határozatlan időre kinevezve. 2013. július 1-től érvényes jogszabályok szerint a nyugdíját fogja választani. Azonban most a munkáltatónál fennáll egy kis probléma. 2013. április 1-től az a munkakör ahol alkalmazva van, megszünik.
Mint munkáltató mi a teendő? Fel kell-e menteni, mennyi felmentést kell kifizetni?
2012-ben ment a 40 évesekre vonatkozó nyugdíjba, a 40 éves jubiliumi jutalmat részére nem fizettük ki. 2014-ben lenne jogosult rá. Most ki kell e részére fizetnünk amikor a jogviszonya megszünik.
Nagyon fontos lenne részemre a válasz!
Köszönettel!!!!
Tisztelt Szakértők!
A következő kérdéseim lennének a kollégáimra vonatkozóan:
Kata 38 éves bölcsődei kisgyermeknevelő (25 nap pótszabadság jár neki) 2011. május 12-én született gyermeke. 2011 október 17. napjától fizetés nélküli szabadságon van (GYED folyósítás miatt) 2013. május 12-én tölti a gyermek a 2. életévét. Jelenleg fizetés nélküli szabadságon van. 2013. május 13-tól szeretne ismét munkába állni. A kérdés a következő: Mennyi szabadság illeti meg 2011 - 2013 évekre? (alap, nevelői, gyermek után járó)
Erika 38 éves bölcsődei kisgyermeknevelő (25 nap pótszabadság jár neki) 2010. október 16-én született gyermeke. 2011március 28. napjától fizetés nélküli szabadságon van (GYED,gyes folyósítás miatt) 2013. október 16-án tölti a gyermek a 3. életévét. Jelenleg fizetés nélküli szabadságon van. 2013.október 17-től szeretne ismét munkába állni. A kérdés a következő: Mennyi szabadság illeti meg 2011 - 2013 évekre? (alap, nevelői, gyermek után járó)
Vera kolléganőm veszélyeztetett terhes tavaly október óta. Idén májusban fog szülni. Mivel január 1-től változtak a szabadságra vonatkozó szabályozások az lenne a kérdésem, hogy a táppénz idejére hogyan számoljam ki a szabadságát?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Tisztelt Fórum!
Pedagógus továbbképzés ügyében szeretnék érdeklődni.
25 éve dolgozó óvodapedagógus vagyok és a kötelező 120 órámból hiányzik 60 óra.
Eddig időben eleget tudtam tenni kötelezettségeimnek,mert a munkáltató anyagilag támogatta/80%/a továbbképzéseimet.
Jelenleg azonban közölték, hogy a még hiányzó 60 órát már nem tudják támogatni,mivel megszűnt a központi költségvetési normatíva.
Érdeklődnék, hogy így is kötelezhető vagyok-e- tehát önköltségen ami több 10 ezer ft- eleget tenni a 60 órás továbbképzésnek??
Félő ,hogyha nem teszem, akkor felmentenek és elbocsátanak.Jogszerű ez a munkáltató részéről??
Üdv!almácska
Kedves Fórumozók!
Kérlek segítsetek, az idei év bérkompenzáció kiszámításában.
Az idén bérkompenzációként 1/5-t kapom a tavalyinak, ugyanott dolgozom már több éve és tavaly óta nem változott semmi ami befolyásolná, kivéve a garantált bérminimumra való kiegészítésem és így a bérem is amely így 114 000,- Ft-ra változott.
Közalkalmazott vagyok, címpótlékkal. A kötelező béremeléssel az E 12 fizetési fokozatból E 13-soroltak, mégpedig úgy, hogy a címpótlékom csökkentették, mégpedig akkora összeggel, mely a kötelező előrelépés szerint járt volna. Az indoklás: az illetmény változás összegét a "munkáltatói döntésen alapuló illetmény rész csökkentésével vették figyelembe".
Tulajdonképpen nem kaptam béremelést. Következő fizetési fokozatba lépés 2016-ban lesz. Tehát 6 éven át nem fog emelkedni a jövedelmem. Jogos ez a döntés?
