Gyermekfotózás


drbjozsef # 2022.01.26. 05:59

A morális részén nincs vita, nem szép dolog ezt így csinálni.
De jogilag feltehetőleg nem nagyon lehet megfogni őket. (feltéve, hogy a szerződésben vállaltakat, legyen az bármilyen értéktelen képzés, teljesítik.)

Levendula # 2022.01.25. 17:35

Köszönöm a válaszát!
A megtévesztés ott van, hogy amikor behívták őket, termék reklámozásához fotózásra mentek. Ez minden komoly modellügynökségnél ingyenes, a reklámozott termék fizet.( még a gyermeknek is...) Ennek utána olvastunk. Amikor mentek már nem erről beszéltek, hanem egy képzés 0 tartalommal, alapítványon keresztül! Az alapítványnak egyébként a támogatott fizet, az tartja fenn ? Mert én eddig úgy tudtam fordítva működik, hacsak nem azért jött létre, hogy vki megélhetését biztosítsa. Értem, most nincs koncertezés, ezért kitalálnak mindenféle workshopot, de akkor azt kell hirdetni, nem az utcáról beterelni a klienseket. De értem hibáztunk ( a gyerek lelkesítéssel ráhatni...) nem szabad lett volna azonnal utalni. Tanuló pénz, jó sok! Kb az volt a módszer mint régen a nagyáruházak bejáratánál, amikor kezedbe nyomtak egy parfümöt hogy ajándék, csak ezt meg ezt fizesd ki. De azóta felnőtt egy generáció, a módszer ami nagyon nem tetszik. Hogy hibáztunk a fizetéssel az nem kétséges.

drbjozsef # 2022.01.25. 06:57

Levendula,

Nem látom a megtévesztést. Hiszen te magad sem ismered azt a szerződést, honnan gondolod, hogy megtévesztették a szülőket? Kötöttek egy szerződést, aláírták, kifizették. Nem volt kötelező. Nincs olyan, hogy nincs gondolkodási idő.

Egy esetben lehetne esetleg esélyük (de tartok tőle, hogy a másik fél ennél okosabb volt) : ha a szerződéskötésre a távollévők között kötött szabályok vonatkoznak, magyarul, nem a cég üzlethelyiségében írták alá. De a leírásod alapján ("behívták hétvégén") szerintem ez is esélytelen.

Tanulópénz.

Levendula # 2022.01.24. 09:49

Üdv! Abban kérném a segítségét hogy egy magát modell ügynökségnek,gyermekek fotózása reklámokhoz hirdető alapítványtól hogy lehet visszaigényelni a megtévesztéssel kicsikart pénzt. A történet: Auchan parkolóban utána futnak a szülőnek, hogy termék reklámozásához keresnek gyermeket. Hétvégére behívják castingra, ahol elé tolnak egy szerződést (ennek tartama számomra nem ismert) majd közlik hogy tartanak egy képzést melynek díja egyszázezer Ft, azt most rögtön ki kell fizetni. Nem volt a szülőknél annyi pénz, azonnal átutalták sajnos. Másnap reggel telefonon kérték, hogy mivel nem volt gondolkodási idejük, és nem erre jelentkeztek nem kívánják ezt igénybe venni, kérik vissza a pénzt. Az ügynökség (mellesleg egy ismert énekes /celeb az alapítója) elzárkózik, arra hivatkozva hogy alapítványnak utaltak a számlájára, és onnan nem lehet visszautalni. Szerintem messze kimeríti a kész átverés fogalmát , két 7 éves gyermekről van szó. Sajnos hogy így megvezetik a szülőket, akik ezt most nagyon szégyellik, ez csak a lehúzásról szól. Ilyen esetben nincs elállási jog? Mit tehetünk?