Nem fizető "fizető" weboldal.


Kai A. Fenix # 2004.11.10. 17:04

Lehetséges a pénz behajtása:

1. Ti egy ráutaló magatartással kötött online szerződést kötöttetek ezen céggel, így indítható ellene kártérítési per a PTK 339. § alapján.
Azzal hogy a cég pénzösszeget kezdett feltüntetni a honlapján elfogadta a teljesitést.

2. E mellett a Btk. szempontjából csalásnak minősül, így ez büntethető is.

A társaságnak csupán azt kell kiderítenie, hogy ki volt a cégvezető/tulajdonos aki ezt a csalást elkövette, valamint ki volt az a szolgáltató aki ennek a honlapnak tárhelyet adott. (ezen tárhelyhez minnél hamarabb el kellene menni, és megtudni készült-e és meg van-e még a biztonsági másolat a kérdéses honlapról.) Ezt követően lévén szemtanuk is vannak ezek szerint bőven, még annyi a teendő, hogy végignézetni minden volt vevőszerző gépét, a temporary internet filesban megvan-e a számítógép álltal automatikuson lementett verziója a honlapnak, vagy valaki nem mentette-e le a teljes honlapot a gépére.
(Fontos megjegyezni, ezeket a fileokat hagyják ott ahol vannak, ne mozgassák sehova, ne csináljanak vele semmit, mert onnantól kezdve megkérdőjelezhető a hitelessége.)

nokedli # 2004.11.07. 20:59

Bocsánat, de kétszer nyomtam meg az elküldést.
A dologhoz még hozzátartozik, hogy a cég "áruként" most mindenféle internetes szolgáltatásokat kínál, ami természetesen senkit sem érdekel. Ezzel a tükkel kimászhat a kötelezettségei alól?


nokedli

nokedli # 2004.11.07. 20:51

Néhány éve indult egy weboldal, amely meglehetősen kedvező ajánlattal kecsegtette az oda látogató internetezőket.
Az oldal lapjain folytatott tevékenységért (reklámok nézegetése, fórumozás, cikkek írása, stb.) pénzt igért, illetve ajándékokat, amiket megvásárolhatnak a látogatók az ott "megkeresett" pénzzel. Kezdetben jól is indult a dolog, és látszólag minden rendben ment. Idővel azonban eltüntek a levásárolható termékek, (amik persze a piaci ár többszöröséért voltak kaphatók), majd mindenféle indokból elkezdték levonogatni a tagok összegyűjtött vagyonkáját. Mikor ezt többen (nem túl modorosan) szóvátették a honlap fórumában, a fórumot egyszerűen beszüntették, elérve azt, hogy ne tudjanak a tagok kapcsolatot tartani egymással. Ez a dolog csak részben sikerült, mert a társaság egy magánhonlapon ismét összeverődött és úgy döntöttek meg kellene fegyelmezni a nevezett honlapot, illetve behajtani a még meglévő pár százezer forintra rúgó adósságot.
Jelen sorok írójának kb. 15.000 forinttal, illetve ilyen értékű levásárlással lógnak, de akadnak olyanok is, akik a százezres határt is jóval túllépték. Megúszhatja-e bntetlenül ez a weboldal a becsapást?? Van -e lehetőség az adósság behajtására?


nokedli