nem fizet az albérlő - - - fontos

Sasfioka # 2007.05.29. 21:35

Viszont ha ilyen dolog lóg a levegőben, akkor fennáll a veszélye, hogy az ingatlanban már nincs is ingóság a bérlő részéről...

A másik dolog: Érdemes azt is kideríteni, hogy miért nem fizet. Nem tud, nem akar, történt valami, átmeneti állapot avagy sem, stb.

SF

dzsilav # 2007.05.29. 14:12

:))))))))))

krisztacsk # 2007.05.28. 15:40

értem mostmár, köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.28. 15:01

Nem mondtam, hogy el is adhatja a visszatartott ingóságokat.
A felmondásban szerepeljen határidő a fizetésre, és annak közlése is, hogy a tartozás megfizetéséig a bérleményben lévő ingóságait visszatartja.
Nem kell 8 napnál hosszabb időt adni neki; ha addig nem fizet, mehet a fizetési meghagyás.

Azt, hogy érti, hogy nő a "lakás tartozása a szolgáltatók felé"? 1. A lakás nem tartozik. 2. Miért nőne a tulajdonos tartozása pusztán az időmúlás miatt?

krisztacsk # 2007.05.28. 14:45

köszönöm a választ!
akkor visszatartom a dolgait és mennyi ideig kell várni arra hogy megfizesse a tartozását? mert amíg én várok arra, hogy fizessen nekem addig is nő a lakás tartozása a szolgáltatok felé!
esetleg nem-e önbíráskodás az, hogy én az ő értékeit eladom?
köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.28. 14:23

Nem lefoglalni - visszatartani.
Fel kell mondani a szerződést, fel kell szólítani a kiköltözésre, és a tartozás megfizetésére.

krisztacsk # 2007.05.28. 14:11

sziasztok!
azt szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki segíteni abban ha az albérlőm nem tud fizetni (a számlákat sem fizeti, az adósság már közel 150 ezer forint) a szerződés szerint nem fizetés után 10 nappal köteles kiköltözni.
Azt szeretném megtudni, hogy nekem van-e jogom az ő értéktárgyait "lefoglalni", legalább az adósságok mértékéig, gondolok itt TV., hűtő, szekrénysor...
vagy ilyen esetben mi a teendő???
kérlek segítsetek, aki járt már így esetleg írja már meg hogy sikerült elintéznie.
előre is köszönöm szépen a válaszokat!