Mivel a Máv mint olyan több kárunk kifizetésétől is határozottan elzárkózott és ellehetetlenítésre hivatkozvan nem volt hajlandó a számláinkat kiegyenlíteni ezért rövid eljárással kellő körültekintéssel beadtuk ellenük a felszámolási eljárást. Csak nekünk 18,5m a követelésünk irányukba. Az allianz az aktív kárügyek rendezését sem vállalja amennyiben mávos az okozó bár ez érthető is mivel a náluk lévő adosságállomány meghaladja az 500 millíót!
Nem fizet a MÁV biztosító... :(
Nem láttam, de nagyon is el tudom képzelni.
Jól hallottam, hogy jusztlaci ezt a derék Máv Biztosítót védte fergeteges műsorában?
Hölgyeim, Uraim:
Felfüggesztették a MÁV Biztosító kgfb üzletágának terjesztését.
http://index.hu/…mavbi080404/
Itt az ideje elkezdeni a pereket is. :)
Igen, de a jegybanki alapkamatot "röhögve" kifizették, hiszen addig nekik dolgozott a pénz, míg én autó nélkül fizettem a részleteket. :-(
Ennek ellenére mindenkit csak bíztatni tudok!
Késedelmi kamatot is fizettek?
Alapból jár(na).
Ha esetleg nem, utólag már nem fogja a bíróság megitélni, vagyis kérni kell a keresetben!
Én az Union Biztosítóval pereskedtem másfél évig. Aztán már a szakértői véleményt is megtámadták és még a "szavahihetőségembe" is belekötöttek, csak azért, mert pontosan nem tudtam megmondani, hogy mikor vettem az autóm. :-( Ekkor a bíró hozott egy - számomra pozitív - döntést. A jogerőre emelkedéstől számítva fél év volt, mire kifizették a káromat.
Ennyit a biztosításokról és biztosítókról!
Sok sikert és kitartást a perhez!!!!
Akkor viszont benyeli a perköltséget, ha a biztosító az első tárgyaláson elismeri a tartozást és fizet. Szóval: kérelmet biztosítónál elő kell terjeszteni, várni kell 1-2 hónapot, és utána perelni.
Oké, direkte vigye perre - legalább nyer vele jónéhány hónapot, semmint a biztosító nemleges papírjára "türelemmel" várakozni.
És? A tévedésed lényege épp abban áll, hogy el kellene utasítania - másként nem peresíthető. Nem a fenét nem!
De hiszen a biztosít nem utasította el a kárrendezést, csak a fizetési hajlandósága...
Ez nem igaz, monalisa. Hiszen ez azt jelentené, hogy az elismert vagy nem vitatott követeléseket nem lehet perbe vinni. Márpedig dehogynem.
Ameddig a biztosító irásban kerek-perec el nem utasítja a kárrendezés iránti kérelmedet, addig...
Bírósághoz fordulni csak a nemleges válaszuk után lehet.
Azért írtam: a kamatokat is követeld majd tőlük, és az okozatilag összefüggő esetleges egyéb más károd megtérítését is.
Szerintem per nélkül nem.
tehát ne is reménykedjek h valaha viszont látom azt a 700ezer ft-ot?
„azt nemtod elvileg jó ha a kárszakértői irodába megyek a thököly 147-be?”
Máshova nem nagyon tudsz szerintem. De oda is csak azért érdemes, hogy dokumentálni tudd, hogy te próbálkoztál. A perköltség viselése miatt ez fontos is. Hidd el, nagyon segítőkészek lesznek, aztán fél év múlva megírják, hogy sajnos nem tehetnek semmit.
A majdani bírósági perben a kényszerűen felvett hitel kamatterhét is a követelheted tőlük.
Hát azért én valamelyest reménykedem ha holnap ráverek az asztalra és megmondom ha egy héten belül nincs pénz akkor jogi útra viszem a dolgot, akkor talán lesz valami fejlemény!!
azt nemtod elvileg jó ha a kárszakértői irodába megyek a thököly 147-be?
