Licitálás.


TomSecret! # 2005.06.14. 13:00

A szerződési nyilatkozat valószínűleg hatályossá vált, ha az a másik félhez megérkezett. Az ajánlati kötöttség - hacsak ki nem zártad - valóban létrejött.

Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne a szerződést felmondani. De, ha a másik félnek a szerződésből eredően bizonyíthatóan költsége keletkezett, akkor azt meg kell téríteni.

Bár az online licitnél kérdéses, hogy mi módon állapítható meg, hogy valóban te voltál-e a megrendelő és nem a nevedben járt-e el valaki más... (?)


jogvédö

Ezénvagyok # 2005.06.13. 13:46

És mit tudnak csinálni ha nem veszed át? Fizetni még nem fizettél ugye? Legfeljebb legközelebb nem vásárolhatsz náluk.

Egyébiránt tőlem is rendelne e-mailben és egyéb módon gyakran, és sajnos nemegyszer előfordul, hogy visszajön az utánvételes csomag, hogy a címzett nem akarta átvenni. Nem tudok mit csinálni, csak szidom, hogy akkor minek rendelte meg, mert a postázás már nekem is költség.
Itt azonban az eladónak még nem merült fel költsége, így ha mégis kiküldenék, és esetleg tovább fenyegetőznének, akkor hivatkozhatsz a kárenyhítési kötelezettségükre.

Ha viszont elektronikusan fizettél és a pénzt már le is emelték a számládról, akkor persze más a helyzet, úgy nehezebb lesz visszaszerezned az összeget. (Én ilyet egyébként nem szoktam.)

davee # 2005.05.16. 18:16

Számlával hírdették,melyet az én nevemre álítottak ki.

üdv.

Banyamancs # 2005.05.14. 20:11

Magánszemélytől vagy bolttól vetted?

davee # 2005.05.14. 16:52

Tiszteletem!

Én online licitáltam egy számítógépre,majd a rendelés után nem sokkal szerettem volna visszavonni a rendelést egyéb okokból.Az egész között talán csak 3 óra telt el.Lemondó levelemre azt a választ kaptam,hogy köteles vagyok megvenni a terméket különben polgári peres útra terelik az egészet.
Kérdésem,hogy ez lehetséges-e ugyanis felháborítónak tartom ezt az eljárást (fenyegetést).Ha rendes boltban veszek valamit,akkor 3 napon belül mindenféle indok nélkül visszavihetem a terméket és ők kötelesek azt visszavenni kérdés nélkül (ha jól tudom).

üdv.

NetGuru # 2005.02.23. 19:04

Islanderman,

A feljelentés ügyében csak annyit, hogy 100 000 Ft-os tétel alatt nem is foglalkoznak veled a yardon, úgyhogy szerintem lépj tovább.

Madar # 2005.01.21. 19:44

amennyiben a tetrako.hu volt az oldal, akkor osztom a rossz tapasztalatodat: az oldal üzemeltetője dilettáns és alkalmatlan arra amit csinál - egy nagy csomó licitáló csak kamuból licitál és utána obszcén üzeneteket küld. Az üzemeltető ezekt nem tudja/akarja kiszűrni

pixel # 2005.01.21. 15:08

1,, Elméletiléeg azonos licit, de gyakorlatilag csak árfelverés célja van.

2. az Lső alapján ha a szerver logok megvannak, akkor visszakereshető, namár csak akkor ha a licit rendszer logozta.

3. Igen, rágalmazás, szemilyéségi jogokat sértő ügyben.

Persze ha tartalma feladója stb bizonyitható, bár a RE: rágalmazás = DEV HULL

islanderman # 2004.12.24. 08:32

Online licitáltam egy számítógépre amelyet elvileg meg is nyertem. A licit lejártát követően meg is kaptam az értesítést erről. Felvettem a kapcsolatot az eladóval aki közölte velem, hogy a végső ár nem érte el a minimálárat. Nem volt minimálár megjelölve hiszen ha lett volna nem is kaptam volna értesítést. Levelezési vitába keveredtünk amely vége az lett, hogy a licitet lebonyolító honlapon negatív minősítéssel illettem az eladót. Erre vissza engem is negatív minősítéssel illetett amelyben valótlant állított és személyemben mélyen megsértett.
Kérdéseim a következök:
1, Az online licit ugyanolyan értékű mint a valóságos?
2, A licitlap a licitálás menete visszakereshető így gondolom én peres eljárásban érvényesíthetném a jogaimat?
3, A személyemet sértő interneten megjelent sértésért becsületsértési pert kezdeményezhetnék?
Várom a hozzáértő és laikus véleményeket ezzel kapcsolatban.