Online licitáltam egy számítógépre amelyet elvileg meg is nyertem. A licit lejártát követően meg is kaptam az értesítést erről. Felvettem a kapcsolatot az eladóval aki közölte velem, hogy a végső ár nem érte el a minimálárat. Nem volt minimálár megjelölve hiszen ha lett volna nem is kaptam volna értesítést. Levelezési vitába keveredtünk amely vége az lett, hogy a licitet lebonyolító honlapon negatív minősítéssel illettem az eladót. Erre vissza engem is negatív minősítéssel illetett amelyben valótlant állított és személyemben mélyen megsértett.
Kérdéseim a következök:
1, Az online licit ugyanolyan értékű mint a valóságos?
2, A licitlap a licitálás menete visszakereshető így gondolom én peres eljárásban érvényesíthetném a jogaimat?
3, A személyemet sértő interneten megjelent sértésért becsületsértési pert kezdeményezhetnék?
Várom a hozzáértő és laikus véleményeket ezzel kapcsolatban.
Licitálás.
1,, Elméletiléeg azonos licit, de gyakorlatilag csak árfelverés célja van.
2. az Lső alapján ha a szerver logok megvannak, akkor visszakereshető, namár csak akkor ha a licit rendszer logozta.
3. Igen, rágalmazás, szemilyéségi jogokat sértő ügyben.
Persze ha tartalma feladója stb bizonyitható, bár a RE: rágalmazás = DEV HULL
amennyiben a tetrako.hu volt az oldal, akkor osztom a rossz tapasztalatodat: az oldal üzemeltetője dilettáns és alkalmatlan arra amit csinál - egy nagy csomó licitáló csak kamuból licitál és utána obszcén üzeneteket küld. Az üzemeltető ezekt nem tudja/akarja kiszűrni
Islanderman,
A feljelentés ügyében csak annyit, hogy 100 000 Ft-os tétel alatt nem is foglalkoznak veled a yardon, úgyhogy szerintem lépj tovább.
Tiszteletem!
Én online licitáltam egy számítógépre,majd a rendelés után nem sokkal szerettem volna visszavonni a rendelést egyéb okokból.Az egész között talán csak 3 óra telt el.Lemondó levelemre azt a választ kaptam,hogy köteles vagyok megvenni a terméket különben polgári peres útra terelik az egészet.
Kérdésem,hogy ez lehetséges-e ugyanis felháborítónak tartom ezt az eljárást (fenyegetést).Ha rendes boltban veszek valamit,akkor 3 napon belül mindenféle indok nélkül visszavihetem a terméket és ők kötelesek azt visszavenni kérdés nélkül (ha jól tudom).
üdv.
Magánszemélytől vagy bolttól vetted?
Számlával hírdették,melyet az én nevemre álítottak ki.
üdv.
És mit tudnak csinálni ha nem veszed át? Fizetni még nem fizettél ugye? Legfeljebb legközelebb nem vásárolhatsz náluk.
Egyébiránt tőlem is rendelne e-mailben és egyéb módon gyakran, és sajnos nemegyszer előfordul, hogy visszajön az utánvételes csomag, hogy a címzett nem akarta átvenni. Nem tudok mit csinálni, csak szidom, hogy akkor minek rendelte meg, mert a postázás már nekem is költség.
Itt azonban az eladónak még nem merült fel költsége, így ha mégis kiküldenék, és esetleg tovább fenyegetőznének, akkor hivatkozhatsz a kárenyhítési kötelezettségükre.
Ha viszont elektronikusan fizettél és a pénzt már le is emelték a számládról, akkor persze más a helyzet, úgy nehezebb lesz visszaszerezned az összeget. (Én ilyet egyébként nem szoktam.)
A szerződési nyilatkozat valószínűleg hatályossá vált, ha az a másik félhez megérkezett. Az ajánlati kötöttség - hacsak ki nem zártad - valóban létrejött.
Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne a szerződést felmondani. De, ha a másik félnek a szerződésből eredően bizonyíthatóan költsége keletkezett, akkor azt meg kell téríteni.
Bár az online licitnél kérdéses, hogy mi módon állapítható meg, hogy valóban te voltál-e a megrendelő és nem a nevedben járt-e el valaki más... (?)
jogvédö
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02