Gyógypedagógus-óvónő vagyok.
Az óvónőképzőt követően kiegészítő szakon főiskolai képesítést szereztem. majd 2004-ben a Pécsi Egyetemen (Roma etnikai ismeretek) szakvizsgát. (Csoportomban jelenleg is 30% fölött van a cigány gyermekek száma.)
Következő év januárjában G fizetési osztályba soroltak és 5% pótlékot kaptam.
2008-ban Gyógypedagógia TAP szakon végeztem. Azóta (integrációs feladatokat felvállaló intézményünkben)
SNI gyermekeket nevelek, fejlesztek. Az ezzel járó teljes dokumentáció vezetése is az én feladatom. Sajnos ezért a munkáért se órakedvezményt, (32 óra a heti kötelező óraszámom) se bérjellegű juttatást nem kapok.
Munkáltatóm arra hivatkozik, hogy a G besorolás és az 5% erre is vonatkozik.
Munkaköri leírásomban szerepel a "gyógypedagógus-óvónő", kinevezésemben azonban nem.
Kérem szíveskedjenek tájékoztatni, mi az amire törvényesen jogosult vagyok és mi az ami a munkáltatói döntés körébe tartozik!
Tisztelt Fórumozók!Elhelyezkedtem egy iskolában takarítónőként az ügyintéző azt mondta nem fogadják el az élelmiszereladói szakmunkásbizonyítványt,így a legalacsonyabb besorolást kaptam.Kollégám 3 éve ott dolgozik varrónő a szakmája övét elfogadták.Hogy van ez?Iskola válogatja vagy van valami általános jogszabály erre?5000 ft_ot jelentene havonta nem sok de az is valami,
Tisztelt Fórumozók!
Egy gyors kérdésem lenne. Egy mezőőrnek nem a szakképzett minimálbért kellene kapnia?
Tisztelt Fórum!
Közalkalmazottként dolgozom összevont közművelődési intézményben, könyvtárosi munkakörben. A könyvtári nyitvatartás miatt legalább havi két szombaton dolgozom 4 órát, illetve a művelődési ház hétvégi rendezvényein is kötelező dolgoznom, nem egy esetben az év során vasárnap 10-12 órát is. A vezető rendelkezése alapján a szombat-vasárnap végzett munkáért annyi órát vehetünk ki hétköznap, amennyit dolgoztunk, ha ez nem akadályozza a hétköznapi rendes munkavégzést, tehát egymás között beszéljük meg a kivett órákat. Egyéb juttatás a hétvégi munkáért nem jár. Jelenléti ívet kétfélét vezetünk, egy ténylegeset, ami a valóban itt töltött munkaórákat jelzi, és egy hivatalosat, amin pl. ezek a hétvégi munkák nincsenek feltüntetve, csak a szabályos könyvtári nyitvatartás szerint ledolgozandó 40 óra.
Kérdésem az lenne, hogy kötelezhető vagyok-e ezekre a hétvégi munkákra ilyen feltételek mellett?
juhlaci! Sajnos novemberben mehetek csak nyugdíjba, akkorra jön össze a 40 év. Köszönöm a tanácsot!
Erzsike54! Nem lehet a te beleegyezésed nélkül csökkenteni, ne írd alá a kinevezés módosítását. Munkaügyi Bíróságra mégy ha elveszik, azt kell mondani, hogy mondjanak fel . Kérdés az, hogy a végkielégítés és a felmondási idő elég -e a 40 évhez?
Tisztelt Szerkesztő!
