Aki a földhivatali ügyintézés miatt is nem ügyvéd előtt intézte a kifizetést és az okiratok elkészíttetését, az sajnos meg is érdemli...
Jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom
Azt még jegyezzük meg, hogy ilyenhez nem kell meghalnia a kölcsönadónak. Elég, ha tagadja körömszakadtáig az adós teljesítését.
Biztos nem volt, aki látta, hogy a pénzt átadod? Vagy utána hallotta, hogy a kölcsönadó mondta, hogy a pénzt megkapta?
Számlamozgások, azaz te hétfőn a bankból kivettél a számládról x forintot, a kölcsönadó kedden befizetett a saját számlájára x forintot? Vagy vett belőle valami drága dolgot, amit egyébként nem tudott volna kifizetni?
Egyeztetések emailban/SMS-ben/...?
Ha már egy sajtpapírod sincs, amit a kölcsönadó adott, hogy a pénzt átvette.
Ezek egyesével mind elég gyenge dolgok, de ha van több, akkor együtt érhetnek valamit...
Hátha van benne teljesítési határidő, amely régebben letelt öt évnél. (Az örökösöknek annyira nincs rá szüksége, ők elvannak a jelzálogbejegyzéssel.)
(A földhivatalban meg kell legyen az a szerződés, nem? Mondjuk jó eséllyel azzal a kérdező nincs előrébb, legfeljebb az örökösök...)
Földhivatalban sincs meg esetleg a kölcsönszerződés? Külön jelzálogszerződést kötöttetek? Mondjuk, ha megvan, sem biztos, hogy ki vagy segítve vele.
Elévülésre esetleg lehetne hivatkozni. Csak hát ha nincs meg a szerződés, akkor teljesítési határidő sincs, már pedig az elévülés az esedékességgel kezdődne.
Hát kifizeted, és szentül megfogadod, hogy többet ilyen hülyeséget nem csinálsz.
Tisztelt Cím! Jelzálogjog és elidegenítési terhelési tilalom lett bejegyezve az ingatlanomra 2015ben egy kolcsonszerződés alapján. A jogosult kifejezett kérésére szerződés szerint készpénzben a tartozásomat megadtam 2020ban. Ekkor megsemmisítettük a kolcsonadásról szóló szerződést. Sajnálatosan 2021 tavaszán váratlanul meghalt a jelzálogjogosult anélkül hogy a tulajdoni lapról törölve lett volna a bejegyzés. Az elhalt gyermekei ismét kérik a tartozás összegét és én nem tudom bizonyítani hogy megadtam és fogalmam sincs hogyan lesz törölve a bejegyzés. Szerződés és hagyatéki végzés nélkül követelnek tőlem kifizetést. Mit tehetek ebben a helyzetben?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02