Bocsánat, tévedtem. A két közszolgálati tv valóban ismeri az áthelyezést - de csak a munkavállaló beleegyezésével. Valamint azáthelyezés során meg kell állapodni a közalkalmazott új munkakörében, munkahelyében, illetményében és az áthelyezés időpontjában.
Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat
A két közszolgálati tv alatt a Magyar Televíziót és a Duna Televíziót kell érteni?
OFF
Kötekedős kedvedben vagy ma. Pedig a "közszolgákat" kifejezést nem is én találtam ki. Meglehetősen patinás fogalom, és a jelentése is eléggé kiforrott.
ON
Nem vagyok kötekedős kedvemben. Csupán jeleztem, hogy "közszolgálati tv" kifejezés a köztisztviselőkről, valamint közalkalmazottakról szóló törvények megnevezésére nem alkalmas. Inkább alkalmas a MTV és a Duna Televízió együttes megnevezésére.
connery
Amennyiben áthelyezés történt, az három fél megállapodása, a tied az új és régi munkáltatóé. Tehát tudnod kell róla, lehet ezeket az iratokat írtad alá, ezt tudniod kell, vagy legyen a jövőben alapszabály, aláírás előtt olvass el mindent.
A többlet munkára pedig én nem nem tudok így mit írni. Egy biztos, kell munkaköri leírást adni a dolgozónak.
Dr.Attika és KBS:
Jót szórakoztok. Nem hinném, hogy a köztisztvislő, közalkalmazott és Duna TV között a beíró ne tudna különbséget tenni. A kicsit cinikus hangnem kinek szól, van értelme?
Nem hiszem, hogy bárki az időt elmulatni jár ide.
Ha rosszul írtam valamit, javítsátok ki, s el van rendezve, meg is köszönöm. A fogalmak tisztázására van hely a fórumon...
Sürgős segítséget kérek!
Barátnőm a múlt hét egyik napján olyan rosszul volt, hogy fel sem tudott kelni, betefonált a munkahelyére még a munkakezdés előtt, hogy aznap nem tud bemenni dolgozni A reakció az volt, hogy fizetés nélküli szabadságot vegyen ki. Barátnőmet a háziorvosa ellátta, és másnap már ment dolgozni. Barátnőm nem egy lógós ember, évek óta nem hiányzott egy napot sem a munkából. Orvosi igazolása van a betegségről, mégis fizetés nélküli szabadságot akarnak kivetetni vele. Úgy tudom táppénzre 3 nap esetén ír ki az orvos, de ő nem akart többet hiányozni, mert jobban lett. A betegség első 15 napja betegszabadság, az utána következőkre jár a táppénz. Kérdésem a következő. A betegszabadság igénybevételéhez elég az orvosi (háziorvos) igazolás? Nem kell táppénzes papír? Kötelezheti-e a munkáltatója, hogy vegyen ki szabadságot, ráadásul fizetés nélküli szabadságot?
A betegszabadsághoz táppénzes papírt állít ki az orvos.
Igazolása alapján, vizsgálaton való megjelenés, igazolt távollét, vagy fizetetlen, vagy egy nap szabadság, ez egyezség tárgya szokott lenni.
Távolléti díj csak a kötelező ovosi vizsgálatok napjára, idejére jár.
S erre a munkáltató nem kötelezi, igazolja a távollétet, s ez fizetés nélküli igazolt nap, a munkáltató nem fizet rá bért, mivel nem dolgozott, s nem illeti meg.
Köszönöm !
Még egy kérdésem lenne. Egy napra is lehet, szoktak táppénzre kiírni? Mi van olyan esetben, ha valakinek különböző vizsgálatokat kell elvégeztetnie, amit csak munkaidőben tud?
csufi99
Köszi, hogy megprobálsz segiteni, de hidd el, hogy csak az elbeszélgetés jegyzökönyvét kaptuk meg ill. a kinevezési okmányt, amit alá is írtunk. Mást nem. Igaz egy munkakörileírás tervezetett elolvastattak de azt nem írtuk alá is nem is kaptunk példányt belőle. Dátum szerint; 2006.nov.30 elbeszélgetés, 2007.01.03. kinevezési okmány aláírás, és azota semmi.
Az áthelyezés meg 2007.01.01-től volt. Mégegyszer köszönöm a segitséged.
Hermina!
