üdv,
külsős rendszergazda cég vagyunk és a szerződéseinkben eddig is benne volt, hogy a tudomásunkra jutott belső információkat harmadik fél számára nem adjuk ki HACSAK ERRE JOGSZABÁLY VAGY BÍRÓSÁG NEM KÖTELEZ MINKET.
Most éppen szerződést készítünk elő egy céggel akinek a jogásza ezt a mondatot így kihúzta és ezt írná a helyébe:
„Felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződés időtartama alatt és azt követően bizalmasan, üzleti titokként kezeli Szolgáltató a szerződés teljesítése kapcsán a tudomására jutott információkat, tényeket vagy adatokat, azokat harmadik félnek semmilyen formában nem adja tovább.A fenti információk, tények, valamint adatok – a másik fél által előzetesen adott kifejezett írásbeli hozzájárulása nélkül – kizárólag a szerződés teljesítésére használhatók fel.”- Mivan akkor, ha valamiért a céget perbe fogják és minket mint rendszergazdát beidéznek tanuként?? Megtagadhatom-e a választ a titoktartási nyilatkozatra vagy üzleti titokra való hivatkozással???Pláne akkor, ha ez valamilyen bünügy miatt folyó per.
- Mi van olyankor, ha a cég adatai között olyan információra lelünk amelyik egyértelműen büncselekményről szól??
- megálja-e a helyét a korábbi, általunk használt formula (HACSAK ERRE JOGSZABÁLY VAGY BÍRÓSÁG NEM KÖTELEZ MINKET.)
Arról nem is beszélve, hogy ezen mondat alapján mégcsak nem is ajánlhatom a céget más partneremnek (pl. refelrenciákkal..stb), hiszen ekkor megsértem a nyilatkozatot!
Vgy nem???
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.