November 29-ével megszűnt az élelmezés vetetői munkaköröm
mivel a konyhát bezárták. Jelenleg tálalókonyhaként működik de sajnos 8 órás munkaidőbe nem tudnak foglalkoztatni ezért áthelyezéssel az Általános Iskolába
fűtő,takarító munkakörbe alkalmaznak.18éve dolgozom közalkalmazottként a D 14-es kategóriából átsoroltak az
A 14-es kategóriába . Középfokú végzettségem van , ebben
az évben 40éves munkaviszonnyal el szeretnék menni nyugdíjba. Azt szeretném megkérdezni, hogy a fizetésemet
le lehet-e csökkenteni nyugdíjba vonulásom előtt. Válaszát köszönöm
Nagyon nagy a sikkasztás és a korrupció Győri önkormányzatnál a vasutállomással szembeni épületbe. Feketén vásároltak titkosszolgálati eszközöket otthonukba azzal játszanak van egy weboldalam is erről:
https://sites.google.com/…enimozgalom/
Tisztelt Szakértők, Segítők!
Segítséget szeretnék kérni. Gyógypedagógusként dolgozom egy gyógypedagógiai iskola felzárkóztató osztályában normál intellektusú fiatalokkal, osztályfőnök vagyok.Vannak olyan kollégáim akiknek nincs meg a gyógypedagógusi végzettségük, emiatt most bajban vannak. Az egyiknek eszébe jutott, hogy szívesen jönne tanítani a felzárkóztató osztályba mert ahhoz nem kell gyógypedagógusi végzettség. Eddig mindenki határozottan elzárkózott ettől az osztálytól. Megteheti-e a munkáltató, hogy minket tanév közben megcserélnek? Vagyis én megkapom az ő gyógypedagógiai osztályát ő meg az enyémet. Valószínű, hogy ez nekem fizetés csökkenéssel is járna mivel jelentős túlórától esnék el. Köteles vagyok ezt a cserét elvállalni tanév közben?
Várom válaszukat.
Sziasztok !
Az alábbiakban szeretnék Tőletek segítséget kérni: Négy és fél éve dolgozom közalkalmazottként -főelőadóként- "H" fizetési osztályban. A munkaköröm felsőfokú végzettséghez kötött. Az idén szereztem PhD fokozatot, és kértem a munkáltatómat, hogy ez alapján vizsgálja felül módosul-e a fizetési osztályom. A munkáltatóm közölte, hogy a tudományos fokozat megszerzésével semmilyen módon nem módosul a fizetési osztályom.
A kérdésem, hogy megpanaszolhatom-e ezt? Pontosan milyen fizetési osztály jár a PhD-hoz, és mi alapján ? (Ktv. 61.§.?)
Válaszokat előre is köszönöm !
E.
OK, köszönöm Kedves Lyonee.
Kedves juhi28!
Hogy a gyakorlatban ezt a kedvezőbb eljárást hogy valósítják meg, nem tudom.
Itt a fórumon is vannak prémiuméves nyugdíjasok, ők biztosan tudnának neked válaszolni.
Kedves Lyonee!
Ez évben prémiumévek programból mentem a nők 40 éves kedvezményes öregségi nyugdíjába.
A nyugdíjamba beszámították a 3 letöltött prémiumévemet, ami egyre csak csökkent. Ha nem számolták volna bele, akkor talán kedvezőbb lett volna a végeredmény.
Az idevonatkozó jogszabályt nem tudom jól értelmezem-e, hogy az igénylőnek a kedvezőbbet kell figyelembe venni.
Ez azt jelenti hogy lehetett volna pép nélkül számolni, csökkentve az éveket, az összegeket és úgy átlagolni?
Köszönettel:
juhi28
Tisztelt Jogszakértő!
Munkahelyem beolvadással megszűnt, ahol közalkalmazotti jogviszonyban dolgozom. A beolvadás után az új intézménynél kormánytisztviselői jogviszonyt fognak létesiteni. Ha új jogviszonnyal megajánlott bér illetve munkakör valamelyikét nem szeretném elfogadni, vagyis nem irom alá a kinevezést, akkor a KJT vagy a KTTV felmentési szabályai vonatkoznak ránk. Illetve érvényes-e a KJT 25 § -nak az a passzusa, hogy amennyiben 20%-al eltér a bér akkor jogosult vagyok nem elfogadni a kinevezést és jár a végkielégtés fele?
Köszönöm Vigo77

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02