Egy napos táppénz nincs.
connery: én elhiszem, amit leírsz, annyi minden megtörténik, aminek nem kellene. Máskor oda kell figyelni mit írtok alá. Ám a kiszolgáltatott mindig a dolgozó, ezt is tudom, legtöbben örülnek, hogy munkájuk van, ezért inkább hallgatnak, s elfogadnak mindent. A munkaköri leírás dolgában , vagy kéred, vagy nem. A viszonyokat Te ismered.
Sziasztok!
heti kérdésem: a közalkalmazott egy telephelyen, ugyanazon munkáltatónál más szervezeti egységbe való "áthelyezéséhez"-ugyanabban a munkakörben, amiben eddig dolgozott- nem akar hozzájárulni.
A más szervezeti egységben egy ember nyugdíjba vonult, és a helyére kellenne mennie. Az áthelyezni kívánt személye, mint a személyi, mind a szakmai követelményeknek megfelel, de neki egyszerűen nem tetszik ahová be akarják osztani.
Felmentehtő-e ez a dolgozó?VAgy?
Ha nem szükséges hozzá a kinevezés módosítása - és úgy tűnik, nem - akkor a munkavállaló beleegyezése nélkül is meghozható a döntés. A munka megtagadása pedig főszabályként rendkívüli felmondási ok.
Egy munkáltatónál más szervezeti egységbe való helyezéshez nem kell kinevezés módosítás.
(Nem is annyira) mellesleg az is érdekes kérdés, hogy mi minősül munkavégzési helynek.....
Sziasztok!
Másik három községgel körjegyzőséget alakít önkormányzatunk. Az ottani dolgozókat elküldik, nekünk meg elosztják a három kisközség pénz- és adóügyi feladatait.
Kérdéseim a következők:
- Kötelezhetnek-e külön juttatás nélkül a másik községek feladatainak ellátására?
- Meddig terhelhető újabb feladatokkal egy köztisztviselő, ugyanis korábbi leépítésekből fakadó feladatokat is szétosztották közöttünk?
Várom válaszaitokat, ilyen jellegű tapasztalataitokat.
Amennyire én tudom, mindegyik önkormányzat polgármesteri hivatala megszűnik a körjegyzőség létrejöttével. Ez még akkor is így van, ha az új körjegyzőség köztisztviselői ugyanazok, mint a székhelytelepülés volt hivatalának dolgozói. Szvsz nem kötelező elfogadni az új kinevezést, de akkor a köztisztviselői jogviszony megszűnik.
Köszi. Nem dobódtam fel :(
Meló látástól mikulásig.
Sziasztok! Kérdésem lenne. Milyen módon lehet egy polgármestert elmozdítani a posztjáról, leváltani?
Kedves Nico!
A településen új választást kell kezdeményezni.
Kedves Nico!
A településen új választást kell kezdeményezni.
És milyen jogi szabályozásaai vannak a kezdeményezésnek?
Csak úgy lehetséges az időközi polgármester-választás, ha vagy maga a polgármester lemind, vagy a testület feloszlatja magát. Más új választást nem kezdeményezhet.
sziasztok!
Béla, és ha az állampolgárok kezdeményezik? Elindíthatják a kezdeményezésüket? És a kezdeményezésüknek milyen következményei lehetnek?
köszönöm a választ
Gabesz
Megtehetik, hogy felszólítják a polgármestert a lemondásra vagy a testületet az önfeloszlatásra - de ez egy politikai nyilatkozat, jogi hatása nincs.
Itt szólok, hogy egy vagy több képviselő lemondása sem járható út, mert azzal csak a testület újraválasztását lehet elérni, a polgármester mandátumát nem érinti.
Hello.
Azt szeretném kérdezni hogy:
A közalkalmazott jogviszonya az öt évet májusban éri el. A felmentési ideje így két, vagy három hónap?(Öt év után ugye három hónap...)
Sziasztok! segítségre lenne szükségem! 8 év 4 hónap munkaviszonyom van életem első munkahelyén, ami április 1.-jén megszűnik. Azt "tudom", hogy 1 hónap felmondási idő és 3 havi átlagkereset jár, de... Hogyan zajlik ez le pontosan? Mikor fizetik ki a végkielégítést? A felmondási idő letelte előtt vagy utána? Hallottam olyan híreket is, hogy ha felvettem a végkielégítésemet, utána X ideig nem helyezkedhetem el közalkalmazotti jogviszonyban (nővér vagyok), mert akkor vissza kell fizetnem a végkielégítést... Akkor most hogy is van ez? Légyszi, segítsetek! Előre is köszönöm! Sziasztok!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02