Windows XP aktíválása


asdf_ # 2004.08.10. 14:24

Ugy van valahogy a dolog, hogy installkor a gepben levo hardware-elemek alapjan generalodik az a kod, amire valaszul megkapja a gep akar interneten, akar manualisan bevitt a telefonos leanyzon keresztul kapott valaszkulcsot. Igy ugyanarra a gepre telepitve nincs kulonosebb gond, viszont tok masik gepre telepitve ugyanazzal a windows koddal telepitve internetes aktivalast mar nem enged, ekkora telefonos csajszival kell beszelni, ekkor megmondod, hogy hw valtozas van, kapsz egy kodot, es gondolom a regit meg kihuzzak, azzal a geppel pl mar valoszinu nem lehet pl windowsupdate-elni, es ezen hw-cseres aktivalasok szama van korlatozva, ahogy en tudom.
k.v.b.: A regisztracio meg az aktivalas tok mas dolog, attol, hogy te nem regisztralsz, attol meg eltaroljak a dolgot. A regisztralas, hogy megadod neved, cimed, mailcimed, aztan kapsz toluk minden vackot /pl. vedd meg a legujabb office xp-t, meg mennyivel szuperebb az xp mint a 98, meg hasonlokra lehet szamitani szerintem ;) /.

K.V.B. # 2004.07.27. 11:08

Ez így igaz! Sokféle szoftver korlátozás van: időkorlát (meddig használhatod fel, pl. 1 évig), felhasználószám korlátozás (pl. hálózatot telepítesz WinNT, WinXP ilyen, és pl. 20 egyidejű user hozzáféréséhez jogosít), és installációs korlát (pl 4-6-8 alkalommal installálhatod újra, aztán csóközön).
Kérdés még: a másik gépen is fent van az XP (vagyis mindkét gépen rajta van egyidejűleg)? Másrészt: én is telepítettem már XP-t is, és egyszer sem kértem internetes regisztrációt, enélkül pedig nem írja át a központi szerverre a licence kódot... Vagy most már ez magától "rámászik" az internetre??? (automatikus regisztráció a telepítés során?)

rbendeguz # 2004.07.27. 11:01

Nem egeszen. Az egy regisztracios kulcshoz tartozo installaciok szama (aktivaciok szama) mindegyiknel limitalt. Elfogadod vagy nem hasznalod...

the big cat # 2004.07.27. 09:11

Hát akkor ez a termék nyilván olcsóbb, mint a nem limitált változat, mert uyge egyébként a kutya nem venne ilyet.

rbendeguz # 2004.07.27. 08:27

A dupla aktivalast eszre lehet venni: a termek license kodjat, aktivacios kodjat elkuldi a kozponti szerverukre, ahol egy adatbazisban rogzitik. Tehat ha kesobb probalkozik meg valaki, akkor ki lehet keresni van-e mar ilyen, igy eszre lehet venni.

Erre mar regen ra akartam kerdezni: Mi a helyzet, ha a termek license szerzodeseben limitalt aktivalasi szam szerepel? Mondjuk 6 alkalommal aktivalhatod ujra. Aztan a ceg szimplan azt mondja, bocs, tobbet mar nem aktivalom, vegyel masikat.:D

the big cat # 2004.07.27. 08:06

Hát nem tudom, hogy a M$ vagy a BSA nevű magát hatóságnak feltüntető gittegylet egyáltalán honnan venné észre a dupla aktiválást, és hogyan azonosítana (elvileg IP cím alapján elképzelhető az azonosítás, de jogilag kivitelezhetetlennek látom), de azt gondolom semmi sem tiltja, hogy én formatáljam az installomat, és utána újratelepítsem, ami nyilván újraaktiválással jár, akár 1 milliószor, ha úgy tetszik.

A szoftver tulajdonjogát sokféleképpen lehet bizonyítani, pl. az eredeti installemezzel és mondjuk egy adásvételi vagy más vagyonátruházási szerződéssel. nem feltétlenül számla kell.

davemixwell # 2004.07.26. 23:17

Nekem lenne egy kérdésem:

A neten keresztül aktíváltam egy Windows XP példányt, ami valószínűleg már előtte volt aktíválva ugyanazzal a termékkulccsal egy másik gépen. Maga a cd eredeti, de viszont semmilyen számla nincs róla, hogy az én tulajdonomban van, és a másik gond az hogy az adott XP már aktíválva volt egy másik gépen. Az lenne a kérdésem ahhoz aki tudja, hogy a Microsoft és/vagy a BSA mit tesz, (tehet) ilyen esetekben, ha ugyanaz a termék kétszer volt aktíválva két teljesen különböző gépen?


________________________________
nem vagyok jogász