„holnap megyek be a MÁV-hoz, mert persze MINDEN MUNKATÁRSUNK FOGLALT! ”
Azt ne hidd, hogy a személyes ügyintézés jobb. Ott leszel egy fél napot, egyszercsak megjelenik valaki, aki egyet fog veled érteni, megígéri, hogy elintézi a kár megtérítését, majd jó esetben fél év múlva jön egy levél, hogy nem áll módjukban fizetni. Természetesen végig kell járni a dolognak ezt a részét is, de szerintem utána se félj polgári pert indítani a MÁV Biztosító ellen, és adott esetben a PSZÁF-nak is leírhatod a tapasztalataidat a 1535 Budapest, 114. Pf. 777. címre.
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy peugeot 2,5 millióért
december 7én belémjött egy 23 éves 123-as merci
675ezer ft-ot fizettem ki a gablininek dec 21-én merthogy a máv csak magánszemélynek fizet, azóta várom a pénzt és fizetem a kamatot a felvett kölcsönre:D eddig voltam türelmes, holnap megyek be a MÁV-hoz, mert persze MINDEN MUNKATÁRSUNK FOGLALT! most h irom az üzenetet érzem h dükitörés keringet, ha bennelesz egy mészárló a hiradóba aki a thökölyn megölt egy nagyobb csoportot akkor nem kell meglepődni!:D gondoljatok rám
Sziasztok!
Azt gondolom én is áldozat vagyok, de a biztosító áldozata mit tehet a károkozó, ő fizeti a biztosítását.
Belém jöttek jan.8 óta húzzák az időt, szemle-pótszemle-károkozói szemle- most meg valami nem jó de nem adják meg a kárrendezési igazgat Szabó Zoltán úr telefonját csak fax számát mert neki kell eldönteni , hogy fizethető vagy nem a kár. Ez VICC!!! A MÁV egyszer nem jelentkezett több ezer forint a telefonszámlám, felhívni lehetetlen -öket. Szégyen folt az egész, hogy ezt meglehet csinálni. A szervíz addig meg nem dolgozik amíg én nem válalom a fizetést.
A MÁV-val főleg akkor van gond, ha nem a te biztosítód. Egyébként 3 hónapja van arra, hogy megnyikkanjon és kifizetési javaslatot tegyen. Ha már ütni megyünk, akkor azokat is vegyük elő, akik a Korm. rendeletet kodifikálták.
jogvédö
MÁV-os ügyekben azonnal bírósághoz kell fordulni, másképp nem fizetnek.
Sziasztok!
én szintén Máv biztosítóval szivtam meg, oldalról nekem jött egy autó a kárt elismerte a károkozó és kitöltöttük a papirokat, amit el küldtünk a máv biztosítóhoz Nagy nehezen kiküldtek egy kárszakértőt aki felmérte a kárt és ezzel be is fejeződött a kártalanításom.
A biztosító másfél hónapja nem veszi fel a telefont mert elfoglalt minden munkatársuk és még emailt sem küldenek ugyanakkor megnyitják azt amit én küldtem. eddig szép szóval kértem őket de azt hiszem ezek után rájuk borítom az asztalt lesz ami lesz.
Az autót azóta megcsináltattam 480.000- került ezt én nyeljem le? Én becsületesen fizetem a biztosításomat és erre más biztosítója nagy ívben sz....rám!
aki csatlakozik hozzám az irjon és megyünk ütni.
Ja és hab a tortán egy héttel a baleset után belénk tolattak a károkozónak az Allianz nál van biztosítása
érdekes 1hét alatt az ügy el volt intézve! emberek NE kössetek MÁV biztositóval semmit jobban jár mindenki!!!!!!!!
Szia!
Detto ugyanígy jártam csak a Posta Biztosítóval!
Céges e-mail címről küldtem egy levelet a PSZÁFnek, és egy másolatot a biztosítónak, digitális aláírással ellátva. 2 napon belül jött a levél a biztosítótól, hogy így meg úgy elnézést kérnek, fizetnek 2 napon belül. Fizettek is. Utánna kaptam a PSZÁFtől egy levelt, hogy amennyiben nem rendeződik az ügyem , szóljak ismét rájuk.
Tessék a baccspapucsot elővenni, az asztalra koppontani, PSZÁF-el nemcsak fenyegetőzni, hanem írni nekik, úgy hogy a biztoító is megkapja a levelet!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02