Ingatlan biztostás

bigdady # 2022.02.20. 19:47

Új biztosítást kalkulálva ugyanerre a címre ugyanezen biztosító már a 50-et generàl… ;)

Majordomus: ezt nem értem. Olcsóbb a különbözetet kotni ujat mint ennyivel megemeltetni a jelenlegit

Majordomus # 2022.02.20. 16:32

Az nem lenne baj ha az ügyfél szerint 45 az értéke.

Csak módositani kell a biztositási szerződést. Az új tarifa zsebbe nyúlósabb lesz.

drbjozsef # 2022.02.20. 16:07

Ha mind a két biztosító szerint 45-öt ér, akkor igen.

De tartok tőle, hogy a mostani biztosítód szerint az a ház csak 35-öt ér...

bigdady # 2022.02.20. 05:49

“Ha a 100 ezer forint értékű vagyontárgyunkat az egyik biztosítónál 80 ezer forintra, a másiknál 40 ezer forintra biztosítjuk, akkor nem 120 ezer forintot fogunk kapni kár esetén, mivel a második biztosító csak 20 ezer forintot fog fizetni.”

Pont ennek az ellenkezője van nálam Ér a ház 45milliót de csak 35-re van biztosítva. Én a fennmaradó 10-re akarok biztosítást. Nem többre. 100%-ra. Nem erre van akkor a törvényi szerinti engedély a több biztosításra egyidejűleg?

Majordomus # 2022.02.19. 22:30

Alapelv hogy a biztositók csak egyféle jogviszony alapján fizetnek.
A biztositók közös "Bar listája" alapján ez rögtön kiderül.

Mindennapos eset a társasházaknál,hogy a tulajnak us van biztositása a t.háznak meg kollektiv. Mikor bemegy rendezni a kárt,rögtön az első kérdés,melyik biztositásra nyujtja be?
Mert kettőre nem fognak fizetni.

drbjozsef # 2022.02.19. 19:39

De lehet, hogy én látom rosszul.

Egy biztos : az ilyen többes biztosítás csak a vita lehetőségét alapozza meg. Ha neked megéri 3-4 évig albiban lakni, amíg lefutnak a perek a biztosítók között, az új ház meg áll felhúzott falakkal tető nélkül, akkor nosza, spórólj párezer forintot. Saját döntés, saját kockázat. Jó esetben be is jöhet, ha nem csap a villám a házba.

drbjozsef # 2022.02.19. 19:36

Az a baj szerintem, hogy az ingatlannál az "alulbiztosítás" nem azt jelenti, hogy csak a felére kötsz biztosítást, hogy a konyhát meg a gyerekszobát kifizetik, ha leég, de a fürdőszobát meg nem.
Hanem azt, hogy a mostani házad újjáépítési költsége megugrott az utóbbi években, ezért nem 60, hanem 90 millió újjáépíteni, de te olcsóbb díjért elfogadod, hogy te ezt újra tudod építeni 60 millióért is. Márpedig ha az egész leég, hiába van még egy 30 milliós másik biztosításod, az utóbbi helyében én nem fizetnék, mert az egész HÁZRA kötötted a biztosítást, és arra a biztosítási díjat megkaptad. Építsd fel. Jó, 60 milliót, de hát ezt te vállaltad.

Ha a házat 60 millióra biztosítod, de a nyári konyhát meg a garázst nem veteted bele, esetleg a napelemeket sem, akkor ezekre köthetsz plusz, külön biztosítást. Ha minden leég, akkor az egyik a házat fizeti napelem nélkül, a másik meg a többit.

bigdady # 2022.02.19. 19:06

Azt olvasom több helyen, hogy már változott a törvény és lehet. Alul van biztosítva és duplázódna az éves költség ha megemelné a valósra. Olcsóbb ha a különbözetre kötök egy újat. Ez lenne az ok, nincs káron gazdagodás.

"Változott a törvény ide vonatkozó része. Mostantól egy ingatlanra akár több biztosítás is köthető! A dolog érdekessége az, hogy mivel a biztosítás meggazdagodáshoz nem vezethet, ezért kár esetén a biztosítók megosztják egymás között a kártérítés összegét, így részarányosan térítik az esetleges károkat!"

https://www.clb.hu/…aszonnal_kar

https://bank360.hu/…a-kockazatra

https://www.biztoshely.hu/…tositas.html

drbjozsef # 2022.02.19. 17:12

bigdady,

Nem.
Életbiztosításod lehet több, az mind szolgáltat ha megmurdálsz.

Vagyonbiztosításnál nincs többes. Ha három 1millás casco-t kötsz az 1milla értékű autódra, akkor nem fogsz tudni leakasztani 2 plusz milliót.

Esetleg akkor, ha az össz biztosítási érték nem haladja meg a vagyontárgy értékét, de ez ingatlannál is eléggé volatilis hosszú távon, úgyhogy nemigen hinném, hogy tolerálnák ezt a biztosítótársaságok. Szerintem kizárják a feltételeikben a többes biztosítást.
Miért nem akarsz módosítani? Mondd fel, köss máshol. Ha nem, akkor marad így, és ha leég a ház, bukni fogsz. Te tudod.

bigdady # 2022.02.19. 11:45

Sziasztok!
Jelenleg ingatlan biztosításomban áron alul van az ingalan biztosítva, de ezt a sort csak dupla biztosítsi összeggel akarná megemelni a biztosítő és csak új szerződés kötésével, amit nem akarok.
Megtehetem hogy kötök még egy biztosítást csak az ingatlanra máshol kb a különbözetre?
Magyarul lehet több helyen biztosítva ugyanaz az ingatlan? Köszi