Facebook adminisztátor jogai


Leo432 # 2019.02.17. 07:32

Tisztelt Jogászok!

Egy zárt Facebook csoport adminisztrátorának joga van hozzászólásokat eltüntetni, különös tekintettel arra, hogy a csoport tagjait anyagi vagy egyéb veszteség érheti amiatt, hogy nem juthatnak többé hozzá az adatokhoz, amik a törölt hozzászólásokban voltak?
Konkrétan: pajzsmirigybetegek Facebook csoportjáról van szó, amit egy endokrin betegségekre szakosodott orvoscsoport (magáncég) tart fenn. Az elmúlt hetekben kétszer is megtörtént, hogy egy fórumtag hozzászólásában azt kérte a többi tagtól hogy ajánljanak neki meggbízható szakorvost. Az egyik én voltam. Pár órán belül mind a két esetben ugyanaz történt: a válaszolók azon hozzászólásai, amikben orvost ajánlottak, eltűntek, megjelent egy olyan hozzászólás, ami a csoportot üzemeltető klinikát ajánlotta és a beszélgetésben a további hozzászólásokat letiltották.
A hatályos magyat törvények szerint ez rendben van?
Köszönöm a válaszokat
Leo

jamieoliver # 2019.04.14. 08:19

Bár nem mai a kérdés, de a válasz igen.
"bejegyzések, illetve bejegyzésekhez fűzött hozzászólások törlése"
Az adminisztrátor jogait itt találod:

https://www.facebook.com/…690736606156?…

Irodakukac20 # 2022.10.04. 10:03

Ha egy dolgozó hoz létre facebook oldalt adminisztrátorként egy cég egységének népszerűsítésére, amihez a hirdetéseket a cég fizeti, de a dolgozó kilép a cégtől, követelheti-e tőle a cég a facebook oldal hozzáféréseit (nagy követőtábor)? Kérhet-e pénzt a dolgozó érte? Az oldalon a (volt) dolgozó az adminisztrátor, a facebook oldal létrehozása az ő ötlete és szellemi terméke volt, bár nem magát, hanem az egységet hirdette.

Majordomus # 2023.02.04. 20:22

Reméljük örült neki....