Sziasztok
egyéni vállalkozó vagyok, már egy ideje ki akartam próbálni magam az ingatlanértékesítés területén. "Csatlakoztam" egy hálózathoz, ami merőben más, mint amit eddig megszoktunk, de nem írtam alá semmilyen szerződést vagy megállapodást annak tekintetében, hogy eladás során kinek mennyi a jussa. Oktatóvideók alapján mentem végig egy anyagon, melyben el lett mondva hogy 4 % a jutalék, 2% a hálózatnak 2% pedig nekem, ha pedig többet akarok keresni, akkor feljebb tornázhatom a díjazásomat. Nos így menet közben hátulról mellbe megtudtam, hogy bármennyit is kérjek én, vagy dolgozok én, 50-50% ra gondolt a kedves hálózatvezető... én ezt nem tartom jogosnak az általam bele adott munkát és kiadásaimat illetően.
a kérdésem két oldalt érint.
A vevővel aláírattam egy jutalékfizetési szerződést (a társaságtól letöltött formanyomtatvány), melyben ő elfogadta a díjazásomat. Majd ezt követően az ügyvédhez lefoglalt és leegyeztetett időpont után visszalépett. Majd másnap közölte hogy mégis megveszi, de alkudni akar a munkadíjamból, mondtam, hogy nem engedek, de nagyon nem volt boldog. Ki akart kerülni rendesen. Meg tudja ezt valahogy támadni egyébként?
Másik kérdésem: ha én semmiben nem állapodtam meg írásban a hálózattal, még csak megbízásában sem állok (csak egy oktatásról szóló megállapodásunk van, hogy én elvégzem az ő tanfolyamjukat 2 hónapon belül különben pénzt kell fizetnem nekik. Elvégeztem nyilván, oklevelet is kaptam róla. Más nincs. Akkor most igazából mit kéne neki adnom? Leállhatok vitázni, vagy lenne alapja a perelésre?
Konklúzió egyébként, hogy megszakítom a munkát ezzel az emberrel, mert nem volt őszinte.
Tudnátok segíteni?
Köszönöm szépen!