T.Fórumozók.
Egy behajtócéggel kapcsolatos panasz ügyében kérném tanácsaitokat.
Gondolom sokak számára ismerôsek azon,már-már “hatósági” cégnek magát kiadó cégek,akik a semmibôl jelennek meg,20 évvel ezelôtti,felkreált kamatokkal való követelésekkel...
Nos,minap én is belefutottam egy ilyenbe,akiknek évtized óta hírét sem hallottam.Véletlenül egy sima levelet kaptam egy csekkel hogy tartozom xy ügyben,16 évvel ezelôttrôl,fizessem meg.
Hát,ismervén az 5 éves elévülés szabályát és tudván hogy nem kaptam semmilyen felszólítást az ügyben az utóbbi 5 évben,panaszt is tettem a behajtócégnél,elévülésre hivatkozással.
A panaszomat elutasította a behajtócég,mondván hogy számtalan sima levelet kûldött nekem,amit én vitatok.
A panasz elutasítása tekintetében a helyi önkormányzathoz,Békéltetô testülethez vagy bírósághoz fordulhatok - áll a panaszt elutasító levélben.Kérdésem az lenne,hogy ezekre a “jogorvoslati lehetôségekre”van megszabott határidô? 8-15-30 nap?
Én sajnos sehol nem látom mennyi idôn belül lehet tovább lépni,és a panaszomra érkezett válasz sem tartalmazza konlrétan.
(kaptam már olyan tippet hogy nem kell foglalkozni velük,ha valaha is FMH-t állíttatnak ki akkor úgyis tisztázódik az ügy ellentmondás során,az viszont a bírósági eljárásban javamat szolgálhatja hogy már korábban is bejelentettem az elévülést a követelô fél felé...) Válaszokat köszönöm.