behajtócég panasz


Ronesz # 2020.06.26. 05:44

Köszönöm a válaszokat. Nagyjából összeállt a kép. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.06.25. 16:05

Megállapítási pernek - pl. hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a felperes az alperesnek nem tartozik - általában nincs helye. Egyszerűen gazdasági, pertakarékossági okokból.

drbjozsef # 2020.06.25. 15:49

Amíg ők semmit sem tesznek, addig te se tehetsz semmit.

Követelni nem tilos, elévült követelést sem.

Nincs mire jogorvoslatot kérned. Az majd csak az FMH esetén lesz (ha úgy akarjuk nevezni az ellentmondást).

gerbera317 # 2020.06.25. 15:47

Ez nem jogorvoslat.

Ronesz # 2020.06.25. 14:59

Egyszerûen csak tisztázni a helyzetet.Ki tudja mi jön késôbb,az ilyen cégek az elsôk akik pl.egy hagyatékin bejelentik igényüket,az óvatlan örökös pedig sok esetben fizet is,holott régen elévült...(ez csupán egy példa..)

Végeredményben régen fmh-t kellett volna kiállítaniuk...ez bôven igaz hogy semmit sem tettek.

Ronesz # 2020.06.25. 14:34

Ez világos számomra is,de nem is ez a kérdés az ügyben,hanem hogy további jogorvoslatot egyáltalán érdemes az ügyben indítanom(tehát felróható-e a késôbbiekben ha nem teszem),és annak van-e határideje? A behajtócéget arról tájékoztattam hogy nem fogadom el a panaszt elutasító válaszukat. A jogorvoslaton gondolkodom,csak nem tudom van e határidô...?

Sherlock # 2020.06.25. 14:12

Valójában senkit nem érdekel hogy bejelentetted-e korábban, hogy szerinted elévült. Valami vagy elévült vagy nem - nem attól függ, hogy kétszer mondtad-e.

Ronesz # 2020.06.25. 14:07

T.Fórumozók.
Egy behajtócéggel kapcsolatos panasz ügyében kérném tanácsaitokat.
Gondolom sokak számára ismerôsek azon,már-már “hatósági” cégnek magát kiadó cégek,akik a semmibôl jelennek meg,20 évvel ezelôtti,felkreált kamatokkal való követelésekkel...
Nos,minap én is belefutottam egy ilyenbe,akiknek évtized óta hírét sem hallottam.Véletlenül egy sima levelet kaptam egy csekkel hogy tartozom xy ügyben,16 évvel ezelôttrôl,fizessem meg.

Hát,ismervén az 5 éves elévülés szabályát és tudván hogy nem kaptam semmilyen felszólítást az ügyben az utóbbi 5 évben,panaszt is tettem a behajtócégnél,elévülésre hivatkozással.

A panaszomat elutasította a behajtócég,mondván hogy számtalan sima levelet kûldött nekem,amit én vitatok.

A panasz elutasítása tekintetében a helyi önkormányzathoz,Békéltetô testülethez vagy bírósághoz fordulhatok - áll a panaszt elutasító levélben.Kérdésem az lenne,hogy ezekre a “jogorvoslati lehetôségekre”van megszabott határidô? 8-15-30 nap?
Én sajnos sehol nem látom mennyi idôn belül lehet tovább lépni,és a panaszomra érkezett válasz sem tartalmazza konlrétan.

(kaptam már olyan tippet hogy nem kell foglalkozni velük,ha valaha is FMH-t állíttatnak ki akkor úgyis tisztázódik az ügy ellentmondás során,az viszont a bírósági eljárásban javamat szolgálhatja hogy már korábban is bejelentettem az elévülést a követelô fél felé...) Válaszokat köszönöm.