Érvényesíthető - e fénykép nélkül a parkolási bírság?

ObudaFan # 2007.02.28. 22:07

Természetesen azt is lehet vitatni, hogy a parkolási esemény ott és akkor történt, ahol a felperes állítja.

dokopp # 2007.02.28. 15:06

Egyébként van egy praktikus javaslatom..csak jótanács..arra, hogy igazolni tudjuk, hogy kifizettünk valami.. Bankszámláról kell átutalni ..bankszámlakivonatot utólag is lehet kérni visszamenőleg 5 évre - kb.2-300 Ft - és ilyenkor nem baj, ha elhánytad a csekket, vagy el sem tetted ..én trehány vagyok..nem őrzök meg minden cetlit..ez az én hibám, viszont ez a módszer már kihúzott egypárszor a slamasztikából:)

dokopp # 2007.02.28. 14:57

Köszi Obuda Fan:))
De ..nem kötözködöm, csak kérdem... azt, hogy "ott parkoltam"..de HOL??? Ha csak a jármű ismerhető fel, a helyszín nem.

ObudaFan # 2007.02.28. 14:54

Azt, hogy ott parkoltál. Azt meg neked kell bizonyítani, hogy igen, de fizetted a parkolási díjat.

dokopp # 2007.02.28. 14:49

És a fényképen fel kell -e ismerni a HELYET ahol készült, vagy elég ha csak a jármű ismerhető fel? Ha a fényképen nem látható a parkolócédula ( mert vagy nincs, vagy nem látható) és a FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁST tartalmazó "mikuláscsomag" sem, akkor az a fénykép mit bizonyít?

ObudaFan # 2007.02.28. 14:44

Rend majd akkor lesz, ha legalább egy EBH kimondja, hogy ez nem bizonyíték.

Dr.Attika # 2007.02.28. 14:31

Ma reggel a Sláger Rádióban dr. Kovács Kázmér 2 órán keresztül elemezte a parkolási "kabarét". Említett egy esetet, hogy a bíró rögtön a tárgyalás megnyitását követően hozott egy végzést, hogy a parkolási társaság listáját elfogadja annak bizonyítékaként, hogy a parkolási esemény megtörtént. Említett mégegy esetet. Egyik P.T-nál ugyanazon gépkocsira vonatkozóan 77 parkolóőr 270 esetben azt írta a gépjármű tipusa rovatba: "Honda, akármilyen Honda". Ennyit a lista bizonyító erejéről.

ObudaFan # 2007.02.28. 14:16

Azért általános válaszként inkább az adható, hogy a bizonyított parkolási esemény esetén lehet kötelezni, mert nem csak és kizárólag fényképpel lehet bizonyítani, még ha a gyakorlatban az esetek túlnyomó többségében ez a kézenfekvő.
Viszont az eredménylistát újabban (helyesen) a legtöbb bíró már csak a parkolási társaság állításának tekinti, de bizonyítékként nem fogadja el.

Egyjogász # 2007.02.28. 14:06

Nézd meg az "Autók, motorok" fejezetet, ott ez a téma igen részletesen kitárgyalásra került.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.28. 11:01

Nem egyenletes a bírósági gyakorlat, egyes bírók elegendő bizonyítéknak tartják az ún. parkolási eseménylistát.

pon1 # 2007.02.28. 10:45

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a parkolási bírságokat fénykép nélkül érvényesítheti-e velem szemben a bíróságon a parkolási társaság? Érdemes-e megvárni a pert, hogy a fénykép nélküli parkolási bírságokat a bíróság ne fogadja el (eddig úgy hallottam, hogy ez a bírói gyakorlat) és csak a fényképpel bizonyítható tételek megfizetésére kötelezzen?