Adatvédelmi kérdés - Kutyatörzskönyv


Mika # 2005.10.04. 22:07

Én nem örülnék, ha valaki feltöltené a kutyáim adatait arra a honlapra. Bár jogomat nem érzem, hogy sértené, de már van saját honlapom, ahol a kutyáim fotói mellett adatai is megtekinthetők lesznek néhány hét múlva. Ergo, ha máshol elérhetők az adatok, csökkentheti a látogatottságot. Ez egy tenyésztőnek semmiképp nem előnyös. Feltételezve, hogy nem akartok a honlappal rendelkezőknek az oldalukra mutató linket is elhelyezni.

forumokra # 2005.09.16. 22:51

Kutyák, állatok adatait nyugodtan. Csak a tenyésztő (és semmilyen ember) neve se szerepeljen. Más kérdés, hogy nem biztos, hogy minden a honlapodra felkerülő eb gazdája örülni fog a kéretlenül kapott nyilvánosságnak. Okosabb ezért előzetesen a hozzájárulásukat kérni.

Angel82 # 2005.06.04. 19:43

Sziasztok!

Egy adatvédelmi problémával fordulok hozzátok. Létrehoztunk kutyatörzskönyv-nyilvántartó adatbázist, ami interneten keresztül érhető el. Egy kutyakölyök vásárlásával a törzskönyv tulajdonjoga az új tulajdonosra száll, ez az, amit biztosan tudunk. A MEOE (Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete) jogásza szerint a saját törzskönyvemet bármikor feltölthetem az adatbázisba, mivel az enyém. Az lenne a kérdésem, hogy ha más tulajdonában lévő törzskönyvet töltök fel, akkor az sérti-e bárkinek (tulajdonos, kutya??) bármilyen jogát, vagy szabadon közzétehető. A törzskönyv nem tartalmazza a tulajdonos nevét, illetve elérhetőségét, kizárólag a kutya adatait.

Válaszukat előre is köszönöm!