Sziasztok! Az alábbi ügyben szeretném a segítségeteket kérni. 2003 aug. 25-én kezdtem dolgozni egy szakközépiskolában közalkalmazottként. Az iskolát tavaly elkezdték beolvasztani egy másik intézménybe, egy évig mint telephely működött, idén pedig jogutóddal megszűnt. Csoportos létszámleépítéssel megszűnik a munkahelyem. Értesítést kaptam, hogy a közalkalmazotti jogviszonyom felmentéssel augusztus 25. napi hatállyal megszűnik. Augusztus 22-éig szabadságon vagyok.
Közben találtam új munkahelyet, nem közalkalmazottként, ahol a szerződésem augusztus 25.-én kezdődik.
Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:
- Okozhat-e problémát, hogy a felmentési idő kezdete és az új munkahelyi szerződés kezdete megegyezik?
- A felmentési idő úgy tudom 3 hónap lenne, de nem tudom hogy jár-e nekem, mivel új munkaviszonyt kezdek, igaz ez nem közalkalmazotti.
- Mivel dátumra pontosan 5 év telt el a kezdésem óta, nem tudom hogy 1 vagy 2 havi végkielégítést kaphatok-e, illetve hogy ezt mikor kapom kézhez. A törvényben úgy olvastam hogy ez az utolsó munkában töltött nap, kérdés hogy a felmentési idő ennek számít-e (ha lesz egyáltalán felmentési időm).
- Az utolsó (augusztus) havi fizetést 22-én kell megkapnom? Mert 25-én már a felmentésem kezdem az én olvasatomban.
Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget!